Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Él ükanyád? És a szépapád?...

Él ükanyád? És a szépapád? Ónagyapád? Óanyád? Tudsz róluk valamit?

Figyelt kérdés

Ez már szép, ugye? Hadd írjam ide, milyen az élet. Egy ismerősünk, 32 éves, de 16 éves leánya van. A feleség elhagyta, de a lány megszült.Így 32 évesen nagypapa lett. Az anyja 50 év körüli, vörösre festi a haját, és kihívóan öltözik, szexisen, ő a dédmama.

kiszámoltuk ezen felbuzdulva, hogyha folytatódik a családi hagyomány, akkor 66 évesen üknagyanya lesz, és 82 évesen szépanya.98 évesen ónagymama.

Ez szép, ugye?

2009. júl. 28. 08:40
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Senkinek nem?

És olyan van itt, akinek a családi emlékezet mesélt még ezekről?

Az én ükapám pandúr volt.Dédapám bíró, Ükanyám nemes, de rangon alul házasodott. Szerette a selyemkendőket, és ládában tartotta a nemesi kutyabőrt.

2009. júl. 28. 09:02
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Én ismertem üknagyanyámat :) Üknagyanyám egyszer megbetegedett, és az orvos 3 napot adott neki. No ehhez képest 3 nap múlva kinn ült a kapuban és leste ki megy el előttük :)
2009. júl. 28. 09:31
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
A dédmamámat ismertem.Minden felmenőmről tudok,sőt az unokatestvéreimről is másodíziglen.Én dédnagymama vagyok,ha még élek 10-15 évet,lehetek ükmama is.
2009. júl. 28. 09:39
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Én sajnos már nem ismertem még a dédszüleimet se, sőt, apai ágon a nagymamámat se, mert fiatalon meghalt 7 gyereket hagyott itt. Viszont anyai ágon az egyik dédnagymamám Rákóczi lány volt, úgyhogy amióta ezt tudom, családfa kutatásba kezdtem, csak sajnos időhiányában elakadt, de több dolog is utal rá, hogy lehet közünk a fejedelemcsaládhoz, és nem csak névrokonság.
2009. júl. 28. 09:56
 5/13 A kérdező kommentje:
A párom(44) dédapjáról most derült ki, hogy csak örökbefogadó volt, és a barátja lánykáját nevelte fel(egy orosz kislányt, a magáéi mellett!), mert a barát elesett19-ben. Olyan furcsa érzés! Hogy nem is édes dédi volt.És nem az a párom, akinek hittük.
2009. júl. 28. 10:06
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Én a dédnagyszüleim közül 3-at ismertem. 15 éves voltam, amikor a dédmamám meghalt, egyszer akkorát húzott a fenekemre, hogy még a mai napig érzem, ha eszembe jut (30 vagyok).

Családfakutatásban nagyon régóta gondolkozom, de sajnos nagyon sok időm nincs rá, amit tudok, azt az anyukám és a nagymamám mesélte, egy kezdetleges családfa van is a gépen :)

A legősibb rokon, akiről tudok, az anyukám szépapja, aki gyógyító volt. Róla kering egy pár történet a családban, ezeket igyekszem lejegyezni. Egyszer talán eljutok oda, hogy tudok nyomozgatni...

Van egy ismerősünk, aki 70 évesen üknagymama, náluk is korán kezdték a lányok :)

2009. júl. 28. 11:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és szeretnék továbbiakat! Kíváncsi vagyok, mennyire gyakori, hogy ilyen régi szülőket ismernek, vagy róluk tudnak valamit a családban.
2009. júl. 28. 12:28
 8/13 anonim ***** válasza:
71%

En ismertem dedmamamat. Az en nagymamam juniusba toltotte be a 90. evet, 7 unokaja, 9 dedunokajaval unnepelt, sajnos 4 gyereke kozul 1 sem el :'(

Ja! Soha nem meselt a nagyszuleirol :(

Ha meg 1-2 evet el akkor talan az uk unokajat is fogja latni, mert 3 dedunokaja 23 ev folotti, gondolom hamarosan lesz valamelyiknek gyereke.

32/N

2009. júl. 30. 04:18
 9/13 anonim válasza:
90%

Sziasztok! Remélem, még olvassátok a válaszokat erre a kérdésre, mert az én "sztorim" is érdekes.

A dédimamám három hónap, így ha még közöttünk marad pár hónapig, akkor az első ükunokája után a másodikat is a kezében foghatta volna! :-) :-(

Neki 7 gyereke volt, aki közül a nagypapám kivételével, aki januárban hunyt el, még mind él.

43 unokája, 27 dédunokája, és 1 ükunokája volt, és mindenki ismerte és ő is ismert mindenkit.

A másik szülői ágamról vannak fényképeim a szépapámról. meg azt is tudom, hogy az anyai nagymamámnak nem volt apukája, vagyis hogy állítólag dédimamámat a háború idején egy szovjet katona ejtette teherbe - vagy ki tudja...

Vannak érdekes dolgok az életben!

2009. júl. 30. 15:45
 10/13 anonim válasza:
78%

Előző vagyok, bocs, kimaradt egy fél mondat az elejéről:

...három hónapja halt meg a dédim...

2009. júl. 30. 15:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!