Milyen férfi az, aki sajnálja, ha a párjának jobban megy?
Egy ismerősöm mesélt egy régi ügyet. Már nyugdíjasok a férjével, de utolsó majdnem 10 évüket egy gyárban húzták le, 4 műszakban, állómunkán. A nőnek érettségije és szakmája van, lett volna lehetősége előbbre lépni egy jóval könnyebb munkakörbe és többet is keresett volna. Ám a férje nem engedte. Próbálta férjét mentegetni: "Minden férfit zavar, ha a párja többet keres, és magasabb pozícióba van"
Egyszerűen elborzadtam, mert a pasas bezzeg olyan büszkén szokta mesélni, ha a sori munkán a felesége hibázott (a férfi is csak melós volt!), gond nélkül odament letolni, mások előtt megalázva, mert ő megmutatja, nem tesz különbséget, csak mert a nejéről van szó. Mit gondolsz egy ilyen férfiról? Mások előtt fitogtatja "hatalmát", aztán nem hagyta könnyebb munkához a feleségét? Tényleg sok férfi ezt tenné a párjával???
Csak azok akiknek túl nagy a büszkesége és marha irigyek. Biztos nekem is nyomná egy kicsit az oldalamat, de miért is állnék annak útjába, hogy a páromnak jobb legyen és nekünk is több pénz jöjjön a házhoz?
Sok túl büszke és irigy ember ezt nem tudja felfogni. Sokan még mindig nem nőttek fel a 21. század modern világához. Mondjuk néha úgy nézem, hogy ebben az országban inkább visszafelel fejlődik az emberek felfogása mintsem előre.
Minden férfit zavar ha úgy érzi nincs legalább "egy szinten" a nőjével, tudod van ám önérzet is amiből a férfiaknak több jutott. Ez bele van kódolva, erre még rátesznek a társadalmi elvárások, igen kemény frusztrációnak téve ki az illetőt.
Ez viszont nem igaz h sok férfi azt tenné a párjával mint nagyapád, hogy megalázza és félbetöri a karrierjét.
Az oké h mamád előbbre tudott volna lépni de papád is? Mert ha ő is előrébb léphetett volna de nem akart, és lehúzta magához mamádat akkor igencsak aljas volt, pláne h meg is alázta.
Nem a nagyszüleimről van szó, hanem az apósomékról. 60 körüliek, a sztori csak pár éves tulajdonképp.
Kicsit azért is zavar a történet, mert a páromban is látok hasonlót. Ő is akkora ügyet csinált abból, hogy minimálisan többet kerestem nála.
Csak egy gyökér tesz ilyet, aki nem igazi férfi.Ott a soron, a többiek füle hallatára küldtem volna el a halál faxára, ha velem beszélt volna a férjem így !
Az igazi férfi tiszteli a feleségét, és mindig a jobb, könnyebb helyzetet kívánja neki.
hát ez a régi iskolák kapcsolata...teljesen általános probléma szerintem...
gáz az ilyen!
Ez a férfi egy hulladék.Ha velem csinálta volna ezt,letéptem volna a tökeit és belenyomtam volna a fülébe.
Amúgy azt megértem,hogy egy férfi fizetésben,meg karrierben a nő fölött akar lenni,szerintem ez a normális,mert ez biztonságot ad egy nőnek.Legalábbis velem így van.De aki képes nyilvánosan lehordani a feleségét,az szerintem igazából nem is szereti.
szerintem az a normális, ha fel se merül egy kapcsolatban ilyen... miért előírás, hogy az egyiknek a másik fölött kell lenni?
ha már biztonságról van szó, nekem nagyobb biztonságot jelent a saját pénzem, mint a páromé, de nem zavarna az se, ha kevesebbet keresne, az se, ha többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!