Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?

Zimalion kérdése:

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

26 éves felnőtt férfi vagyok és nagyon boldogan élek együtt most már több, mint egy éve párommal. Nemrég eljegyeztem és hosszú távra tervezünk. Azonban nagy gondban vagyok amin őrlődök. Párkapcsolatom előtt szüleimmel éltem és miután nagykorú lettem, folyamatosan segítettem őket pénzzel a fizetésemből. Most viszont párom elvárja, hogy a lehető legtöbb pénzt adjam neki a fizetésemből mert ugye együtt élünk és az együtt sírunk-együtt nevetünk dolog van érvényben. Ő minden pénzét beteszi a közösbe. Viszont szüleim nagyon nehéz helyzetben vannak és ők is kérik a pénzt tőlem. Hozzáteszem csak apám dolgozik, de ő csak 60 ezer forintot keres. Anyám beteg és így munkaképtelen.

Én sem keresek túl sokat és időnként kutyanehéz úgy kigazdálkodni a dolgokat, hogy mindkét félnek jó legyen.

Ti mit tennétek a helyemben???

2012. febr. 10. 09:09
 1/10 Szeibert László válasza:
64%
Én meg egy 35 éves férfi vagyok és ezt most sajnos tapasztalatból mondom neked!Nekem most november végén lett vége egy 5 éves kapcsolatnak,a lánynak fontosabbak voltak a szülei mint az új családja/közös gyerek,én/Neki ők többet jelentettek és tagadta hogy ők a fontosabbak most meg pereskedünk a gyerek miatt!Ebből vond le a tanulságot,és ne a szüleiddel törődj javarészt mert el fogod veszteni a menyasszonyodat előbb-utóbb!Neked már ő a családod felnőtt vagy nem állhatsz mindig a szüleid mellett!Megtetted a magadét így is ha ő bedobja a pénzt a közösbe akkor neked is azt kell tenni ha nem így lesz nem lesz hosszútávú a dolog mert akkor szét fogtok menni,és azért mert a szüleidre koncentrálsz nagyon! De én nem akarok beleszólni te dolgod de nekem ez a tapasztalatom és nagyon fájó tapasztalat sajnos!Te dönts mit is szeretnél valójában!Vagy a szüleid vagy a szüleid vagy az új családod!
2012. febr. 10. 09:19
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Mi is igy leszünk lassan,csak én a nő vagyok.

Ugyanannyit keresünk,nekem minden pénzem megy a közösbe,párom viszont eddig otthon lakott,és kb 50ezret adott a szülőknek,plussz vásárolt is.

Összeköltözés után ha akarunk valamire menni,ez nm fog beleférni,az én fizum meg ami neki marad,nem elég.

Viszont a szülök nagy házikóban laknak jó helyen.

Oldják meg.Két embernek nem kell hatalmas ház.Adják el,vegyenek egy 2 szobást,azt bőven ki tudják fizetni.

2012. febr. 10. 09:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi megoldottuk.A párom minden pénzt a közösbe ad,hiszen én is minden pénzemet belerakom.Ha az anyukájának szüksége van pénzt vagy elromlik valami akkor természetesen adunk,és segítünk neki,de állandó rendszerességgel már nem támogatja.Kap nyugdíjat,van még 3 felnőtt gyereke,ők is segíthetnénk.Cserben nem hagyjuk,mert mégiscsak az anyja,de a fél fizetését már nem adja le..
2012. febr. 10. 09:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A párom és az én szüleim is nehéz helyzetben vannak. Ott segítettük őket és úgy, ahogy tudtuk, de amióta együtt élünk, azóta kevesebbet tudunk hazaadni. Először ez nagyon rosszul esett a szülőknek, hiszen bevételkiesés, de meg kellett értetnünk velük, hogy nekünk is kell fedél a fejünk fölé(lakásra gyűjtöttünk), nekik már van legalább. Ne legyen emiatt lelkiismeret-furdalásod! Előbb utóbb nektek is lesznek gyerekeitek,róluk kell majd gondoskodnotok, ez az élet rendje, ők is így tettek régen. Ne érezd azt, hogy tartozol nekik, mert felneveltek, hiszen őket is felnevelte valaki, ezt nem lehet a gyereknek felróni adósságként! Tudom, hogy nehéz, rossz látni, hogy nincs elég pénzük, de ők már úgymond leélték az életük nagy részét, felnevelték a gyerekeiket, most rajtatok a sor! Most is segítünk a szülőknek, de most már inkább csak alkalmanként.
2012. febr. 10. 09:29
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

Jezssus!! ITT TARTUNK??? Ez döbbenet! Választani, hogy melyik ujjamat harapjam?

A másik, hogy döbbenetesen sok olyan kérdés van, hogy mit tegyek, ha a párom így meg úgy... Álljon meg a menet! Akivel egy életre tervezek azzal nem lehet olyan dolog, amit ne lehessen megbeszélni! Vagy mivan? Megyünk "amerikába"? hogy majd pszihologushoz járunk beszélgetni???

Amúgy meg voltak már nagy szerelmeim, de nincs az az Isten, hogy elforduljak a szüleimtől!!! Na persze velük is lehet beszélni, hogy változik a világ. Változik a felállás. Kompromisszumot kell találni! NEm irígyellek!!! Kitartás!!!

2012. febr. 10. 10:09
 6/10 uccu ***** válasza:
87%

Nekünk közös számlánk van az első héttől (nem viccelek)a férjemmel. Ő sokkal többet keres. Ő ragaszkodott hozzá, hogy legyen közös számlánk, mikor megismerkedtünk és a megtakarítását is egyből oda tette egy összegben.

Persze ebből is lehetnek visszaélések, de azt szerettük volna, hogy baj esetén mindketten hozzáférjünk. Eltelt 7 év és van 3 gyermek. A szüleinket inkább "természetben" támogatjuk. Segítséggel vagy vásárlunk ezt-azt. Szívesen támogatnánk mással is, de akkor a közös jövőnk, a három gyermekünk jövője nem lesz biztosítva.

Én szülőként nem fogom elvárni a gyerekeimtől, ha még éhen halok akkor sem, hogy támogassanak, amikor van külön életük már és van hova költeniük. Ha a hölggyel hosszú távra tervezel, család, közös élet, gyermek, akkor igenis mellette kell állnod és mindkettőtöknek közös kasszát kell üzemeltetni, ez úgy korrekt. Egyébként könnyen rámegy ez a kapcsolatod és később is a többi.

2012. febr. 10. 10:22
 7/10 anonim ***** válasza:
És az sem mindegy, hogy milyen példát mutatunk a gyermekeinknek, mert mi sokkal rosszabb helyzetben leszünk mint a mai nyugdíjasok!
2012. febr. 10. 10:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Azon meg vagyok döbbenve mikor egy szülő Kéri a gyerekétől a pézt.Mert az egy dolog hogyha tudok segitek,de basszus elvárni egy gyerektől, aki családot szeretne alapitani ,hogy besegitsen az nekem már durva.Szerintem ez önzőség.
2012. febr. 10. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:

üljetek le, beszéljétek meg, hogy nem fogsz hátat fordítani a szüleidnek sem, hiszen ők neveltek fel.

viszont senki ne VÁRJA el, hogy osztogasd a pénzed.

szerintem osszátok be a fizetéseteket - ami marad a rezsi után.

x összeg a közösbe (esküvőre, gyerekre, váratlan kiadásokra),

x összeg a szüleidnek (nem annyi, amennyit ELVÁRNAK hanem amennyit tudsz adni úgy, hogy azért mégiscsak a saját életedet éled),

és

x összeget köss le magadnak, amihez nem tudsz hozzányúlni, ami a TIÉD, hiszen te dolgoztál meg érte.

az a jó, ha van közös bankszámla is, de privát is mindkét félnek.

ha nem tudod megbeszélni a menyasszonyoddal, akkor lehet, hogy nem ő a hozzád való. a pénz alapkérdés, fontos, hogy gördülékenyen, szinte automatikusan szülessen megoldás, vagy ha nem, mert különböző beállítottságúak vagytok - hát mindkét fél engedjen. ez az én véleményem

mi 3 éve vagyunk együtt - magától megy, hogy ki mit fizet. Mindketten gyűjtünk, csak magunknak. Ha kell valamire a másiknak, adunk, és nem kérjük vissza. akkor sem, ha drága. kivéve, ha az egyik fél KÖLCSÖNT kér. Úgy törleszt, ahogy akar, ahogy tud.

Ő fizeti ha elmegyünk valahova beülni vagy enni stb(majdnem naponta), én meg a kaját, háztartási cuccokat otthonra, a rezsit felesben. soha nem került szóba, hogy ez probléma lenne, mert szerencsére hasonlóan gondolkodunk erről.

30N

2012. febr. 10. 13:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid felnőtt emberek.

Oldják meg a dolgaikat.

Neked már a menyasszonyod lesz a családod, vele törődj!

Azért írom ilyen nyersen, mert anyám ugyanezt csinálta velem.

Elvárta, elkérte, és el is tette a pénzemet, én meg nyomorogtam egyedül, aztán a párom fizetéséből éltünk, mert "szegény" anyunak kellett a lóvé.

Anyám meg is mondta, hogy ő inkább éhezett, de mindent odaadott az anyjának fiatalon, így tegyek én is.

Így tettem, amíg a párom JOGOSAN! be nem sokallt.

Azóta látom, hogy micsoda érzelmi zsarolás áldozata voltam.

Anyám dolgozott, volt pénze, de volt képe elnézni, hogy én csak kenyeret eszem kenyérrel.

Nála meg dugig volt a hűtő, a szekrény fagyival, csokival, finomságokkal, mondván: "Kell, ha valaki jön hozzám, meg kell kínálnom!"

Aljas, undorító játszma volt ez, semmi más!

2012. febr. 10. 14:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!