Van okom aggódni a jövő miatt?
Én is azt hittem, hogy nem leszek képes alkotó része lenni egy munkahelynek, csapatnak, vagy hogy képtelen leszek fenntartani egy háztartást. Mindenki fél a felnőtté válástól, aztán maga is meglepődik, mennyire könnyű. Bár én a mai napig csodálkozom rajta, hogy mennyire mindenre vagyok képes :)
Szóval fel a fejjel és az önbizalommal, dolgozz valamennyit a suli mellett is, csak hogy ráérezz az ízére, meg arra is, mennyire jó a saját magad által megkeresett pénzt elbulizni :D
Sok sikert mindenhez :)
23L
Szerintem 2 év nem olyan sok, azért ha szeretnéd, végezd el az egyetemet, mert később lehet, megbánod, ha most nem teszed.
Suli közben és nézd a lehetőségeket, és ha adódik valami munka, akkor legfeljebb átmész levelezőre vagy kérsz egyéni tanrendet. Ha igazán akarod, akkor munka mellett is lehet így csinálni a sulit, persze a vizsgaidőszak elég durva lesz, de nem lehetetlen.
Egyébként van ösztöndíj, szoctám is az egyetemeken, ezek nem olyan nagy összegek, de azért valami.
Meg kell próbálnod spórolni (sokszor a kis párszár forintos dolgokról való lemondással tök sokat meg lehet spórolni), ha havonta párezer forintot tudsz is félretenni egy külön számlára, már azzal is hozzájárulsz a "jövőépítéshez". Ez egy lassú folyamat... :)
Nem tudom hány éves vagy, de alapvető hiba van az elméletedben..
Te a múltszázadi trendet próbálod követni, csak az már nem életképes!!
Ebben a világban NEM ÉRDEMES saját házba pénzt beinvesztálni, sem hitelre sem sehogyan, mert garantált bukás, és a mai fizetések mellett amúgy is kínkeserves összeszedni rá a pénzt.
Gondolj bele, ha lediblomázol, és jó munkád lesz felhalmozol mondjuk 3-4 milliót, közben meg folyamatosan jön a fizetésed.
Ennyi pénzből akár 2 szintes villát is bérelhetsz a rózsadomb tetején éveken át. Ausztriában, Németországban meg szinte mindenki tartósbérletben lakik, és előbb utóbb te is meg fogod unni a magyar fizetéseket amikor majd azt látod, hogy a másik röhögve 2x annyit keres és fele annyit adózik mint te itthon.
Magyarországon bevállalsz egy hitelt 25 évre, veszel egy házat, ha nincs szerencséd 3 év múlva belecsapa villám és porigég, vagy elönti az árvíz, ha szerencséd van is foylamatosan költhetsz rá, ahogy lakod le plusz számolhatsz a törlesztők ingadozásával, a bank trükközéseivel, a politikai fordulatokkal hogy megint mikor melyik okos talál ki valami adót stb...
Megéri iylen rizikó mellett pénzt ölni egy ingatlanba? Szerintem nem.
Nem hinném, hogy "előbb utóbb", ugyanis mindigis úgy gondolkoztam, hogy nem fogok csak ebben az országban élni. Nem azért mert nem szeretem, hanem mert más országok is nagyon érdekelnek.
Hitelt pedig nem nagyon szeretnék felvenni soha, ha belegebedek sem, de hát ki tudja azt előre? Tényleg tapasztalatlan vagyok.
Ez csak példa volt, hogy bármit el lehet érni, csak akarni kell...
Én is albérletben lakom, ha egyszeer szerencsém lesz és meg lesz egy hitel kezdőrészlete, akkor lesz saját kecó.
23L
Az előzőtől kérdezem de abszolút nem kötekedésből.Szerinted mennyi idő alatt tesz röhögve félre 3.4 milliót.Mert mi a kedvesemmel jól keresünk, de pont a héten összeadtuk mennyi a kiadásunk, és azt hittem elájulok.
A suli miatt ne aggódj, ma már nem az a szokványos, hogy valaki ö év alatt befejezi az egyetemet.Amúgy a munkavállalást azért ajánlanám, persze kérdés, hogy kapnál e részmunkaidőst, mert pont ezeket a kételyeket oszlatnád el saját magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!