Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnék egy papírt...

Hogyan tudnék egy papírt kicsalni a főnökömtől, hogy legyen bizonyítékom az APEH-nak?

Figyelt kérdés

A párom több mint fél éve dolgozik a Magyar Telekom egyik "bér cégénél", telefonos üzletkötőként. Mivel az én munkahelyem megszűnt, én is átmentem ehhez a céghez. A főnök hónapok óta ígérgeti, hogy bejelent, mégsem teszi. Én a múlthéten voltam kórházban, azóta már lejárt a TBm, és fizetném én magamnak, de nem tudom, ugyanis a főnök nem ad alap fizetést, csak jutalékot, emellett az adatbázis is botrányos, így ebben a hónapban ketten együtt, összesen 45.000 ft-ot kaptunk. Felmondanánk, de más munka nincs. Ebből nem futja a TB-re, másra sem nagyon. Már a kapcsolatunk is kezd rámenni. Szeretném bejelenteni az APEH-nél, hogy a 20 emberből kb. 5 van bejelentve. De tudom milyenek a főnökeim, ha kijönnek ellenőrizni, azt mondja, most jöttünk, próbanapon vagyunk.

Hogyan tudnék valami papírt vagy bármit kicsalni/kérni tőlük, amivel tudom bizonyítani, hogy ott dolgozom?

Hozzáteszem, hogy nem vagyok ilyen típus, de hónapok óta ígérgeti, hogy bejelent, és akkor kapunk fejenként havonta 87.500 ft fizetést, plusz a jutalékot. Ennek ellenére összesen ilyen 40-60e ft-os fizetéssel jövünk haza. Sőt, múlthéten még volt pofája az egyiknek elkérni a kórházi zárójelentésem, hogy valóban ott voltam, nem pedig lógtam.

2012. márc. 15. 22:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%

neved szerepel bármin amit te csináltál ezelőtt?

szerződéskotésen,akármin?

2012. márc. 15. 23:21
 2/19 A kérdező kommentje:

Sajnos nem. Én csak megkötöm az üzletet telefonon, személyesen nem én intézem.

Legfeljebb annyi lehet, hogy a nevem szerepel a számítógépben, amikor belépek az azonosítómmal. De azt secc perc alatt kitörlik.

2012. márc. 15. 23:23
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
jelentsd be a nav-nál (a honlapon van bejelentőlap), ne aggódj megnézik a telefonokat, hányan beszélnek egyszerre. Nem az első ilyen cég aki meg fog bukni
2012. márc. 16. 07:03
 4/19 anonim ***** válasza:
78%
Ne is az Navhoz menj, hanem a Munkaügyi Felügyelőségre. Hívhatod őket telefonon is. Nem kell bizonyíték, ők beszerzik, bízd rájuk. Azt meg jobb ha tudod, hogy PRÓBANAP nincs, aki próbanapon, próbamunkán van, az feketemunka. De ezt nehogy megmondd a főnöknek!!! Sok ilyen eset van, csak menj be, és felveszik.
2012. márc. 16. 08:12
 5/19 anonim ***** válasza:
Ha megírod, melyik városban vagy, akkor küldök tel. számot is, de jobb lenne személyesen bemenni, mert a vallomásod is bizonyíték.
2012. márc. 16. 08:13
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
Próbanap igenis van.. nálunk is (csak mi 1 napra is bejelentjük az embert plusz még fizetjük is..)
2012. márc. 16. 09:32
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az munkaviszony. Az Mt. nem ismeri a próbanap fogalmát. Olyan, mint próbanap hivatalosan nem létezik, 1 napos munkaviszony azonban igen.
2012. márc. 16. 09:34
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, mit ír a kérdező: 10-ből 5 van bejelentve. De tudom milyenek a főnökeim, ha kijönnek ellenőrizni, azt mondja, most jöttünk, próbanapon vagyunk.

Na, ilyen próbanap nincs.

2012. márc. 16. 09:35
 9/19 anonim ***** válasza:

"De tudom milyenek a főnökeim, ha kijönnek ellenőrizni, azt mondja, most jöttünk, próbanapon vagyunk. "

mivel a próbanap fogalma nem létezik jogilag, csak akkor dolgozhatsz, ha van érvényes szerződésed...tehát ugyanúgy megb@sszák a főnöködet, úgyhogy hívd nyugodtan...

+ mondj fel, mert annak semmi értelme, hogy havi 20 ezerért gürizz

2012. márc. 16. 09:54
 10/19 A kérdező kommentje:

Budapesten vagyunk.

Igen, én is arra gondoltam, hogy nem próbanap, hanem arra a napra bejelent, aztán annyi.

Tehetem a bejelentést névtelenül, vagy csak akkor néznek utána minél hamarabb, ha névvel teszem?

2012. márc. 16. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!