Hány éves korban engedjük a lányunkat a barátjánál aludni?
Szia!
Én 18 éves vagyok, 10 hónapja van barátom, a szüleim most sem engedik, hogy ott aludjak a páromnál. Ők nem a szex oldalról közelítik meg, mert tudják, hogy már voltunk együtt. Nekik egyszerűen ilyen erkölcsösség, hogy nem alszom ott. Megértem őket, annak ellenére hogy nagyon szeretnék. De ki lehet bírni. Sőt, szerintem a 16 év még nagyon korai, én nem engedném meg. Bár te tudod, hogy milyen a kapcsolatod a lányoddal, megbízható-e stb, de nekem nagyon jó kapcsolatom van Édesanyámmal, mégsem engedi meg. szerintem jól teszi. De a mai világban már csoda, hogy egyáltalán a lányok megkérdezik a szüleiket erről.
Nekem még pici a lányom, de már sokat beszélgetünk a férjemmel az ilyen dolgokról.
Én úgy gondolom, hogy így is úgy is megtörténik, akkor meg inkább otthon, mint a parkban a bokor alatt. Még a gumit is megvenném és mégegyszer átvenném vele, hogy mit hogyan kell, mire figyeljen.
Szia! Nekem még nincs gyerekem, de ahogy írtad, az a legfontosabb, hogy mindent megoszt Veled a lnyod! Én ugyanilyen voltam/vagyok a mai napig Anyuval, pedig már 30 vagyok és természetesen a Szerelmemmel élek!
Emlékszem én sem voltam 16, mikor lefeküdtem az első fiúval és utána vhogy nem is kellett elmondanom, Anyu látta rajtam. Ismerte a fiút, kedvelte is, de mindezek ellenére a 1,5 évünk alatt csak az utsó 7-8 hónapban aludhattam vele.
A barátnőim anyukájaihoz képest az enyém szigorúnak és konzervatívnak számított, de büszke vagyok Rá, hogy így nevelt.
Szerintem a lányod értelmes és nyilván nem a mának él, hanem a jövőre is gondol és nagyon fontos, hogy megfelelő legyen az értékítelete. Ha ő komolyan gondolja ezt a kapcsolatot a fiúval (bár nyilván nem ő lesz a férje), nem kérne Téged, hogy vele alhasson. A barátaid lehet, hogy korainak tartják, de hát könyörgöm!!! Inkább tudjál róla, mint hogy aztán ne adj Isten tényleg bejelenti, hogy nagymami leszel!
Gratulálok, sztem teljesen korrekt Anyuka vagy és a lányod büszke lehet Rád! :-)
Kedves Kérdező! Gratulálok, ritka az ilyen modern és felvilágosult gondolkodású szülő, mint te! :)
Én nem kötném ezt az egészet életkorhoz, mert ez teljesen relatív: van, aki már 15 évesen is képes felnőtt módra gondolkodni, tisztában van a fogamzásgátlás fontosságával, tudja, mit miért tesz. Van aki még huszonévesen sem tudja, mit és hogyan kellene csinálni (gondolok itt a "becsúszott a gyerek"-témára: szerintem egy gyerek nem tud csak úgy véletlenül becsúszni...).
Én is azt gondolom, hogy a tiltással csak azt érjük el, hogy a gyerek dacos lesz, és esetleg a szüleit átverve teszi azt, amit a szíve diktál. Tehát én mindenképpen engedném a lányomat, de előtte komolyan elbeszélgetnék vele a témáról, adott esetben elkísérném nőgyógyászhoz is tablettát íratni (bár nem gondolom, hogy a fejlődő szervezetet hormonokkal kellene bombázni, de mindenki tudja, hogy a "kiszakadt gumi" áll leggyakrabban a nem kívánt terhességek mögött, vagy a "majd vigyázok"-módszer, ami szerintem nem is nevezhető fogamzásgátlásnak).
Tehát szerintem ne foglalkozz a szemellenzőt viselő barátokkal, jól teszed, amit teszel. Legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!