Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan bánt ez a kijelentés?

Jogosan bánt ez a kijelentés?

Figyelt kérdés

Párommal fél év együtt járás után szakítottunk. Értelmes emberek módjára "váltunk el", nem volt sem ordibálás, sem semmi hasonló drámai jelenet, mondhatom azt, hogy baráti a viszonyunk.

Egy hete villámcsapásként ért a felismerés, hogy késik a menstruációm. Mindig rendesen szedtem a fogamzásgátlót, sosem késtem vele. Rengeteget stresszeltem az utóbbi időben, szóval az is közrejátszhat. Vettem egy tesztet, negatív lett. Exemet rögtön értesítettem (ő kérte, hogy ha ilyen van, azonnal szóljak neki, az elejétől szeretné tudni a dolgokat). Rögtön kikötötte, hogy ha terhes vagyok elvetetjük. Ha logikusan végiggondolom, akkor igazat adok neki, mert nagyon sok dolog összejött, de egy betegség miatt nem biztos, hogy lehet gyerekem, és itt a másik oldal: megvan és én eldobom?

Ez az egyik dolog, ami nagyon bánt. A másik az, hogy miután ma ismét megkeresett, hogy megkérdezze mi a helyzet (változatlan, azóta sem jött meg), közölte, hogy ha terhes vagyok, akkor beszélgetnünk kell. Én mondtam, hogy ez oké, de biztos, hogy nem telefonon, meg interneten, majd elmegyek ÉN HOZZÁ személyesen. 100 km-re lakik tőlem, Sopron mellett egy faluban. Rögtön közölte, amint ezt mondtam, hogy hát majd Sopronba leülünk egy padra.

Szerintem ez pont nem az a téma, amit egy padon ülve kell megbeszélni.

Jogosan bánt, hogy lehet, hogy állapotos vagyok és így kezeli a helyzetet? Ne értsetek félre, én nem akarom zsarolni, sem ráerőltetni egy gyereket, egyszerűen bánt az, ahogy kezeli ezt az egészet. Oké, nem akarja, de az, hogy még oda sem mehetek hozzájuk, hogy nyugodt körülmények között megbeszéljük...ezt kicsit soknak érzem.

Ti mit gondoltok róla?

(Kérem ne kerüljön át másik kategóriába, nem a terhesség a fő témája a kérdésemnek. Köszönöm)

27N

2012. jún. 13. 21:21
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
70%
Az teljesen jogos h rosszul esik h már a lakásába sem akar beengedni. Főleg h lehet h az ő gyermekét várod. Ez tényleg nem egy olyan dolog amit az utcán kéne kitárgyalni. A másik meg: Ha lehet h nem lehet gyermekd, egy abortusz még jobban rontaná a lehetőségét. Ha ilyen helyzetben lennék akkor még akár a gyerektartásról is lemondanék, de a babát biztos megtartanám.
2012. jún. 13. 21:26
 2/30 anonim ***** válasza:
76%

Végülis most a pad bánt vagy az, hogy te mész hozzá:

Azt írtad, hogy te mondtad neki, hogy majd te elmész hozzá. Ő ezt elfogadta, ez tiszta sor, ha te ajánlod az odautazást arra megvannak az indokaid, amikről nem kell magyarázatot adnod az exednek. Ő ezt tiszteletben tartotta.

Másrészről ha nem akarod a padon ülve megbeszélni mondd azt, hogy üljünk be valahová. Biztos vagyok benne, hogy beül veled.

3/30 anonim ***** válasza:
91%

Lehet, hogy azért választaná a padot, mert azt gondolja, talán rámozdulnál, ha a lakásában lennétek, vagy a kettesben helyzet miatt esetleg újra kezdenétek, és nem akarja.

Egyébként nem tudjátok elvetetni, maximum te. Ő biztos nem terhes.

4/30 anonim ***** válasza:
90%
Vagy összeköltözött egy másik nővel és nincs hová vinnie a lehet terhes exet. Az új barátnő tuti nem főzne nekik teát...
2012. jún. 13. 21:27
 5/30 anonim ***** válasza:
85%
2. Mert aztán az sokkal jobb ha valahova beülnek. Ez egy magánügy ami senkire nem tartozik. Én sem szivesen beszélnék ilyenről nyilvános helyen
2012. jún. 13. 21:28
 6/30 anonim ***** válasza:
75%
4. Akkor meg mondja azt h átmegy ő.
2012. jún. 13. 21:29
 7/30 A kérdező kommentje:

Az bánt, hogy ennyit utazok, és talán nem egy nyilvános helyen, egy padon, vagy egy cukrászdában-kávézóban kellene ezt megbeszélni.

Nem mozdulnék rá, ő is nagyon jól tudja. Nem akarom újrakezdeni, mivel nincs értelme. Egyszerűen csak ezt szeretném vele megbeszélni, és csakis akkor mennék, ha a nőgyógyász azt mondja, hogy terhes vagyok.

8/30 anonim ***** válasza:
93%
Hát jobb mint a pad. Egy kávézó kihalt boxa. Jobbat nem tudsz ha nem viszi fel a srác a lakására.
 9/30 A kérdező kommentje:
Azért ajánlottam fel, hogy odamegyek én, mert ő most vesztette el a munkáját, minden pénzét be kell osztania, nekem pedig szerencsére van állásom.
2012. jún. 13. 21:30
 10/30 anonim ***** válasza:
90%

4es vagyok.

Miért mondaná hogy átmegy ő?? Nyilván ha a volt b.nője azt mondja, hogy átmegy ő, arra megvan az oka. Nem akarja, hogy a srác odamenjen. Máskülönben azt mondta volna neki, hogy gyere el ide mert gáz van. Szerintem a srác egyszerűen csak tiszteletben tartja az exe döntését és nem firtatja az okát.

2012. jún. 13. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!