Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy nem szeretnék...

Normális, hogy nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok. 8 éve vagyunk együtt a férjemmel. A házasságom átlagos, saját otthonunk nincs (szüleimnél élünk), anyagi háttér egyenlő a 0-val. Soha nem rajongtam a gyerekekért, csecsemőkért. Teljesen hidegen hagynak. Legutoljára a kezemben babát 22 évvel ezelőtt tartottam, mikor hugom született. Félek a terhességtől, a szülésről meg ne is beszéljünk. Nem érzek ösztönöket, hiába szült már le nagyon sok ismerősöm, osztálytársam és kérdezgeti minden ismerős tőlünk, hogy "na, mikor jön a baba?" Úgy érzem, hogy soha... Se anyagi háttér, se ösztön, se kedv nincs a gyerekvállaláshoz. Normális hogy ebben a korban így érzem/gondolom?? Változhat ez még?? Van más is rajtam kívül aki így érez??
2012. márc. 12. 14:13
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
8%
Nem normális. Mondjuk ez még változhat.
2012. márc. 12. 14:19
 2/35 anonim ***** válasza:
86%

ritka, de normális. nincs is ezzel semmi baj, hacsak a párod másképp nem érzi... ha igen, akkor a kapcsolatotokban okozhat feszültséget.

én mindig is tudtam, h akarok saját gyereket. ezzel együtt azt gondolom, h semmiképp se vállaljon az, aki nem akar. még mindig egyenesebb dolog ezt belátni és bevallani, mint csupán a társadalmi elvárásnak, nyomásnak eleget téve "összehozni" egy gyereket, akit nem tudsz tiszta szívből szeretni. nem lesz jó sem neki, sem a gyereknek. ez a mondatod nagyon árulkodó: hiába szült már le nagyon sok ismerősöm. "szült már le" te tényleg irtózol ettől az egésztől. hát ne tedd.

később változhat, de csak akkor érdemes gyerekvállaláson törnöd a fejed, ha tényleg megváltozik benned valami :)

2012. márc. 12. 14:20
 3/35 anonim ***** válasza:
15%
Ne haragudj 27 évesen biztos kapcsolat mellett nem normális!szerintem Kicsit magadnak való vagy bár nem ismerlek nem akarlak igy megítélni!
2012. márc. 12. 14:21
 4/35 anonim ***** válasza:
17%
se neked, se a gyereknek*
2012. márc. 12. 14:21
 5/35 anonim ***** válasza:
84%

Egyik válaszoló nagyon jól leírta:

Ritka, de normális.

Nem egyformák az emberek, csak sokak számára ez az infó feldolgozhatatlan :) Nekem van gyerekem, de ismerek olyanokat, akik nem akarnak. Munkahelyemen sok nő dolgozik akik 35-40 évesen túliak és a munka az életük. Nem értem miért döntöttek így, de elfogadom, miért is ne?

2012. márc. 12. 14:23
 6/35 anonim ***** válasza:
82%
Én 24 vagyok, 6éve kapcsolatban. pont ugyan ezt érzem én is. nem azt mondom soha, de amig nem tartom magam érettnek rá, addig semmikép. és sajna nekem sincs semmi ösztönöm. sógornöm 3hónapja szült, mindenkinek a kedvence lett a csöppség, de engem hidegen hagy. jó, aranyos meg minden, de még meg sem fogtam. ezek szerint vagyunk igy páran.
 7/35 anonim ***** válasza:
85%
Ja, egyébként azért kb. hetente egy ilyen kérdés van szóval mások is éreznek így, igen :)
 8/35 anonim ***** válasza:
87%
Az, hogy mi a normális, egy nagyon összetett kérdés, ezen a téren is. Viszonyítás kérdése. Ha fajfenntartási szemszögből nézzük, nem normális. Ha egyéni szemszögből nézzük: ha Te így érzed jól magad és frusztrálna egy gyermek, akkor miért kellene magadra vállalnod/erőltetned az anyaszerepet? Akkor az a normális, hogy az ember nem vállal fel ilyen dolgokat, ami az egész életére negatív hatással lehet (nem várt gyermek), hanem felelősségteljesen gondoskodik a megfelelő fogamzásgátlásról. Egyénként én is hasonlóképpen érzek, mint Te.
2012. márc. 12. 14:24
 9/35 anonim ***** válasza:
84%

Ha valaki nem akar gyereket, az attól még nem magának való. Ha a férjével jól megvannak, ő sem akar gyereket, akkor ezzel mi a gond?

Kérdező, azért ne szülj, mert ismerősök, meg néhány itteni válaszoló szerint nem normális, akinek nincs gyereke. Megmondom őszintén, szerintem az a nem normális, akinek születik egy/több gyereke és onnantól megszűnik ember lenni, már nem nő, csak anya és semmi más nem érdekli, csak és kizárólag a gyereke.

Amúgy sosem értettem, hogy miért jobb kedvetlen, rossz anyának lenni, mint boldogan élni gyerek nélkül.

2012. márc. 12. 14:25
 10/35 anonim ***** válasza:
93%
Np. úgy is túlnépesedés van a Földön.
2012. márc. 12. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!