Önzőnek tartom anyukám. Csak én gondolom így?
Beszélgettünk arról,hogy majd úgy egy év múlva majd össze akarok költözni a barátommal és aztán majd jöhet a baba is.
Erre anyukám totál kiakadt,hogy ekkora adósságunk van és én gyereket akarok,meg még a barátomat is ideköltöztetni. Mondtam h tévedés mert akkor elköltöznék. Erre meg neki állt mondani hogy ez felelőtlenség,meg hogy mennyi adósságunk van,várhatnák amíg jobb lesz a helyzet,stb...
De csak neki van adóssága(lakáshitel,személyi kölcsön,provident),és már 4 éve ez a helyzet nem változott semmi. Ha arra várok h otthon jobb legyen a helyzet és elköltözzek akkor leszek vagy 30 éves ha nem több. Olyan önzőnek tartom anyukám,vissza akar fogni,mert egyedül nem tudom hogyan tudná fenn tartani a lakást és miből élne. Viszont ha elköltözök én már nem tudom tovább anyagilag támogatni,nekem is meglenne a magam élete,kiadásai
Tehát ha jól értem, ha te elköltözöl, akkor ő el fogja veszíteni a lakását, mert nem fogja tudni a hitel mellett fenntartani, és nem lesz hol laknia sem.
Ez esetben én nem költöznék így el. Hanem előtte leülnék vele, és segítenék megoldani a gondját. Akár úgy, hogy segítek eladni a lakást és venni neki egy kisebbet. És csak utána költöznék.
24 éves vagyok. Nem tudja anya eladni a lakást mert nagyon magas a svájci frank. A végtörlesztéssel sem élhetett mert több mint 90 napos tartozása volt,most ezzel az új lehetőséggel se tud élni, hogy átváltják a forint hitelre a svájci frankot,mert több mint 90 napos késése van. legalábbis a bankban ezt mondták. Mindig fizet valamennyit,10-vagy 20 ezret a bankba hogy lássak a fizetési hajlandóságot. Az egyik személyi kölcsön 4 év múlva jár le,a másik 6. És ott vannak még a közüzemi tartozások és a rezsi tartozás is,ami re már napi kamat megy. sosem lesz jobb.
Én már 3 éve együtt vagyok a barátommal,ő is szeretne már összeköltözni velem és családot. De ha mindig anyukámat nézem nekem sosem lesz saját életem.
Hát, ha te nem vettél részt a hitelek felvételében (és emellett nem is rád mentek el), akkor persze nem szabad, hogy anyukád butasága téged "megbénítson".
De ettől függetlenül, amennyire tudod, támogathatod később is.
Összességében természetesen neked a saját életedet kell élni, ez a dolgok rendje.
A lakáshitelt azért vette fel mert nagyobb lakást vett hogy a tesóm elmenekülhessen az agresszív párjától és a bunkó anyósától a gyerekivel együtt. Előtte egy egy szobásba laktunk ott nem fértünk volna el ennyien. De tesóm már talált új párt magának 2 éve és nála is lakik. Csak én vagyok itthon vele. A kisebb kölcsönök azért kellettek h egy egy tartozást rendezni tudjon.
Ide nem szülhetek és nem költözhet ide a barátom,mert akkor anyukám szerint én vagyok az önző hogy még két éhes szájat hozok. és különben is saját kis otthont szeretnék ahol csak ketten vagyunk a barátommal,majd idővel jöhet a baba is.
Nem hiszem h tudom majd támogatni anyukámat ha elköltözök,én is és a barátom sem keres olyan túl sokat h elköltözvén még anyukámnak tudjak adni.
Egyszer az enyém lesz a lakás,de közbe nekem mikor lehet családom? Én is szeretnék gyereket.
tesóm sem tud segíteni anyukámnak,mert ő is és az uj párja is minimálbéresek,és albiba vannak,meg ott a tesóm gyereke az elöző kapcsolatából,és tervezik a közöset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!