Mit tennél, ha a párod, az elhunyt szerelme nevét akarná adni a leendő babátoknak?
Így hirtelen azon is elgondolkodnék, hogy érdemes- e lennem ezzel a pasival.
Mert ha tényleg az elhunyt szerelme nevét akarja adni a gyereknek, az azt jelenti, hogy még valamilyen szinten mindig szereti és még mindig kötődik hozzá. Ebben az esetben viszont miért akar veled lenni? Miért akar babát? Hiánypótlás vagy a meghalt lány helyett?
nem tudom, nekem nagyon rosszul esne a dolog...
Nem tudom hogy lehet ilyen önző a párod. Azonkívül ha mégis azt a nevet kapja a kisbaba és ne adja a sors, de külön mentek, akkor az nagyon király lenne nem????
De nem is értem, hogy jön ebbe a kapcsolatba, vagy egyáltalán szóba egy 3. ember???? Egyáltalán hogy juthat eszébe a párodnak ekkora lelki nyomással terhelni Téged? Mi közöd Neked vagy annak a kisbabának az apja "volt" szerelméhez, aki nem Te vagy? ááááá nem akarlak a további gondolataimmal sokkolni, de nem kellett volna a jövő előtt lezárnia a múltat?
Lassan 6 hónapos a kislányom. Igyekeztünk úgy neveket válogatni, h senkiben se ébresszen semmiféle emléket, rossz érzést.
Új kapcsolatban a múltat nem illik feszegetni. Én sem mondom a páromnak, h X-nek szebb volt a szeme, ő sem nekem, h Y jobban főzött.
A múltat le kell tudni zárni, a halottakat pedig el kell tudni engedni! Az élet megy tovább.
Nem féltékenységből, de én sem tolerálnék egy ilyen ötletet. Ha akar, minden héten vigyen virágot a sírjára, gyújtson érte gyertyát, de a lányom ne kapja a halott kedves nevét!
Hiszen a gyermek közös, félig az enyém. ÉN hordom, ÉN szenvedek meg érte, ÉN nevelem. Enyém a vele járó gond, fájdalom, öröm, bánat. Mi köze ehhez egy számomra idegen embernek? Akár élő, akár holt.
Lehet vkire másképp emlékezni, másképp megtisztelni.
Engem meg tiszteljen meg azzal a kedves párom, h az áldozatos "munkámért" cserébe ilyen még csak meg se forduljon a fejébe!
Már ne is haragudjatok, de nekem ezt nem venné be a gyomrom! Ha mással kezdek új életet, nem vonom bele a múlt szellemeit (és jelen esetben tényleg)!
Ha pedig képtelen vagyok erre, nem kezdek új kapcsolatba. Csak akkor lépek tovább, ha már készen állok.
Én így látom ezt, bár lehet, h sokak számára rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!