Elhagynád a férjed ha eladósodna?
Figyelt kérdés
Van 2 gyerekünk egy 4 éves s egy 3 hós.Teljesen eladósodott a férjem.A házat csak a nevire iratta hitel van rajta,tele van személyi hitellel,hogy felújítsa.Nem futja bőven a fizije a hitelre én gyesen vagyok s minden mit kapok a gyerekekre az is megy a hitelre.Nem marad 50 ft.-om se,hogy a gyereknek vegyek valamit.Kaját is anyósom főz már mert nem tudunk venni így segít egy darabig.Amúgy nem szeretem anyósom mert egy hárpia.Sehogy sem látok kiutatt,hogy valaha sikerűl e kifizetni a hiteleket.Viszont ha elhagynám meg szünne a hitel problémám s ami pénzem van be tudnám osztani.Nem iratta a nevemre a házat mert neki az anyáék annak idején vettek s mi eladtuk s kertesett vettünk de nagyobb értékű így több milliót vett fel rá még,hogy meg tudja venni.Menjek el majd dolgozni s adjam oda a fizimet majd a hiteleire amit nagy részt a házra költött vagy hadjam el s megszünnik a válság amiben élek most.Nagyon rossz így élni semmi pénzem a gyereknek nem tudok venni semmit pedig nekem egy deka hitelem nincs bár providentett vettem fel ami a házba ment de azt sem bírjuk fizetni.Szenvedjek melette,vagy költözzek el?Kellenék valakinek 2 gyerekkel?26 éves vagyok.Mit csináljak?Nem bírom ezt az élet színvonalatt, a nyomort már!!Szerettem a párom 10 éve együtt vagyunk de ez a nyomor lelkileg meg visel.Mikor össze veszünk akkor azt gondolom elhagyom de aztán kibékülünk s akkor nem tudom mit tegyek.Ki akar menni kűlfőldre,hogy kirendezze adóságait mert ott több a havi jövedelem.Viszont munkát még nem talált.Milyen családi élet az,hogy ő ott én itt a gyerekekkel s csak ritkán látjuk egymást?Mit tennétek?(Pocsék a helyes írásom tudom meg most nem is figyelek oda.)2012. okt. 29. 22:33
1/59 anonim válasza:
Teljesen megértelek, én is kísértetiesen hasonló helyzetben vagyok/voltam. Az a baj, hogy hiába válsz el, ha a házasság alatt vette fel a hiteleket, akkor a fele téged illet. Én is majdnem elváltam, de nagyon sokat beszéltünk, férjem elment másodállásba, mindkettőnk szülei segítenek, igy lassan talpra állunk. És nekünk is van egy gyerekünk.
2/59 anonim válasza:
Igen, a helyedben elhagynám, mert ez a hozzáállás egyértelműen bizonyítja, hogy nem szereted, és ha nem szereted, akkor minek vagy vele?!
3/59 anonim válasza:
El kell keserítselek.barátnőm férje a házasság alatt több személyi kölcsönt is felvett barátnőm tudta nélkül. aztán elváltak és akkor jött a meglepetés. A házasság alatt felvett összes hitel közös!! Most a hitelek felét neki kell fizetni. Ami 44ezer havonta.
Szóval ha el is válsz akkor is neked kell fizetni a hitelek felét
4/59 A kérdező kommentje:
Szeretem,nagy szerelem volt 10 éve de kibírhatatlan ez az élet!!!!!!Mondtam neki kizdjünk újra mindent adjuk el a házat fizessünk ki minden amit csak ki tudunk belőle s menjünk albérletbe vagy vegyünk közösen egy kis házat ami a miénk.Nem akarja eladni
2012. okt. 29. 22:46
5/59 anonim válasza:
3. vagyok
A barátnőm 2 gyereket nevel a hitel mellett.
És nem a férjed adósodott el hanem TI ADÓSODTATOK EL
6/59 anonim válasza:
Te aztán szeretheted a férjed.Sajnálom őt. Hagyd ott meg is érdemled a hitel felét.
7/59 A kérdező kommentje:
Ne már!!!!Közös a hitel akkor minden hitel közös mert a házasság alatt lett kiváltva a régi is!!!!!!
2012. okt. 29. 22:50
8/59 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rosszat is.Viszont azt nem tudjátok,hogy mikor vitatkozunk mert mindenki szokott akkor azt vágja a fejemhez,hogy menjek el,könnyen elkűld mert az ő háza!!
2012. okt. 29. 22:53
9/59 A kérdező kommentje:
Nekem nem 44 ezer lenne a hitele fele akkor így nem bírnám magam eltartani a gyerekekket.Nem akarom elhagyni,szeretem!!Végső gondolat ez sokszor elkeseredésemben.
2012. okt. 29. 22:56
10/59 anonim válasza:
Akkor hagyd el és kész,de a hitel x %-át mindenképp neked kell törlesztened:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!