Miért ilyen a nagymamám, miért olyan rossz velünk szemben?
Mindig is fájt nekem, hogy nem fogadja el anyumat édesapám feleségeként és förtelmes dolgokkal keseríti meg az életét. Olyanokkal, mint pédául: más nem tisztességes nőket akar apumra tukmálni, mikor anyum még csak 6 hétben volt velem, és annak idején a testvéremmel; folyton hazugságokkal rágalmazza.
És mégis folyton az áldozatot játsza mindenki előtt, és hogy anyum milyen rossz. Pedig anyumat tényleg megbecsülik és tisztelik, míg mamám még a lányát sem tudta megnevelni, aki elhagyta 1 újszülött gyerekét és a mostani gyerekei csak akkor kellenek mikor meg tudja őket lopni(habár még kiskoruak) és a férjét sem tiszteli.
Sajnos nem rég apum egy súlyos autóbalesetet szenvedett, az állapota nagyon kritikus volt 2 hónapig (addig az intenzíven volt, amiből majdnem 1 hónapot kómában). Csak anyum és én álltunk mellette, míg mamám csak egyszer jött be, akkor is mert anyum elvitte. Szó szoros értelemben nem törődött vele, míg az alkoholista lányát az egekig magasztalja.
De szerencsére apum jobban lett fizikailag (sajnos az ütés miatt az agya, mármint a gondolkodása sokat romlott).
És ekkor nagymamám elkezdte a hazugságait, miszerint anyum csak megjátszotta a hű feleséget, csak a nagymamám törődött apummal és ilyenek.
Mindezeket addig csinálta, míg most anyum kapott egy idegösszeroppanást és a korházba került. Erre apum nagyon megiedt és ő is bekerült a kórházba a sokk miatt.
Ezek a dolgok persze most sem érdekelték mamámat, míg én éjt nappalá téve dolgoztam, hogy legyen miből kifizetnem a szüleim kórházi költségét, és hogy visszajöhessenek a testvérem és mellém.
Három keserves hónap után hála az Istennek sikerült hazahoznam, úgy hogy nem tartozom a kórház fele, itthon a számlákat ki tudtam fizetni, és a testvéremet is fenn tudtam tartani (az már mellékes, hogy nekem sokszor még hamburgerre sem telt)
És most mamám nem hagyja, hogy örvendjünk a testvéremmel a szüleinknek, mert nagyon mocskos dolgokkal kezdett minket rágalmazni.
Mit tehetnék, hogy végre leálljon már mamám? Az utóbbi időben már elég a hangját meghellenom, hogy a bőgés utolérjen.
Kérlek segítsetek, adjatok valami tanácsot.
22/l
Húúúha :S
Nem lehet megbeszélni vele a dolgokat? Bár gondolom nem...
Nekem is ilyen "gonosz" volt a mamám, de nekünk a távolság segített, elköltöztek és sok sok idő múlva mikor találkoztunk, utána jobb lett, nem volt olyan....bár nálunk engem bántott, na mindegy.
Apud- anyud de főleg apud is tudja ezeket a dolgokat nem? Ő is tudja h miket csinál a mamád? Mert ha igen akkor szakítsátok meg a kapcsolatot szerintem.
Remélem jobbra fordul az életetek :)
Ha a beszélés nem megy, ordítsd le a fejét. Tudom nem túl szép dolog, de talán ért belőle.
Ha nem, akkor beszéljetek össze ellene, hogy zárjátok ki az életetekből, a családból. Akkor majd talán rájön hogy amit tett az nem csak bunkóság, de az a vénasszony erkölcsileg nulla.
De mondom. általában az ilyenekre kiabálással, ordítással lehet hatni, mondjátok meg neki hogy tönkre tesz titeket és hogy ne jácca a mártírt, mert öregasszony létére kis taknyos neveletlen kölyökként viselkedik aki mindenkiről elterjeszt mindent.
Ha nem válik be, közösítsétek ki. Zárjátok ki az életetekből, a családból, persze anyukád és apukád közös beleegyezésével. Ilyen nulla értékű másokat tönkretevő emberre senkinek nincs szüksége egy családban.
Mondjátok meg neki hogy tegye tönkre a saját vagy másnak az életét de titeket hagyjon békén.
Szóval a kiabálás vagy kiközösítés. :S Remélem tudtam segíteni:) (szintén hazugságot elterjeszteni róla nem kell....nem kell az ő szintjére lesüllyedni)
Szerintem a kiközösítés.
Az ilyen sz.rral nem érdemes kiabálni, mert még annyit se ér, és úgyse használ semmit.
Szakítsátok meg vele a kapcsolatot. Ha 1 településen laktok, adjátok el a házatokat, és költözzetek el máshova, amit nem mondtok meg a primitív nyanyának. Tudom, hogy nehéz a költözés, meg sok vessződség, de szerintem a szüleitek egészsége megér ennyit. A mama meg maradjon csak egyedül, aztán ha átadja lelkét a sátánnak, majd elkapartatjátok az önkormányzattal minimálköltségen, aztán jólvan.
Utolsó vagyok:
egyébként nem teljesen értem a szüleidet, hogy miért nem szakították meg már vele a kapcsolatot régesrég. Mondjuk akkor, amikor terhesen anyukádat zaklatta. Már akkor meg kellett volna szabadulni tőle. Most mi értelme kikészülni egy ilyen szörnyeteg miatt...
Ilyenekre szoktak mondani:A letamadas legjobb önvedelem.
A nagyi nagyon irigy az anyukadra,mert tudja hogy ö es a lanya milyen,de hogy ez ne ugy essek ki,ök milyen rosszak,tamad.
Beszelj vele,kerdezd meg töle miert ilyen,es hat a szüleidnek is kene vele beszelni.Ha semmit nem er,megszakitani vele a kapcsolatot,v. tavolsagot tartani.
Es ne hagyjatok magatokat!!!!Nektek is van szatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!