Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldanátok meg a helyemben...

Hogy oldanátok meg a helyemben, vagy mit tennétek?

Figyelt kérdés
Férjem az elég "elit" diplomájával munkanélküli. Volt már 2-3 állása, de mindenhol csak pár hónapig volt. Lassan már teljesen depressziós lesz, bármibe belekezd, félbehagyja, vagy csak magától elromlik a dolog. Egy része az ő hibája, de a többség nem. Mit tehetnék az érdekében? Próbálnék segíteni, de lassan már elviselhetetlen lesz a dolog, én is nehezen bírom, hogy mindenre negatívan reagál, hozzá se lehet szólni, mert ordítozik.
2010. dec. 14. 12:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
51%

- miért csak pár hónapig volt ott

- miért hagyja félb

- mit jelent, hogy "magától elromlik"

2010. dec. 14. 12:52
 2/21 anonim ***** válasza:
76%

Milyen az az elit diploma?

De ha már anniyra nagy spíler az urad az elit diplomájával, akkor miért nem kezd vállalkozni abban a szakterületben? Vagy tán azért mégsem annyira jó a diploma? Mert akkor elit ide vagy oda, szart sem ér, ha az ember nem veszi hasznát.

A szemléletetekkel van a baj. Az, hogy kimondod, leírod azt a szót, hogy elit, azzal pozicionálod magad, az uradat. Ez úgy hangzik, minhta felsőbbrendű(ek) lenne(tek) a többi embernél. Azt szokták mondani, hogy az üres kalász hordja magasan a fejét.

Kicsit több alázat, kicsit több pozitív és önzetlen kisugárzásra törekvés és hamarabb menni fog az elhelyezkedés vagy vállalkozás.

2010. dec. 14. 12:52
 3/21 anonim ***** válasza:
50%
Miért volt csak pár hónapig a munkahelyeken?Ilyenkor azokat a munkákat is el kell vállalni, amik esetleg nem az ő diplomájával egyenértékűek.Rossz lehet neki, de ha még beszélni sem lehet vele, akkor mi a fenét csinálnál?
2010. dec. 14. 12:54
 4/21 anonim ***** válasza:
50%

Elküldték vagy kilépett?

Nincs nagyon elszállva az "elit" diplomájától?

Nem lehet hogy azért nem bírta tovább pár hónapnál mert a melóhelyen is mert"bármibe belekezd, félbehagyja"

2010. dec. 14. 12:58
 5/21 anonim ***** válasza:
17%
Próbálj neki segíteni állást keresni.És kérd meg, hogy ne rajtad töltse ki a mérgét!Ezt meg kell oldanotok, mert rámegy a házasságotok.Éreztesd vele, hogy a nehéz időkben is mellette állsz, támogatod, de visszafelé is várd el, hogy szeressen, becsüljön és legyen hozzád kedves, ahogy megérdemled.Egyébként, ha nagyobb városban éltek, pszichiáter segítségét is lehetne kérni, kapna valami kedélyjavítót/nyugtatót, és talán a folyamatos kudarc okára is rájönne!Sok sikert!!
2010. dec. 14. 13:01
 6/21 A kérdező kommentje:
Azért írtam zárójelben az elitet, ironikusan. Egyébként villamosmérnök. Kiteszik őt a munkahelyről, mindeféle mondvacsinált okok miatt. Dolgozni szeret, talán túl precíz is. Szóval nem a fejfennhordással van a baj, sőt... Elég sok mindenen átmentünk már együtt, annak ellenére, hogy fiatalok vagyunk, de ezt muszáj lesz megoldani valahogy, mert kezd nagyon kétségbeejtő lenni a helyzet.
2010. dec. 14. 13:08
 7/21 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Esetleg másik városban munkalehetőség?

A villamosmérnök diplomára pedig igenis legyetek büszkék, ez nem fejfennhordás, más a gyerekére büszke. Akkor a megszerzett elég jó hírű diplomára nem lehet? Dehogynem.

Legyen magabiztos és optimista, ezerszer hamarabb lesz munkája, mintha elkeserededik. Ha jó a kommunikációs készsége, akkor végképp nyert ügye van :)

Sok sikert kívánok nektek!

Ja és ami rád vonatkozik: Biztasd, segíts neki munkát keresni :)

2010. dec. 14. 13:21
 8/21 anonim ***** válasza:

hát, ha tényleg szíveden viseled ...

én elmennék titokban az egyik volt főnökéhez, vagy volt kollégáihoz, és

megkérdezném, hogy mi volt a gond az urammal.

Mert amíg nem tudod, nem tudja, addig segíteni, változtatni sem fog tudni rajta.

Utána már csak az a kérdés, akar-e.

nekem is van olyan kolléganőm, aki mindenkinél különbnek tartja magát.

amikor sikerült egy munka alól kettőnknek is kibújnunk (nem jellemző rám, de már túl sok lett volna a vállamon), és a főnök őt bízta meg, akkor azt mondogatta fennhangon, hogy neki kell csinálnia, mert csak őt nem lehet lefizetni. .. a bunkó hülyélye.

Nem mondhatom meg az igazágot neki ... de miközben ő a "kiválóság", mindenki utálja, megveti, és kárörvend rajta.

2010. dec. 14. 13:23
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

Külföld szóba jött?

Elvileg a jó szakembert itthon is keresik, csak megfizetni nem nagyon akarják a legtöbb helyen. Azt olvastam, hogy mérnökhiány van. Ami szerintem is sántít, bár én most dolgozom.

2010. dec. 14. 13:23
 10/21 anonim ***** válasza:
77%

Jajj szerintem meg ne menj be a munkahelyére, miféle pipogya alaknak fogják tartani a férjed, hogy a felesége jön be róla érdeklődni?

Nyugi, a férjed végzettsége szuper, lesz munkája, ebben biztos vagyok, de akkor tényleg jobb kedélyűnek kellene lennie :)

2010. dec. 14. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!