Él ükanyád? És a szépapád? Ónagyapád? Óanyád? Tudsz róluk valamit?
Ez már szép, ugye? Hadd írjam ide, milyen az élet. Egy ismerősünk, 32 éves, de 16 éves leánya van. A feleség elhagyta, de a lány megszült.Így 32 évesen nagypapa lett. Az anyja 50 év körüli, vörösre festi a haját, és kihívóan öltözik, szexisen, ő a dédmama.
kiszámoltuk ezen felbuzdulva, hogyha folytatódik a családi hagyomány, akkor 66 évesen üknagyanya lesz, és 82 évesen szépanya.98 évesen ónagymama.
Ez szép, ugye?
Senkinek nem?
És olyan van itt, akinek a családi emlékezet mesélt még ezekről?
Az én ükapám pandúr volt.Dédapám bíró, Ükanyám nemes, de rangon alul házasodott. Szerette a selyemkendőket, és ládában tartotta a nemesi kutyabőrt.
Szia!
Én a dédnagyszüleim közül 3-at ismertem. 15 éves voltam, amikor a dédmamám meghalt, egyszer akkorát húzott a fenekemre, hogy még a mai napig érzem, ha eszembe jut (30 vagyok).
Családfakutatásban nagyon régóta gondolkozom, de sajnos nagyon sok időm nincs rá, amit tudok, azt az anyukám és a nagymamám mesélte, egy kezdetleges családfa van is a gépen :)
A legősibb rokon, akiről tudok, az anyukám szépapja, aki gyógyító volt. Róla kering egy pár történet a családban, ezeket igyekszem lejegyezni. Egyszer talán eljutok oda, hogy tudok nyomozgatni...
Van egy ismerősünk, aki 70 évesen üknagymama, náluk is korán kezdték a lányok :)
En ismertem dedmamamat. Az en nagymamam juniusba toltotte be a 90. evet, 7 unokaja, 9 dedunokajaval unnepelt, sajnos 4 gyereke kozul 1 sem el :'(
Ja! Soha nem meselt a nagyszuleirol :(
Ha meg 1-2 evet el akkor talan az uk unokajat is fogja latni, mert 3 dedunokaja 23 ev folotti, gondolom hamarosan lesz valamelyiknek gyereke.
32/N
Sziasztok! Remélem, még olvassátok a válaszokat erre a kérdésre, mert az én "sztorim" is érdekes.
A dédimamám három hónap, így ha még közöttünk marad pár hónapig, akkor az első ükunokája után a másodikat is a kezében foghatta volna! :-) :-(
Neki 7 gyereke volt, aki közül a nagypapám kivételével, aki januárban hunyt el, még mind él.
43 unokája, 27 dédunokája, és 1 ükunokája volt, és mindenki ismerte és ő is ismert mindenkit.
A másik szülői ágamról vannak fényképeim a szépapámról. meg azt is tudom, hogy az anyai nagymamámnak nem volt apukája, vagyis hogy állítólag dédimamámat a háború idején egy szovjet katona ejtette teherbe - vagy ki tudja...
Vannak érdekes dolgok az életben!
Előző vagyok, bocs, kimaradt egy fél mondat az elejéről:
...három hónapja halt meg a dédim...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!