Mivel helyettesítsem a "mostohaanya" szót?
szerintem hivd a keresztnevén.
az én apámnak is van 2 "gyereke" (már 25 felettiek vagyunk mind) az előző házasságából, én is a keresztnevén hivom a féltestvéreim anyját, ők is az én anyámat. szerintem ez teljesen normális.
Szereted őt? Mert, ha igen és elég közvetlen a kapcsolatotok, hívhatod anyának is. Ha szeretitek egymást, biztos, hogy ez nagyon jól esne neki. Én anyósomat is így szólítom.
Ha nem vagytok közvetlen kapcsolatban és nem kedveled, akkor talán a keresztnevén is szólíthatod...mondjuk ez attól is függ, hogy ő hány éves meg te mennyi vagy és milyen ember (nem sértődik-e meg ezen).
A nevelőanya az nem feltétlen jelenti azt, h vele is élsz.
Ha vkinek azt mondod, h féltesó, még nem biztos, h együtt is laktok. :)
Szóval nyugodtan mondhatod, h nevelőanyám, és ha kell, hozzáfűzheted azt is, h nem vele élsz.
Vagy, ha édesapád új felesége, akkor mondhatod, h "édesapám második/új felesége"
Nekem volt egy tanárom akinek mostohaanyja volt és sokszor mesélt róla történeteket, amiben egyszerűen csak "műmuterjának" szólítta, ami szerintem tök egyértelmű és laza és jó kifejezés a mostohaanyára ami társalgásban is használható.
Nincs pejoratív értelme (mint pl. a mostohaanyának ami negatív jelző is lehet vagy az apám új felesége kifejezésnek amiről rögtön arra gondol az ember, hogy mekkora csélcsap az illető) szóval szerintem ez a legzsírabb kifejezés. Műmuter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!