Ezt most hogy rendezzük el, ha lehet egyáltalán?
Férjemmel 10 éve élünk együtt, voltunk ez alatt külföldön, itt-ott, sosem volt saját lakásunk. Mindig mondtam neki, hogy nekem tetszene olyan kis lakás, mint az anyjáéknak van, erre kiderült, hogy ők családi házba költöztek, a lakást kiadták. Majd rájöttek, nem tudnak ők albérlőkkel lenni (sok becsapás volt) ott állt a lakás üresen. Mikor mondtuk, hogy megvennénk, örömmel mentek bele, meg is vettük. Megkaptuk szépen, spéci ajtaja van, olyan betörő-gátlós, zárat benne cserélni nem lehet, kulcsot másolni sem hozzá, de kaptunk 4 kulcsot, eredetiket. Utánanéztem, tényleg csak az ajtóval együtt lehetne cserélni, valami piszok drága cucc.
Beköltöztünk, éltünk, dolgozni jártunk. A férjem mondta pár hét után, hogy igaz, nem tudja biztosan, de nem 5 kulcs szokott lenni ilyen zárakhoz? Majd nem gondoltunk erre, biztos elveszett egy valahol. Aztán úgy éreztük, mikor nem vagyunk otthon, járnak itt. Mivel nyitott emberek vagyunk, rákérdeztünk szülőknél, hogy nem maradt náluk egy kulcs? Jöttek azzal, hogy dehogy maradt, mindent odaadtak. Oké, ment az élet tovább. Férjemnek viszony olyan rossz érzése volt, hogy felkereste egy szaki barátját, és az ajtó mögé tettek egy riasztót. Mikor hazamegyünk, első kiblokkolni, 30 másodpercen belül, kóddal, mert különben riaszt, és az ajtó csukódik. Ezt megtanultuk, nem is volt baj. Alig egy hétre rá hív a férjem, pont bevásároltam, hogy menjek haza gyorsan, baj van. Ő már ott volt, a munkahelyén hívták anyjáék, de rögtön hallotta, miért, mert alig lehetett érteni a sípolástól valamit. Hazament, kikapcsolta a riasztót, és csak nézte a bent, a lakásunkon lévő szüleit. Azok pedig elviharzottak, azóta sem keresnek (szégyenlik magukat, vagy sértődöttet játszanak?) A lényeg, hogy a napokban el akarunk menni ezt megbeszélni, hogy ez mi volt. Most már 5 kulcsunk van, remélem, nincs is több nekik, mert ez a riasztó negyed annyi nem volt, mint az ajtó lenne, most nem kéne ilyen érvágás pénzügyileg. Én sem, és férjem sem érti, hogy miért nem ismerték be, mit kereshettek mindig (mert biztos, hogy nem először voltak) és miért tűntek el???
Ti mit gondolnátok, és hogy állnátok ezentúl hozzájuk? Nem így ismertük őket.
Hát ez gáz....
Viszont amiatt ne aggódjatok, hogy maradt-e még náluk kulcs, mivel a riasztót nem tudják kikapcsolni ha bemennek.
Én egyébként elküldtem volna őket a p.csába... Nem is tudom mi mást lehet erre reagálni.
ez durva.
Minek mászkáltak be ha el sosem vittek semmit?
Durva igy kutakodni a másik után.
Én nem tartanám velük a kapcsolatot tovább,gyakorltilag betörtek hozzátok
Semmi sem hiányzik, vagyis eddig nem észleltünk hiányt.
Lehet, azért mentek akkor el olyan gyorsan, mert látták a férjemen, hogy majd fel robban. Mikor hazaértem, még akkor is nagyon dühös volt.
Hát ez elképesztő...
Nagyon idősek? Mert lehet ,hogy unatkoztak aztán azért gondolták ,hogy nyomozósdit játszanak..vagy a franc sem tudja.Felnőtt emberekről van szó szerintem ezt meg kellene tudni beszélni ,hogy mit is kerestek és mire volt jó ez?Vagy egyáltalán,hogy képzelték..mondjuk nekem a pofámról lesülne a bőr :D így érthető is ,hogy kerülnek titeket.De ha ők vannak most megsértődve úgy gondolom ,hogy akkor várjatok arra ,hogy bocsánatot kérjenek mert az már tényleg nagy bunkóság lenne és képmutatás.
Elsö lépésben mindenképpen a férjed beszéljen a szülökkel, és kérdezzen rá, hogy ezt hogy gondolták.
Ha megvettétek a lakást, akkor azzal, hogy visszatartottak egy kulcsot és bejártak, magánlaksértést követtek el. Nektek jogotokban lenne öket feljelenteni, és öket el is itélnék emiatt. Ezt szintén nem árt, ha elmeséli a férjed.
Ha meg tudják beszélni, és elismerik, hogy nagy hülyeséget csináltak, ami még mellesleg elég szemét dolog is volt, akkor én ezzel lezártnak tekinteném a témát.
A riasztót viszont hagynám - márcsak a saját biztonságotok érdekében is, és ha még egyszer elöfordul ilyen, akkor feljelentést tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!