Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha nincs pénzem...

Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).

Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)

Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.

És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.

ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.

Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.

2011. júl. 21. 10:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/123 anonim ***** válasza:
10%

70 kilométert mennyi idő alatt futsz le?

Olvasol, de nem értesz? 90%-ot fizetnek az utiktg-ből. Nincs neki annyi, ami a 10%-ot fedezi.

Kívánom, hogy te is élj másodmagaddal huszonezer Ft-ból.

2011. júl. 21. 10:34
 22/123 anonim ***** válasza:
73%
borsod,szabolcs és ez a térség mindig is elnyomott volt és lesz.én örültem,hogy elhúztam szabolcsból.és ha fizetnének érte se mennék vissza.az ottani önkormányzatoknak sosincs pénze,ha segíteni kell.anyukámnak sem segített senki mikor egyedül maradt 3kal.bezzeg annak a családnak akinek palotája van,3gyerekes és mindkét szülő dolgozik az az összes segítséget megkapta.na ennnyit az esély egyenlőségről meg a király rendszerváltásról!!!!!!!!!!!!!
2011. júl. 21. 10:35
 23/123 anonim ***** válasza:
23%
Édes vagy, 10:34! De meséld már el nekem, hogy ha van az a kiskorú öcsike, akire apuka nem fizeti a tartásdíjat, attól ugye van családipótlék? Ami 13.700.- +28.500.- BPJ, plusz anyuka jövedelme, mert nyilván van neki-akkor már mindjárt nem huszonezer, ugye?
2011. júl. 21. 10:36
 24/123 anonim ***** válasza:
73%
"hogy nem tudok buszjegyet venni - amit a kérdezőnek ráadásul ki is fizet a munkaügyi központ." Fizeti csak utólag!!párhét is lehet!
2011. júl. 21. 10:36
 25/123 anonim ***** válasza:
94%
A nagymama nem tud odaköltözni átmenetileg?????
2011. júl. 21. 10:38
 26/123 anonim ***** válasza:
84%
Én is jártam tanfolyamra és kaptam megélhetési támogatást anno 50eFt..persze csak a köv.hónaptól..
2011. júl. 21. 10:39
 27/123 anonim ***** válasza:
100%
Én is Borsod megyei vagyok, s én sem szeretem az itteni rendszert, ami itt működik. Úgy bírom, akiknek fogalma sincs, hogy itt mi megy. A munkaügyi központba engem sokszor elhajtottak, pedig tanulni szerettem volna, mert nem voltam RÁT-os. Végül behívtak tesztet kitölteni(hasonlókat tanultam régen), én tele írtam a lapot, a közelembe lévő emberek még a nevüket is nehezen írták fel, a jelentkezők 90%-a kisebbségi volt. Engem nem vettek fel, pedig jó volt a tesztem. CSak hát a munkaügynek nem kellettem, mert nem voltam kisebbségi. Utána már RÁTOS voltam, de akkor meg az miatt nem kerültem be az iskolába. A munkaügyi központok erre felé azt lesik, miből tudnak jobban megélni, a kisebbség után kapják a pénzt. Kedves kérdező, mondanám, hogy vedd fel a kapcsolatot a gyereksegítő szolgálattal, segítenének, csak ha nálatok is az van, mint nálunk, akkor ez tipikusan halottnak a csók dolog, hiszen nálunk a családsegítő egyszerűen nincs. Régen volt, de akkor sem segített. Ahogy olvasom te is meg vagy lőve, hogy tanulsz...Azt csak akkor hagyhatod ott, ha találsz egy hosszabb távú munkát, s akkor nem kell vissza fizetni a tandíjat. Csak Borsodba ilyen nincs. :(Nincs a kertbe valami, pl zöldség, gyümölcs, szomszédnak nem kell segíteni leszedni a fáról a gyümölcsöket? Állatokat tartotok? Mivel tudod etetni őket?Remélem rendeződik a helyzet.
2011. júl. 21. 10:41
 28/123 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno 2 hetig napi 2800 ft volt a tanfolyamra bejárásom kb. 10 napig.Ezt utólag kifizette a munkaügy.Utána kaptam egy kis füzetet amit suliba lepecséltek minden hónapban, ezzel 90%os jegyet vehettem, de így is napi 280 ft volt.Nem minden tanfolyam alatt utalnak pénzt.Amire én jártam ott utaltak havi 40 ezret.A mellettünk lévö ECDL tanfolyamra járók csak az utazási kedvezményt kapták, mást nem.Ez a 2800 ft pedig ugy jött ki hogy, faluban felszálltam, bementem a városba 305Ft, átszálltam másik buszra ami megyekszékhelyre ment, ott meg 1100Ft, majd ugyanez vissza.Keresgélj tovább idénymunkát, ne add fel.Barátoktól nemtudsz kölcsönkérni pénzt?
2011. júl. 21. 10:41
 29/123 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kezdődik a tanfolyam és mennyibe kerül a buszjegy? A 260.- az a teljes ár, amit ki kell fizetned?
2011. júl. 21. 10:42
 30/123 anonim ***** válasza:
30%

Istenem! Végigolvastam amit írtatok!

EMBEREK! EZ EGY SEGÉLYKIÁLTÁS!!! SEGÍTSÉG KELL NEKI, NEM MÁS! Hová jutottunk....

2011. júl. 21. 10:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!