Hogy lehetne leallitani a koltekezeset?
Anyosom allandoan mereg draga cuccokat vasal a babanknak, most pl.vett agy 2700 Ft-os harisnyanadragot,persze markas!
Mekem a ferjem naponta 1600Ft koltopenzt ad, abbol semmit sem vehetek, meg ha veszek is , a legolcsobbat.
Hogyan mondjam meg anyosomnak, h. inkabb vegyen tobb de olcsobb cuccokat, mert nincs mit raadnom a picire!?
Nem ertem miert csinalja ezt?
Anyósodnak talán soha nem kellett spórolni,azért vesz márkás cuccokat. Mondd meg neki,hogy nem ragaszkodsz a márkás dolgokhoz,és mondd meg,hogy egy harisnyanadrág nem elég a picinek. Sorold fel,hogy kellene neki 3-4 kisnadrág,kabát stb. amire a férjed NEM AD PÉNZT:
Baj van a házasságoddal is,ha a férjed naponta kiszámolja a költőpénzed! Ilyen csak a háború előtti időkben volt szokás. Azóta nem!.
Egy normális házasságban közösen osszák be és költik el a keresetüket. Akkor is,ha csak az egyik fél keres,vagy több a fizetése. Megbeszélik,hogy mire kell költeni,mennyit tesznek félre,de nagyon megalázó,ha kiszámolja naponta a pénzt a férj a feleségnek!
75 éves vagyok,de ilyenről soha nem hallottam az ismerőseimtől.
Volt olyan kollega házaspár,akik építkeztek. Megbeszélték,hogy a háztartás költségeit,rezsit stb . a feleség pénzéből fizetik. A férj fizeti az építkezés költségeit, a ruházkodást,vagy a nagyobb beszerzéseket. De ők sem ragaszkodtak ehhez mereven.
Beszélgess el komolyan a pároddal,mert később sokkal rosszabb lesz a helyzeted!
Egyszer vidd el egy márkás babaturiba, s megmutathatod neki, hogy egy zsák ruhát vehet 5000 ft-ért a picinek.
Ha esetleg nem szeret turiba járni, akkor menj el egyszer, s vegyél pár kis nadrágot, ami majd meg szólal, s mutasd meg neki. Biztos mondani fogja, hogy hú, ez drága lehetett, vagy ez jó minőség és akkor mondhatod, hogy pedig csak 600 Ft- volt darabja, vagy : "találja ki, mennyibe került?", "maga mennyit adna érte?"
Így rávezetheted, hogy a kicsik még hamar kinövik a dolgaikat, s nem érdemes olyan nagyon drágát venni.
Ne haragudj, nekem az alapproblémád ragadta meg a figyelmemet, hanem az egyik, hogy a férjed költőpénzt ad neked, és hogy mit ráadnod a picire. Egyik vérciki, a másik nagyon sajnálatos :(((
Szólj anyósodnak, hogy több olcsóbbat vegyen. Fölösleges a drága cucc két hónapra.
Az a helyzet, h. 1eve vagyunk hazasok es nem elunk harmonikusan.Kezdetben minden szep es jo volt a penzt sem verte a fogahoz, de ennek vege.Kulonben apuci egyetlen fia, semmit sem dolgozik alszik egesz nap, ejszaka tevezik, sorozik, kijar stb.
Ami a penzt illeti megalazott, de azt nem tudja hogy az en bankszamlamra csoppel 350euro havonta, ugyanis vannak ingatlanjaim,amiket kiadok.De ezt a penzt felreteszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!