Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg el lettem rontva?

Tényleg el lettem rontva?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok. Anyám pokollá teszi az életem. Mindenbe beleszól, nem érzem, hogy szeretne. Ha jó jegyet kapok rámondja, hogy örül, gratulál aztán el van feledve. Sőt, olyan is volt, hogy 5*-öst kaptam de volt a dogámban egy helyesírási hiba (biosz tehát nem számít) és képes volt órákig üvöltözni velem. Beletúr a magánéletembe, megkérdezi, mikor, kivel miről beszélek. Ha nem válaszolok, követ és faggat, az idegbaj kerülget mire kinyögöm. Akkor még tovább faggat: mit mondtál, és ő mit mondott? "Nem ezt kellet volna mondanod!"

A gusztustalanságait itt már leírtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ma pl a liftben elkezdett krákogni és lehajolt a földre, hogy a slejmet oda, közénk a liftbe köpje le. Aztán elkezdett velem ordibálni, amikor szóltam, hogy hálátlan vagyok, sok gyerek örülne, ha olyan anyukája lehetne, mint Ő, és én nem becsülöm meg, mert önző vagyok és hazug. Erre a válaszom az volt, hogy odaköptem én is egy szépet a szoba közepére, amit elismerem, hogy nem szép, de teljesen elborult az agyam. Beleszól abba is, kivel barátkozom. Mindig képet kell mutatnom arról, kivel vagyok jóban. A legtöbbször azt mondja, hogy felejtsem el ezeket, Ő nem akarja, hogy velük barátkozzam. Így eljutottam addig a pontig, hogy egyedül vagyok, most meg ezért piszkál, hogy szükségem lenne barátokra. Mert nekem csak a kutyák számítanak... Hát ki más számítson? Ők az egyetlenek akik szeretnek és boldoggá tudnak tenni, más nincs is nekem, csak Ők. Már komolyabb kísérleteim is voltak, megpróbáltam már megszökni is, nem egyszer, de nem sikerült. Sőt, néha azon gondolkodom, mit szólna hozzá, ha öngyilkos lennék... de félek és nem akrok cselekedni.

Megnyomorgatva érzem magam, és azt hiszem, soha többé nem fogok tudni úgy élni, mint egy rendes ember. Félek bárkivel is beszélni, bárkihez odamenni, nehogy valami rosszat mondjak. Így fogok maradni, egész életemben? Már nincs meg a remény, hogy normális életem lehessen?

2012. jan. 26. 14:15
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Kifelejtettem: máskor végtelenül kedves, dícsér, hogy milyen okos, kedves és jószívű vagyok. De nem hiszem el neki, hogy komolyan gondolja.
2012. jan. 26. 14:22
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

A feszültség ami benne van mindig rajtad csattan.

Nem fog így maradni egész életedbe ,nyugi. Majd ha lesz szakmád és eltudod magad tartani akkor lesz normális életed. Addig tanuljál!!!!

Próbáld Anyukáddal megbeszélni a dolgokat és minden jobb lesz. Jobb békességben lenni ,minden másabb akkor .

2012. jan. 26. 14:38
 3/19 anonim válasza:
Erre nem igazán lehet mit írni... Mindig azt mondják, h fogadjuk el a szüleinket olyannak, amilyenek. Ez elég nehéz sok esetben...Tudom nekem is voltak régen hasonló gondolataim, de teljesen kiszolgáltatottnak éreztem a helyzetem, szerencsére nekem nem volt ilyen durva a helyzet. Az öngyilkosság semmire sem megoldás, mert ettől eltekintve lehet egy szép kiegyensúlyozott életed a későbbiekben. Te is most változókorban vagy, amikor igen ám másképp gondolsz még dolgokat. Mindenesetre szerintem próbálj meg valami közelálló felnőtt intelligens emberrel beszélni erről, aki még esetleg ismeri is az anyukádat, hátha ő tud segíteni...Nagyszülők, nagynénik, esetleg egy kedves tanárnő, vagy egy szomszéd néni. Valaki csak van, akihez igazán ragaszkodhatsz. Az én esetemben akkor rendeződött a helyzet és lett nagyon jó a kapcsolatunk, amikor 18 évesen elkerültem suliba, majd egyetemre, és onnan saját magamat tartottam el...és ezáltal a magam ura lettem, nem kellett beszámolnom mindenről stb. Ma már lassan 30 leszek, megváltozott minden és ma már én is másképp látom a dolgokat. Mindenesetre, ha nem hallgat meg, akkor írj neki egy levelet, amit minden bizonnyal el fog olvasni, és érvelj neki, h mit miért nem szeretsz és szeretnél vele jó viszonyt...Hátha elgondolkodik rajta. Nekem nincs gyerekem, de nem szeretném, ha ilyet írna rólam, és ha ezt elolvasnám, teljesen magamba roskadnék...Talán az ilyen dolgok miatt is van olyan sok lelkileg sérült gyerek és felnőtt...Sajnálom, remélem tudtam segíteni..Minden jót.
2012. jan. 26. 14:43
 4/19 anonim ***** válasza:

Abban a kérdésben,amit linkeltél azt írtad az egyik hozzászólásban,hogy: "Igazából imádom anyukám jól elvagyunk csak az ilyen dolgaitól idegbajt kapok :S

"

Most akkor mi van?

2012. jan. 26. 14:46
 5/19 anonim ***** válasza:

4. vagyok.

Nem kötözködni akarok,csak érdekelne, hogy vajon miért van egyszer az,hogy imádod,máskor meg az hogy már megszökni is akartál.

2012. jan. 26. 14:48
 6/19 A kérdező kommentje:
Igen, amit írtam, igaz. Imádom anyukámat... Mert sokszor nagyon kedves velem, és jól el vagyunk. De közben nem tudom, mit gondoljak róla... Én azt gondolom, hogy Ő nem direkt bánt engem. Ő azt hiszi, ez a helyes, ezt így kell csinálni, és szentül hiszi, hogy csak neki lehet igaza. Nagyon változó a kedélyállapota, de alapvetően szeretem, de sokszor én sem értem, miért...
2012. jan. 26. 14:55
 7/19 A kérdező kommentje:
Hiába mondok neki bármit... Volt amikor elkezdtem neki mondológolni, hogy megnyomorítva érzem magam, és ordibált, de olyan is volt, egyszer hogy sírva fakadt ezen. Vagy láttam rajta hogy nagyon szomorú. Ilyenkor én jöttem utána bocsánatot kérni, mert megsajnáltam, pedig közben nem is tudom, nem is értem, miért nekem kell tőle bocsánatot kérnem, miért nem fordítva.
2012. jan. 26. 14:57
 8/19 A kérdező kommentje:
De mindenbe beleköt... Semmibe nincs beleszólásom, nem engedi, hogy egyedül döntéseket hozzak, nem engedi, hogy önálló legyek. Irányítani akar engem és az életemet.
2012. jan. 26. 15:05
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
Az Anya azért van ,hogy még ilyen idősen irányítsa az életedet és gondoskodjon rólad.
2012. jan. 26. 15:14
 10/19 A kérdező kommentje:
Így? Minden mondatomról be kell hogy számoljak neki. Nem engedi, hogy legyen saját akaratom, elnyom! Sőt gügyögni is szokot nekem hogy "na hol a tökfedő?" Meg "babóci"
2012. jan. 26. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!