Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá anyut arra,...

Hogy vegyem rá anyut arra, hogy vegyen nekem nadrágot?

Figyelt kérdés

Januárban vettem magamnak két nadrágot. Eddig bírták. Az egyiknek a térdénél volt koptatás, szanaszét szakadt, most a térdénél van egy nagy lyuk,illetve csiszolódik a combomnál, ott is szét van menve, de még csak egy kicsit.Ezt kell hordanom.

A másiknak a combcsiszolódás miatt totál szét van menve a combja, már hatalmas lyukak vannak rajta. És nagy is rám.

Két hete könyörgök neki,hogy vegyen nekem nadrágot. Úgy volt,hogy a múlthéten veszünk,de lerázott azzal,hogy nincs készpénze,majd pénteken vagy szombaton. Akkor neki más dolga volt. Már rettenetesen megalázó így járni suliba,mintha csóringer lennék,pedig van pénzünk. Holnap el sem megyek suliba, ha ebben a nadrágban kell mennem. Most azt mondogatja,hogy várjam meg a fizetését, és majd szombaton veszek nadrágot, de tuti,hogy nem vágna földhöz minket ez a pár ezer forint. főleg nem szombatig, mikor ők jövőhéten Bécsbe ruccannak ki utána két héttel meg Münchenbe. Mit mondjak neki,hogy vegyem rá,hogy vegyek magamnak egy,max két tetves nadrágot?

16L

2012. nov. 6. 15:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de édesanyád nem érzi magát kellemetlenül az miatt, hogy szakadt, rongyos nadrágokban jár a lánya iskolába? Szerintem mutasd meg neki a nadrágokat, kérdezd meg tőle, hogy szerinte mit szólnak, gondolnak a többiek, és hogy érezné magát, ha neki kellene így megjelennie a munkahelyén? Ha valóban nincs elég keret jelenleg a vásárlásra, turkálókban is lehet találni divatos, csinos nadrágokat 1000 forintért (ha nem kevesebb), addig is, míg nem kap fizetést, és tudtok elmenni vásárolni.
2012. nov. 6. 15:36
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mutasd meg neki, hogy milyen állapotban vannak a nadrágjaid.

Nem hiszem el, hogy bármelyik szülő azt akarná, hogy szakadtban járjon a gyereke.

Vagy beszélj apukáddal.

Más ötletem sajnos nincsen, szerencsére sosem voltam ilyen helyzetben, hogy könyörögnöm kelljen alapvető dolgokért. :(

2012. nov. 6. 15:38
 3/25 anonim ***** válasza:
88%

Látta, hogy rongyos nadrágban jársz? Neki nincs egy amit felvehetnél?

Mondd meg neki, hogy holnap nem mész már így el a suliba, hátha ma megveszi inkább.

2012. nov. 6. 15:41
 4/25 anonim ***** válasza:
19%
Hogy lehet az, hogy a januárban vett nadrágot már rongyos? Lehet, hogy akkor nem olyat választottál, ami anyukád elvárásainak is megfelelt és most így akar ráébreszteni, hogy máskor vedd figyelembe a véleményét. Biztos, hogy neki is kellemetlen, hogy rongyos nadrágban jársz. Beszéld meg vele, hogy miért nem vesz. Mert ha utazásra van pénz, akkor nadrágra is jutna. Biztosan van valami más is a döntése hátterében, nemcsak az anyagiak.
2012. nov. 6. 15:42
 5/25 anonim ***** válasza:
88%
Első vagyok! Előfordulhat, hogy kiszakad egy nadrág, illetve a lábak között a vastagabb comb esetében pár hónap alatt valóban "kidörzsölődik" az anyag. Sajnos valóban vannak olyan szülők, akik szívesebben költenek fodrászra, kozmetikusra, wellness hétvégékre, magának ruhára, de amint a gyermeknek szüksége van valamire, de szerinte még "el lehet azt hordani", addig nem fog adni egy fillért sem..
2012. nov. 6. 15:45
 6/25 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem a kérdező nem a teljes igazságot írja. Egy nadrágról indul, a végére már kettőt akar.

Arról meg lövése sincs, kit mi vág földhöz.

Amúgy meg nem szórni kell a pénzt, hanem olyan helyen venni olyan nadrágot, ami nem megy tönkre pár hónap alatt. Nekem évekig jó egy nadrág, pedig nem márkásat hordok.

2012. nov. 6. 15:53
 7/25 A kérdező kommentje:

Látja rajtam,ma is ebben voltam iskolában. Meg tegnap is, és hétvégén a mamáéknál. kb egy hónapja ki van szakadva. Eddig a másikat hordtam, de az már szanaszét szakadt,és nagy is.

Azt hajtja,hogy most is ebben vagyok itthon,ha levenném,nem szakadna tovább. Nem esik le neki,hogy ebbe így is úgy is kellemetlen járni.Meg biztos most direkt szaggatom.Igen,az egyetlen nadrágomat szaggatom direkt....Próbáltam elmagyarázni,hogy suliban 7-8 órákat ülök, feszül a térdemen, szakad.

12 éves korom óta ad pénzt,hogy ne kelljen velem vásárolni jönni,mert ő nem szeret. Tehát nem szól bele abba,hogy mit és milyet veszek.

Pénz akadálya tuti,hogy nincs.

2012. nov. 6. 15:55
 8/25 anonim ***** válasza:
85%
Anyám ugyanilyen volt. Ő minden héten vett magának egy-két pár cipőt, de nekem félévente volt egy, azaz egy darab nadrágom. Cipő évente. Ha baj volt vele, lecseszett, hogy miért nem vigyázok rá. Amit én csináltam, nem ajánlom, de leírom: szépen elcsentem tőle annyi pénzt - részletekben - amiből kijött a gatya. Még észre se vette, hogy új nadrág van rajtam :(
2012. nov. 6. 15:56
 9/25 A kérdező kommentje:

Anyuval sajnos nem vagyunk egy méret.Pedig most még az ő farmerjait is bevállalnám.

# 6/7 ma 15:53

Figyi,ha van pénz arra,hogy ők kéthetente utazgassanak, akkor valószínű arra is jutna,hogy legyen egy nadrágom. Vagy kettő,mert mindig egy nadrágban sem járhatok.

Valószínű neked nem vastagabb a belső combod. Sajnos nekem igen, és csiszolódik és egy év után uram bocsá' szét is szakad. ( eddig kínaiban vettem azok max 3 hónap. Most ugyan annyiért vennék nadrágot,mint a kínaikban lehet kapni,csak ott,ahol ezeket is vettem.Egy év nálam csúcs teljesítmény.)

2012. nov. 6. 15:59
 10/25 A kérdező kommentje:
bár megtehetném én is. főleg kártyán tartja a fizuját meg a félretett pénzüket.
2012. nov. 6. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!