Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már nem tudom mit tegyek?

Már nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés

Fél éve költöztünk ide. A szomszéd nénivel van gond. A négy éves fiunk és a 2,5 éves lányunk lisztérzékeny, velem együtt.

A szomszéd néni meg folyamatosan sütizteti őket. Van egy pajtánk amit nem használunk, játékházzá alakítottuk. Ma reggel ott áll egy kistányéron linzer, a deszkák alatt becsúsztatva. Kértem szépen, csúnyán, hogy ne adja nekik, mert betegek lesznek tőle. Így is hordom a nagynak az oviba az ebédet, mert ő egyedül allergiás. Mondom a fiamnak is, hogy nem szabad. Olyan rossz lett a vérvételi értékük két hónapja, hogy megkérdezték diétáztatom-e őket. Ki vagyok borulva!

2012. febr. 28. 11:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg úgy, hogy adsz a néninek egy tájékoztató anyagot a lisztérzékenységről, hátha úgy megérti. Esetleg kérheted a néni hozzátartozóinak a segítségét ebben, hogy értessék meg vele a helyzet komolyságát. Esetleg adj neki lisztérzékenyeknek is adható süti recepteket (én adnék neki vagy 2 kiló lisztet is hozzá, hogy "Marika néni ebből tessék sütni a gyerekeknek!")
2012. febr. 28. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
osztom az első író hozzászólását.Tájékoztasd,mert szerintem a néninek fogalma sincs arról,hogy mit jelent lisztérzékenynek lenni.Őszinte leszek.Én is csak annyit tudok,hogy a sima lisztet nem ehetik,mert betegek lesznek,de hogy miért? vagy mi meg vgbe bennük ha rendes lisztet esznek nem tudom.Nem vagyok érdekelt,így nem is tájékozódom..Én is adnék 2 kiló lisztet,hogy ha már sütni akar neki,akkor ebből süssön..Vagy egy nap átmennék a saját süteményemmel,leülnék a nénikével,megkínálnám,és elmagyaráznám a betegség lényegét.Ha kell képeket is mutatnék róla.(a képek az idős embereket jobban megrendíti)
2012. febr. 28. 11:16
 3/7 A kérdező kommentje:

Én elmondtam neki, az első néhány hasmenés után. De amiről ő nem hallott az nincs is. Sőt azt mondja mindenkinek, hogy kínzom a gyerekeket.

Lisztet meg csak úgy nem tudok adni, több mint 1000forint kilója. Magunknak sem vesszük sokszor meg. A férjem dolgozik egyedül, ezt a házat hitel nélkül vettük, de nagyon sok a felújítanivaló.

2012. febr. 28. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
NE bántsd meg a nénit, nagyon jóindulatú és kedves lehet...csak biztos nincs szegénynek fogalma róla, hogy mi az a lisztérzékenység. Nem hiszem hogy rosszindulatbúl lehet sütiztetni valakit. Én átmennék, megköszönném, megölelném s elmagyaráznám, hogy mi a dolod lényege. Jó lenne hogy ha majd gyerekeim lesznek, a nagymamák mellett ilyen szomszéd néni is lenne...kihalt az emberekből a jóérzés, jószomszédság, empátia...üdvözlöm a kedves nénit. Nekem küldhet linzert, nem él nagymamám, ő sütött nekünk rendületlenül. Isten Nyugtassa az elhunyt sütisütő nagymamákat.
2012. febr. 28. 11:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Faluról jöttem, úgyhogy ismerem a protokollt. Próbáltam szépen, kedves, sírva, mindenhogyan. Múlt héten is kivertem a patáliát, mikor azt láttam, hogy a kerítésen dugdossa me a sütit. A másik szomszéd néni tudja, hogy vannak ilyenek, az egyik unokája tejallergiás. Odajött ő is, ott mondta neki, hogy "Fáni, ne csináld már, ettől nagyon betegek lesznek, hát nem érted?!" Az összes szomszéddal jóban vagyunk.

Utána bejött a Juli néni, neki sírtam, hogy nem tudom mit csináljak, három méteres betonkerítést, meg tömjem be a pajta összes lyukát, hogy nehogy etessék a gyerekeket.

2012. febr. 28. 11:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tanítsd meg a gyerekeket, hogy ne fogadjanak el kaját a nénitől!
2012. febr. 28. 12:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet még nem is hallottam. Megkéred és nem érdekli????

Engem személy szerint egyáltalán nem érdekelne mennyire bántódik meg a nénike, mivel a gyermekeim egészségéről van szó.

Esetleg ha egy orvos van a faluban akkor kérd meg hogy legközelebb amikor találkozik a drága szomszéd nénikével, magyarázza már el neki hogy miről is van szó.

Vagy küld át a férjedet, néha a férfi szóra jobban hallgatnak.

2012. máj. 27. 20:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!