Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Húgom miért ilyen?

Húgom miért ilyen?

Figyelt kérdés

Szeptemberben költözött hozzám a 18 éves hugom, mert a fővárosba vették fel egyetemre és nem akart albérletbe, se koliba menni. Eddig nem lenne gond.

Csakhogy mikor elmegy WCre vagy fürödni sosem csukja be az ajtót, nyitott ajtóval fürdik vagy WC-zik. Mindig is így csinálta és nem tudom leszoktatni róla, kissé zavar ez már. Na meg a fürdőszobába is csak egy bugyiba megy be és jön ki, öltözni csak a fürdőszobán kivül szokott. Ez is elég bosszantó.

De az i-re a koronát a barátnőmhöz való kapcsolata teszi fel. Utálja őt és ahol tud, keresztbe tesz neki. A múltkor is egy csomó melltartóját és bugyiját elvágta és a sima ruháiba is belevagdosott, csak hogy idegesítse a páromat.

Mit tegyek a hugommal? Mikor szólok neki, elmosolyodik és elmegy.

2012. márc. 3. 14:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
98%

A húgod egy neveletlen beképzelt ki ha ő nem ember.

Én simán rábasz***nám az ajtót ha nyitott ajtónál pisil vagy fürdik.Persze csak akkor ha többszöri kérésemre sem csukná be.Azt meg,hogy a barátnődnek szétvagdossa a dolgait attól még én is kiakadnék ha a barátnőd lennék.Akkor elé állnék,és csak ennyit mondanék neki.

2 órád van,hogy összeszed a motyódat és takarodj albérletbe. Persze csak akkor ha többszöri kérésemre sem hagyna fel ezzel a viselkedéssel.

Mindjárt nem fog csak mosolyogni,és csak úgy elmenni.

Neki kell alkalmazkodni,nem neked.

2012. márc. 3. 15:08
 2/18 anonim válasza:
100%
A te lakásodban te vagy az úr, nem? Dobd ki, ha nem lehet vele kompromisszumot kötni.
2012. márc. 3. 15:09
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha 18 évesen nem nőtt be a fejelágya, már nem is fog. Küld el kollégiumba, a szüleid is meg fogják érteni, ha ugyan nem ő volt a "szemükfénye". Mindenképpen azt tartsd szem előtt, hogy ez a te életed.
2012. márc. 3. 15:12
 4/18 A kérdező kommentje:
Persze, így kéne, de nem tehetem ki. Miből fizetné az albérletet? Anyumék nem keresnek annyit, hogy fizethessék az albérletét, neki meg tanulnia kell, nem dolgozni. Nem várhatom el tőle, hogy dolgozzon, elég nehéz neki az egyetem, koncentráljon 100%osan a tanulásra. Ezért nem engedem bulizni sem. Talán ezért ilyen?
2012. márc. 3. 15:12
 5/18 A kérdező kommentje:
Koliba nem tud már ilyenkor menni, nincs szabad hely.
2012. márc. 3. 15:13
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel írtad,hogy már többször szóltál neki,de őt ez nem érdekli én a helyedben szólnék a szüleiteknek és kiraknám a lakásból.Tudom,hogy a testvéred,de ő költözött hozzád/hozzátok így neki kellene alkalmazkodni,és mivel nem megy neki akkor le is út-fel is út.Azt amit meg a barátnőddel művel felháborítónak tartom.Nem ismerem a húgodat(szerencsére)de azt gondolom eléggé el lett kényeztetve a "kisasszony".Én nem tűrném el ezt a viselkedést az tuti!Mégegyszer próbálj meg leülni vele normálisan beszélgetni és mondd meg neki ha nem változtat a viselkedésén akkor mehet.
2012. márc. 3. 15:15
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

A legegyszerűbb kifogásokat találni,és te ezt csinálod.

Tudod,hogy a húgoddal gondok vannak,mert beképzelt,meg azt hiszi bármit megtehet,te meg nem állsz a sarkadra mert szegény lány ugyan miből élni,hogy oldaná meg.

Ha ez zavar,akkor ne panaszkodj,hanem tűrd tovább a húgod bunkó viselkedését(mert nyitott ajtónál felnőttként pisilni bunkósság.) Akkor éljetek továbbra is így.

Ha meg változtatni akarsz akkor nem kell kifogásokat gyártani.

Elé kell állni,és határozottan megmondani neki,hogy a viselkedése felháborító,tovább nem tűrőd el.Vagy alkalmazkodik,és befejezi a hülye játékait(féltékenység,másnak az értékeinek rongálása stb) akkor maradhat,és támogatod.Amennyiben nem hagy fel ezekkel a dolgokkal akkor oldja meg az életét úgy ahogy tudja,de nélküled.Akkor ki fogod dobni,és mehet haza anyucihoz.,vagy kollégiumba vagy a híd alá..

18 évesen főleg ha egyetemista lehet már annyi esze,hogy felfogja rosszabbul jár ha nem alkalmazkodik.Ha szarik a mondandódra akkor soha nem is vett téged emberszámba,és magasról nem érdekli mit zagyválsz neki.Az ilyenekre mondják hogy 100 forintért eladná a lelkedet ha tehetné..Akkor nem érdemes semmi kifogásokat gyártani,hogy miért nem lehetsz vele kemény lelkű..

2012. márc. 3. 15:20
 8/18 anonim ***** válasza:
11%
Igen, neked is hagynod kéne, hogy kicsit éljen, akkor nem te lennél neki a központban.
2012. márc. 3. 15:30
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a csaj beteg,nem normális.Ha nálunk valaki ilyet merne csinálni,az addig élne.

A többiek véleményén vagyok,tedd ki a lakásból.

2012. márc. 3. 15:41
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ezért nem engedem bulizni sem. Talán ezért ilyen?"

Így egy kicsit árnyaltabb a helyzet. Bizonyára a legjobbat akarod neki, de lehet hogy ő ezt zsarnokoskodásnak érzi és így reagálja le. 18 évesen azért a bulizás hozzá tartozik az élethez. Le kellene ülnötök és megbeszélni, kompromisszumot kötni.

2012. márc. 3. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!