Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tisztázhatnám magamat?

Hogy tisztázhatnám magamat?

Figyelt kérdés

Nagymamámnak van 5 testvére, ezáltal rengetek unokatestvér és unoka. Az egyik húgának van két örökbefogadott lánya akik most 14 és 13 évesek. Kb egy évvel ezelőtt láttam őket egy nagy családi ünnepen. Ők nagyon szerettek engem és a húgomat, folyton rajtunk lógtak az ilyen banzájokon. Ez most is így volt. Én és húgom elmentünk sétálni egyet, közölték hogy ők is jönnének. Amikor rágyújtottam előttük, nagy szemekkel néztek hogy "te dohányzol?" Nem tudtam hogy ők még nem tudták. Kicsit szerénykedve de kértek tőlem cigit. Na akkor meg az én állam esett le. Akkor még csak 12 és 13 évesek voltak. Természetesen nem adtam nekik. De kérdezgettem őket hogy ugye más rosszat nem csinálnak-e, meg hogy fiúznak-e már. Mondták hogy de igen. Nem volt számomra meglepő a válasz. Még anyukám is megjegyezte hogy öltözhet így két kislány. (Talpig sminkben, mini szoknyában, köröm festés, hajfestés, stb.) Mindenki meglepődött rajtuk mert az anyuk a nevelés mintaanyukája. Nagyon szigorú és az összes gyereke mindig nagyon szófogadó volt és sosem feleseltek vissza.

A gondok ott kezdődtek amikor én elmondtam a mamámnak hogy ők dohányoznak és hát elég rossz társaságban vannak, és hogy oda kéne jobban figyelni rájuk. Semmi rossz szándékom nem volt ezzel. De mamám elmondta a testvérének, vagyis a lányok anyjának. Ő persze elhordott engem a sárga földig hogy mégis mit képzelek magamról, miért találok ki ilyeneket, amikor az ő lánykái a tökéletesség mintapéldányai, és hogy én minek akarom összeugrasztani a családot? Ez elég fájdalmas volt számomra, mert azt hittem ismer és hogy nem akartam rosszat. De mindegy volt, nem igazán tudtam mit csinálni, nem is akartam, de borzasztóan megbántott és napokig csak idegeskedtem miatta.

Aztán jött a második felvonás, amikor is a napokban bejött hozzám a nagyim hogy én szoktam-e beszélgetni ezekkel a lányokkal. Mondtam hogyha akarnék se tudnék mert letiltottak mindenhonnan. Kérdeztem hogy miért kérdezi. Azt mondta hogy az este felhívta őt a húga hogy a két kis csaj szerint én terjesztettem valamit a családban. (Egy tök lényegtelen dolog, nem is értem honnan jött nekik.) Teljesen ledöbbentem hogy még ez sem elég, itt is belém rúgnak. Totál kiakadtam. Egyébként nem is lehet igaz a dolog, mert egy éve nem jártam az ilyen családi összejövetelek és ahhoz hogy azt a dolgot elterjesszem, találkoznom kellett volna a többi rokonnal.

Ti mit tennétek a helyemben? Elég nagy a családunk, és annyira elegem van abból hogy ez a két kislány bemocskol engem mindenki szemében. Ötletem sincs mit tehetnék. :(

Próbáltam az anyukájukkal beszélni de nem tudom a telefonszámát, mamám nem adja meg mert hogy ne is állak vele szóba. Próbáltam írni neki levelet egy közösségi oldalon, ott meg nem tudtam mivel letiltott. Baromi szarul esik hogy még csak megvédeni sem tudom magamat.

Ne haragudjatok hogy hosszú lett.

2012. aug. 11. 11:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem foglalkoznék vele többet. Nem is idegeskednék. Az igazság az,hogy az anyuka homokba dugja a fejét. Érzi ő,hogy valahol igazad volt,de nem akart tudni az igazságról. Na ezért szokták mondani,hogy jobb ha az ember meg sem szólal. Egyébként idővel úgyis kiderül,hogy igazad volt, rád kellett volna hallgatni,de gyanítom akkor már késő lesz. A lányok nem sokáig fogják tudni titkolni a dolgaikat. Minél idősebbek lesznek,annál "vagányabbak", annál szemtelenebbek,és óvatlanok.. Amikor majd 17-18 évesek lesznek az anyjuknak már gondjai lesznek a lányokkal..(de meg is fogja érdemelni)

Szóval te meg ne rágódj rajta,felesleges. Majd elül a pletyka is, nem fognak veled foglalkozni. Ha nem reagálsz ha nem ívben tojsz az egészre,akkor nincs értelme hogy idegesítsenek.. Ha megint gyanúsítanának,akkor csak annyit mondj, hogy "felőlem azt csinálnak amit akarnak, nem érdekel..Nem is vagyok hajlandó tartani a kapcsolatot velük.. téma lezárva"

2012. aug. 11. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:

menj el egy családi találkozóra és mond meg a mintaanyának, hogy ha annyira profi nevelésben részesítette a gyerekeit, akkor miért nézi őket mindenki prostituáltnak

valószínűleg nem minden úgy van ahogy ő elképzeli és talán meg kéne hallgatni téged is

2012. aug. 11. 11:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Minél inkább tiltakozol, kapálózol a hamis vádak ellen, annál inkább belemászol. Ezek azok a helyzetek, amelyek úgy viselkednek, mint a hínár, mint a mocsár.

Hagyd, majd leülepszik, ha azt látják, tapasztalják, hogy téged ilyesmivel nem lehet kihozni a sodrodból, hogy te az ilyen alantas kis cselszövéseken felül emelkedsz, egy idő után abbahagyják.

Nem kell vele foglalkozni, ahogy előttem írta valaki, az idő majd téged igazol, nemcsak a rokonság, de a szülők előtt is. Max. ez utóbbi az életben sem fogja neked bevallani, hogy igazad volt. De ez már az ő gondjuk lesz.

2012. aug. 11. 11:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Vállrándítás, aztán lazán közlöd: mindig az ordít a leghangosabban, akinek a háza ég. Te személy szerint le..od, nem a te gyereked.

Majd ha a tiéd dohányzik, meg kipakolja mindenét a kirakatba ennyi idősen, akkor azzal te foglalkozol.

Addig meg ne veled foglalkozzon a drága anyjuk, hanem a sajátjaival.

Egyébként az ilyen "mintaanyák" azok, ahol a leghamarabb kiderül, hogy ez csak egy máz a külvilág felé. Ilyennek szeretnének látszani, azt akarják, hogy a kívülállók tökéletes anyának gondolják őket.

Pont azért, mert nem azok, és ezzel ők is tisztában vannak.

Látod, ha TÉNYLEG jó anya lenne, már tudná, hogy a lányai pasiznak, cigiznek, tanácsot adna nekik, mit vegyenek fel, és velük foglalkozna.

Ehelyett azt támadja, aki megkapirgálja a színes cukormázat... az tehet mindenről.

Na, erről ennyit...

2012. aug. 11. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!