Egyszerűen nem bírom anyósom elviselni, mindenbe beleszól, én járok csak ilyen cipőben? Hogy tudnám kizárni őt a magánéletemből?
Szerintem ezt kulturáltan le lehet reagálni. Pl. ha azt mondja, hogy nem jön, ha nem szólhat bele a nevébe, akkor sajnálkozó hangon mondom, hogy "jaj, de fogjuk sajnálni, de hát biztos nem gondolod te se komolyan!". Ha leveszi a sapkát, akkor rögtön visszaadom és mondom a gyereknek, hogy "a mama csak viccelt, ilyen melegben nem szabad levenni a sapkát, ez nagy butaság". akkor is, ha a gyerek nem is érti még, mit mondok. Mama érteni fogja, ne aggódj. Ha megkérdezi, hova megyek, akkor "dolgom van, sietek is, hogy minél előbb megjárjam, jó?" És már ott se vagyok.
Színházra mondanám, hogy kifizetem én neki a jegyet, vagy egy kísérőnek, de menjen egyedül, mert mi kettesben szeretnénk most, ha nem baj.
Mikor fürdessem a gyereket? "Köszönöm a javaslatot, én inkább mégis x órakor fürdetem."
Sejtbankra: "Én is remélem, hogy csak pénzkidobás lesz és nem lesz szükség rá, mert akkor egészséges a gyerek, de én inkább így vagyok nyugodt."
Ezek udvarias válaszok, mégis benne van a kioktatás, helyre rakás. Ha MINDIG ilyeneket reagálsz, akkor előbb-utóbb nem lesz értelem neki beleszólni, megkérdezni. Csak olyannal tudnak így viselkedni, aki hagyja... Ne hagyd magad, nyisd ki a szádat, reagálj! De csak udvariasan mindig. És meséld el az iyen reaálásokat a férjednek, hátha ő is tanul belőle és ő is elkezd így reagálni anyósra.
Miért nem veszi észre, hogy felnőttek vagytok?
MERT NEM VISELKEDTEK FELNŐTT MÓDJÁRA!!!
Egyikőtök sem!
Egy felnőtt pl. nem engedi, hogy felpofozzák! Még az anyjának se. De ezek után tuti elküldi a lakásából, hogy itt semmi keresnivalója nincs.
Egy felnőtt ÖNÁLLÓAN DÖNT a saját életéről!
Ha én még egy gyereket akarok vállalni, akkor engem a római pápa sem tudna lebeszélni róla. Azért, mert felnőtt vagyok!
A felnőtt házaspároknak van saját magánélete is, amit megvédenek! Nem vagytok rászorulva az állandó ellenőrzésre. Tessék felnőni! Az életkor elérése önmagában nagyon kevés!
Kedves kérdező! Igen, nagyon is túlzás, amit anyósod csinál.
De tudod, csak azt lehet irányítani, aki hagyja magát.
Úgyhogy ha azt akarod, hogy leálljon, akkor jó, ha minél hamarabb bekeményítesz. Nem kell talpasparaszt módjára, csípőre vágott kézzel:"márpedig én.." kezdetű mondattal nekiállni, csak ne hagyd magad.
megsértődik? És?Ha ilyen buta akkor eméssze magát és fortyogjon. ha színházba akartok menni és menni akar ő is, akkor simán mondhatod, hogy "bocsánat, de szeretnénk kettesben lenni, mert kevés alkalmunk van rá" Az összes többire is lehet logikus választ adni, csak ne félj neki megmondani. Amíg tisztelettel beszélsz vele, addig nem lehet gond. Ha kicsit dühöng, akkor is be fogja látni idővel, hogy Ti külön család vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!