Szörnyű az új mostohaanyós, mit tegyek?
Nemrég megházasodott apósom és egy rideg nőt sikerült kifognia, aki nem szeret minket. Azt hittem ilyen csak a filmekben van, de nem. 3 évig próbálkoztunk a kedvében járni(párom, a húga és én), de mindhiába, egy kedves szót se érdemeltünk ki, pedig sosem szóltunk vissza, tűrtük hősiesen a beszólásait, sőt mikor apa nem volt otthon elég csúnyán bánt a lányával. Ha segített az volt a baj, ha nem az, lényegtelen, az volt a legfőbb gondja, hogy létezik és ott tartózkodik. Velem is többször éreztette, hogy nem vagyok kívánatos személy számára, mikor én főztem ebédet, egy falatott nem evett, fintorgott, majd a tortából, amit sógornőmnek sütöttem vágott egy szeletet és ledobta a kutyának. A szüleimmel is bunkó módon viselkedett, miközben elég szép árengedményt kapott apukám üzletében(akkor persze mézes-mázos kedves volt vele, de csak addig)... Az esküvőre se voltak meghívva, de a szemükre vetette sértetten, hogy nem jöttek oda gratulálni, és ez csak őket minősíti.
Esküvő után egy nappal odáig fajult a dolog, hogy sógornőm sírva szaladt hozzám, hogy megint bunkón beszélt vele,(állítólag mi bunkó parasztok nem köszöntünk a násznagyjának, ami egy újabb hazugság volt) mikor az apja nem volt ott. Családi megbeszélés lett a vége, ami az ő hamis panaszairól szólt. Azt állította nem köszönünk neki, lusták vagyunk és bunkók, levágta a karácsonyi ajándékunkat is az asztalra, hogy vehettünk neki ilyen szart, mikor ő kiteszi a lelkét értünk és szeret minket. Na én abban a pillanatban fogadtam meg, hogy soha többet nem megyek oda, nem hisztizek, de nem kérek ebből. A baj csak az, hogy páromnak is ártok ezzel, és biztos én lennék a rossz ember az apja szemében is, ha nem megyek a drága mostoha szülinapjára. Annyira felzaklat, hogy már aludni nem tudok az idegtől. Nem tudom hogy kezeljem ezt a helyzetet, sosem voltam ilyen helyzetben, eddig mindenkivel jól kijöttem. Ti mit tennétek? Elmennétek?
" mikor én főztem ebédet, egy falatott nem evett, fintorgott, majd a tortából, amit sógornőmnek sütöttem vágott egy szeletet és ledobta a kutyának"
Itt borítottam volna fel az asztalt, pedig amúgy egy végletekig békés nő vagyok. Ha a párod melletted el, akkor már jó helyzetben vagy, osszátok ki rendesen a mostoha anyóst, őt is be lehet törni valahogy ahogy mindenkit.
Azért csak látja a párod is, hogy mi a helyzet. Nem hiszem, hogy Ő szeretne találkozni ezzel a nővel, főleg nem még ajándékot is venni neki.
Apósnak kéne látni, hogy azért, ha egy gyerekével se jön ki az új feleség, akkor lehet valami gond vele. Meg kell egyszer mondania a gyerekeinek, hogy amíg így viselkedik, addig nem fogtok sűrűn menni, és ha mentek, akkor is csak az após miatt.
Ha megsértődik, akkor többet ér neki a felesége és nem hajlandó belátni a hibáit. Akkor kár vele foglalkozni...nem érdemes többet felhozni.
Nehéz ügy az ilyen nő az anyagiakra hajt és biztosan mézes.mázos apósoddal kettesben és ki akar túrni benneteket mindenből, még az apai szeretetből is.
Higgadtnak kell maradnotok és mindent azonnal elegánsan, hidegen szóvá tennetek, mintha csak egy idegenről lenne szó. Sógornőd, férjed esteleg néha megemlítheti, hogy ha élne édesanyjuk, nem ilyen lenne a viszony, és békében szerethetnék az édesapjukat. A mostoha dolgait ha apuka háta mögött undok, vegyétek fel. Legyetek nagyon óvatosak, mert nála van az előny, őt tud duruzsolni egész nap apósodnak.
Számomra úgy tűnik hogy csak a férjét szereti,és mivel senki sem a vére, és csak az apa szeretetén kell osztoznia ezért ilyen veletek.
Neki csak az új férj mellet egy adalék vagytok, nem tudsz semmit sem csinálni vele.
(szerintem elég kretén hozzáállás mivel megérthetné hogy viszont a párjának nagyon is fontosak vagytok)
Nem vagy köteles a kedvébe járni, amilyen az adjonisten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!