Másod unokatestvéremmel (Lány) szeretnék együtt járni, de a család már az egyik oldalról már ellenzi vérfertőzésre hivatkozva, mit tegyek? Igaz? Vagy csak így lettünk nevelve?
Szia!
Az új ptk alapján akkor is járhatnátok, ha elsőfokú unokatesók vagytok, sőt össze is házasodhatnátok :( . De a másodfokú unokatestvérség már gyengébb kötelék, én azt mondom ez már nem "ciki". Ha esetleg komolyabbra fordulna a dolog, pl. családalapítás , azért érdemes genetikus tanácsát kikérni.
Ez pont a határeset... Én inkább azt mondanám, hogy ne erőltesd a dolgot. Akárhogy nézzük: rokonok vagytok. Rokonok között pedig (pláne, ha így vérszerintiről beszélünk) ne legyen szerelmi kapcsolat, mert ha komolyra fordul és gyereket is akarnátok, akkor meglenne a dolog kockázata.
Én nem ajánlom ezt a kapcsolatot. Család szintjén is igencsak elítélnék a kapcsolatotokat, hiszen alapjába véve nem egészséges. Tudom, hogy nem számít, hogy mit mond a család, de ebben az esetben (véleményem szerint) igazuk van. Most hallgatnod kéne az észérvekre, kevésbé az érzelmeidre.
Persze, a döntés a Te kezedben van. De ne várj a családtól biztatást, mert szerintem, nem valószínű, hogy bárki pártolná a kapcsolatotokat.
Egyébként hány éves vagy?
Nem vérfertőzés.
Egyébként meg a legtöbb beteg baba nem rokoni kapcsolatból születik.
Nekem egy munkatárs pár van,akik unokatestvérek.A család először kiakadt,elköltöztek albérletbe,amikor megszületett az első gyerek,akkor a nagymamák versenyt tipródtak náluk.Azóta azon röhögnek,hogy az ünnepeken nem megy a harc,hogy melyik szülő sértődik meg.Minket közvetlen munkatársakat nem zavart,a többieknek meg nem írták ki,hogy ők unokatesók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!