Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Na erről mi a véleményetek?

Zimalion kérdése:

Na erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

28 éves férfi vagyok és teljesen összeomlott az életem. Már élni sincs kedvem. Gyűlölök mindent a világon. Biztosan sokan éltek már ezekkel a közhelyekkel, de én komolyan gondolom.

Pedig nemrég még minden olyan jó volt. Négy éve megismertem egy csodálatos nőt. Összeköltöztünk, eljegyeztem. De aztán elvesztettem a munkámat. Hiába kerestem mindenhol, sehol sem találtam mind a mai napig. Menyasszonyom fizetéséből éltünk. Mindenben próbáltam segíteni neki, de sajnos a kapcsolatunk erre ráment. Visszaköltöztem szüleimhez akik úsznak az adósságban. A lakás ahol felnőttem lassan a végrehajtók kalapácsa alá kerül. A kilakoltatás vár rám. Sehonnan sem hívnak vissza. Nincs semmi pénzünk. Kenyérre is alig van pénzünk. Négy hónapja kikapcsolták a kábeltévét a netet mert nem fizettük. (Ezt a bejegyzést egy netkávézóból írom). A közös költségben a közművek terén több százezres a tartozásunk. Időközben szívbeteg lettem, magas vérnyomásos. Anyámnál Hepatitis C-t állapítottak meg. Apám munkája is veszélyben. Már odáig jutottam, hogy az öngyilkosság is megfordult a fejemben.

Teljesen közönyössé váltam az emberek érzései iránt. Leszarok mindent és mindenkit.

Teljesen összeomlott az életem és nincsenek céljaim, álmaim.

2012. ápr. 23. 08:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szoc segély? Bár tudom, hogy nem sok, de valami. Lakásfenntartási támogatás? Munkanélküli segély?
2012. ápr. 23. 08:33
 2/12 anonim ***** válasza:
Önkormányzatnál, adósság kezelési támogatás?
2012. ápr. 23. 08:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom ami veled történt, viszont valahogyan össze kell magadat szedned, ami tudom hogy nehéz. Olyan megoldásokon kell hogy járjon az agyad ami előre visz és nem visszahúz. Minden lehetőséget végig kell járnod mivel tudsz ebből kimászni. Pozivivan kell gondolkozni, mert ha bennemradsz ebben az állapotban hogy élni sincs kedved, semmi sem sikerül, akkor sajnos nem is fog. Minden embernek vannak mélypontok az életében amiken egyszerűen muszáj túljutni másképpen nem megy. Mi a szakmád? Mit dolgoztál? Kitartást kivánok neked, és remélem hamar talpraállsz. Még egy jótanács, álmaid és cáljaid legyenek, mert ezek a dolgok adnak reményt, és az emberekkel keresned kell a kapcsolatot, mert ha nyitott vagy az emberek felé akkor a világ is nyitott számodra!
2012. ápr. 23. 08:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Én is hasonló a helyzetben vagyok. Beteg gyerekeim vannak, pénzünk viszont semmi. A férjemet nem akarja kifizetni a főnöke, szóval nem is lesz bevétel. Albérletben élünk, ahol már elmaradásom van, így bármikor kitehet a tulaj. A netem még megvan ugyan, de a héten kikapcsolják. De a legrosszabb, hogy itt vannak a gyerekek, akik ártatlanok, és nem tudok nekik jobb körülményeket adni.
2012. ápr. 23. 08:57
 5/12 A kérdező kommentje:

Munkanélküli segélyt már igényeltem és így többet nem kaphatok. Az önkormányzat nem ad semmilyen segélyt mert az ő megállapításuk szerint mivel még megvan a lakás így jól élünk. Közmunkát is akartam vállalni, de már öt hónapja semmi eredményt. Hegesztő a szakmám. Kitűnő eredményű bizonyítványt szereztem. De szart sem érek vele mert gyakorlat nélkül sehova sem kellek, de hogy szerezzek gyakorlatot, ha sehova sem kellek? Nekem már jó lenne bármi, de nincs semmi. Már az is megfordult a fejemben, hogy elkezdem kirabolni az embereket. Ha nem kapnak el lesz pénzem. Ha meg elkapnak akkor börtönbe kerülök. Lesz fedél a fejem felett. Még az is jobb lehet, mint ez. Pedig rengeteg célom volt. Álmaim. Nem óriásiak. Én csak feleségül akartam venni a nőt akit szeretek. Családot akartam és egy biztos munkát.

Úgy látszik isten azt akarja, hogy egyedül maradjak és szenvedjek. Lehet, hogy így jobb ember leszek???

2012. ápr. 23. 09:31
 6/12 anonim ***** válasza:
szeritem ne add fel, keress a neten munkát, ird ki az összes hegesztős melót, lesz kb 50 telefonszámod, az egyik biztosan sikerül.Hivd fel őket, legyél kedves, megnyerő modorú, pozitiv, és biztosan találsz olyat aki legalább lehetőséget ad arra hogy megmutasd mit tudsz. Ha jó vagy a szakmádban egy kulcsmondat amit mondhasz a főnöknek, szivesen megmutatnád hogy mit tudsz, egy esélyt szeretnél kapni, elmész egy próbanapra és ha nem elégedett a munkáddal nem kell kifizetnie. Csak max egy napot vesztesz az életedből, viszont ha megfelelsz kapsz munkát. Ennyi esélyt adj a dolognak. Tényleg nem lehet másképp csak pozitivan, tervekkel, mert különben ülhetsz továbbra a szarban, és attól csak rosszabb lesz.
2012. ápr. 23. 09:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a szakitás miatt látod ennyire feketének a világot, viszont gondolj arra, hogy ha az anyagiak miatt szakitottatok akkor nem ő volt az életed párja, mert akik igazán szeretik egymást azok a nehéz helyzetben is összetartanak. Mi is már sokmindent túlvészeltünk a párommal, és soha nem veszekedtünk a pénz miatt. Ez valami magyar betegség, hogy az anyagiakon megy a vita, ki mennyit, hogyan, dolgozik , keres, költ stb, ha két ember összetart és keresik a lehetőséget a jobbra meg is találják. Nekünk ez kb 3 évbe került, külföldön, mindenféle segitség nélkül. Sokszor az utolsó centig kihúzva, volt amikor napokig annyival sem. Nem volt könnyű nekünk sem, de együtt maradtunk, mert közösen tervezünk. Mivel nincs most senkid, ezért magadnak kell mindent egyedül megoldanod, és keresned a lehetőségeket. Fel a fejjel, én kivánok neked hogy sikerüljön!
2012. ápr. 23. 10:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Próbálkoztatok a lakás eladásával? Ha végrehajtóhoz kerül, nem biztos hogy olyan árat adnak érte, amit egyébként megkapnátok egy eladás során.

Sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültél, és talán a legfájóbb hogy a menyasszonyod nem tartott ki melletted ( bár nem ismerem a konkrét helyzetet, ha most kvázi cserben hagyott, később mi lett volna, ha esetleg már gyerek is van?)

Nem tudom, az ország melyik részén laksz, de talán érdemes megpróbálni akár elköltözni egy olyan helyre ahol több a munkalehetőség + bérelni egy olcsó albérletet ( van egy fiú ismerősöm, akinek szintén így sikerült, és most nagyon boldog).

Külföldi munka szóba jöhet?

Nem tudom, láttad- e a "boldogság nyomában" c. filmet ( [link]

Attól eltekintve hogy a főhős célja h. bróker legyen ( ez annyira nem volt szimpi, de mindegy) nagyon jól bemutatja hogy küzdeni akarással a legmélyebb gödörből is ki lehet jönni. Ha lesz rá módod, nézd meg, van hasonlóság a sorsotok között.

2012. ápr. 23. 10:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Gyorséttermekben mindig keresnek dolgozót, még végzettség sem kell.
2012. ápr. 23. 11:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Külföldre menni nem terveztél? Ott sokkal jobban megbecsülik a kétkezi munkásokat is, és jóval több a munkalehetőség, illetve a bér is. Akkor tudnál hazaküldeni a fizudból hogy rendezzétek az adósságokat, és még magad is el tudnál éldegélni (szerényen, de nem halnál éhen). Egy idő után pedig miután rendeztétek az otthoni adósságokat, pozitív irányba kezdhetsz majd gyűjtögetni stb. Pár év külföld után sokan lakást is tudnak otthon venni, ha ésszel tartalékolnak. Érdemes lenne talán ezen gondolkodni.
2012. ápr. 23. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!