Némely nők miért tekintik az anyaságukat megdönthetetlen dicsőségnek?
Egyfajta nimbuszt emelnek az anyaság köré, minden szent és sérthetetlen, ők tudják a legjobban, hogyan kell a világ összes gyerekét nevelni. Ők bárki gyerekét jobban nevelnék, mint a saját anyja.
Az anya szent és sérthetetlen, akármilyen gonosz, ellenszenves viselkedése van, az anya szent.
Nekem kicsit csőlátásúnak tűnik ez a szemlélet. Miért ne hibázhatna bárki - anyaként, diákként, szerelmesként, stb? Miért nem lát a fent említett típus messzebb a saját világánál?
Egyfajta önigazolás lenne, hogy "én is elértem valamit, anya vagyok"?
Valamiért ez ma divat lett.Nem is lenne ez olyan nagy baj,ha nem várnák el a párjuktól és mindenki mástól,hogy ezért hálásak legyenek nekik. Csak a gyerek a fontos,senki más. Sem a férj,sem a házasság. Az eredmény: válás,félrenevelt,elkényeztetett,apa nélkül felnövő gyerek.
Aki 15-19 évesen panaszkodik az anyjára. Sőt,ha megházasodik,akkor sem engedi el az anyja a fia kezét. Tönkretéve annak is a házasságát.
hát lehet h nem ennyire durván de én is ilyen vagyok....
igen, szültem egy gyönyörű egészséges kisfiút aki nekem a mindent jelenti és mindennél fontosabb!!!
nem azt mondom h én vagyok a legjobb anya, meg ez úgyis csak akkor derül ki ha felnő, de mindent megteszek ennek érdekébe!
hogy fontosabb-e a gyerekem a páromnál IGEN! mért? azért mert bármi történik is a gyerekem a gyerekem akinek én mindig az anyukája leszek és bármikor számíthat rám!
szeretem a páromat sok mindent megteszek érte és a kapcsolatunkért, de itt már vannak határok!!!
egy 6hónapos kisfiú anyukája
Második vagyok. Talán konkretizálom a dolgot egy kicsit: írtam, hogy anyukámnál nem jól sült el a dolog.
Ő valóban hivatásként űzte az anyaságot. Aztán amikor az összes gyereke "kirepült", alkoholista lett. Ugyanis onnantól nem volt értelme az életének.
Szép, szép, amikor az újdonsült anyukák élete csakis a gyerek körül forog, de egyúttal nagyon veszélyes is. Mert a gyerek csak átmeneti vendég az ember életében. Nehéz, de ügyelni kell arra, hogy az embernek megmaradjon a párkapcsolata, karrierje is. Nem értek egyet az újdonsült anyukával, aki szerint a gyerek fontosabb a párjánál. Jó esetben a gyerek húsz év múlva elköltözik. És ki marad mellette? A párja. Már ha el nem marja magától...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!