Már nem tudom mit tegyek?
Fél éve költöztünk ide. A szomszéd nénivel van gond. A négy éves fiunk és a 2,5 éves lányunk lisztérzékeny, velem együtt.
A szomszéd néni meg folyamatosan sütizteti őket. Van egy pajtánk amit nem használunk, játékházzá alakítottuk. Ma reggel ott áll egy kistányéron linzer, a deszkák alatt becsúsztatva. Kértem szépen, csúnyán, hogy ne adja nekik, mert betegek lesznek tőle. Így is hordom a nagynak az oviba az ebédet, mert ő egyedül allergiás. Mondom a fiamnak is, hogy nem szabad. Olyan rossz lett a vérvételi értékük két hónapja, hogy megkérdezték diétáztatom-e őket. Ki vagyok borulva!
Én elmondtam neki, az első néhány hasmenés után. De amiről ő nem hallott az nincs is. Sőt azt mondja mindenkinek, hogy kínzom a gyerekeket.
Lisztet meg csak úgy nem tudok adni, több mint 1000forint kilója. Magunknak sem vesszük sokszor meg. A férjem dolgozik egyedül, ezt a házat hitel nélkül vettük, de nagyon sok a felújítanivaló.
Faluról jöttem, úgyhogy ismerem a protokollt. Próbáltam szépen, kedves, sírva, mindenhogyan. Múlt héten is kivertem a patáliát, mikor azt láttam, hogy a kerítésen dugdossa me a sütit. A másik szomszéd néni tudja, hogy vannak ilyenek, az egyik unokája tejallergiás. Odajött ő is, ott mondta neki, hogy "Fáni, ne csináld már, ettől nagyon betegek lesznek, hát nem érted?!" Az összes szomszéddal jóban vagyunk.
Utána bejött a Juli néni, neki sírtam, hogy nem tudom mit csináljak, három méteres betonkerítést, meg tömjem be a pajta összes lyukát, hogy nehogy etessék a gyerekeket.
Ilyet még nem is hallottam. Megkéred és nem érdekli????
Engem személy szerint egyáltalán nem érdekelne mennyire bántódik meg a nénike, mivel a gyermekeim egészségéről van szó.
Esetleg ha egy orvos van a faluban akkor kérd meg hogy legközelebb amikor találkozik a drága szomszéd nénikével, magyarázza már el neki hogy miről is van szó.
Vagy küld át a férjedet, néha a férfi szóra jobban hallgatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!