Hogy tetszik az Irma név?
Az Irma az Irm- kezdetű germán női nevek rövidülése.
Gyakorisága:
Az 1990-es években igen ritka név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.
Névnap:
* május 3.
Híres, egyéb Irmák:
* Sztáray Irma grófnő (1863-1941), Erzsébet királyné udvarhölgye, aki 1898. szeptember 10-én, meggyilkolásának napján is kísérője volt [link]
* Patkós Irma magyar színésznő (1900-1996) [link]
* Némethy Irma színésznő (1840-1876) [link]
* Pálffy Irma grófnő, Pálffy Móric altábornagy, Magyarország helytartójának lánya (1852-?)
* Irma Cvikker, a Harry Potter regényekben szereplő roxforti könyvtáros
Hát nekem sem tetszik, bocsi.. Ennél még az Ilona vagy Irén is szebb egy fokkal..
Aki azt írta, vidéken gyakrabban fordulnak elő ilyen nevek, tényleg maunikasón nevelkedett:)
Mellesleg vidéki vagyok - mellette 15 éve fővárosba ingázok - és hát sokkal jobb, mint akár Budapest.. Egyáltalán nem mondanám, hogy ott több a művelt, tanult, okos ember. Nem véletlenül létezik a vidéki bunkó megnevezés mellett a városi paraszt is:)
No de vidék kontra város vitát félretéve tény, hogy ritka az Irma név, de durva hangzású, és nem lehet becézni, ellenben csúfolni nagyon könnyen.
macska vagy pati névnek jó szerintem.
amúgy meg olyan régies, inkább idős nénik jutnak róla eszembe, de gyerekek nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!