Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A legjobb barátnőm azt állítja...

A legjobb barátnőm azt állítja, hogy ők az Árpád-házi királyok leszármazottai. Ti elhiszitek?

Figyelt kérdés
Mert én valahogy nem tudom elhinni...az Árpád-ház 1301-ben kihalt..és ő azt mondta egyszer,hogy néha kezeljem úgy,mint egy királynőt...XD
2010. júl. 14. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
100%
Bocs összekavartam, ez a páromé, és most marha pipa rám hogy ide kinyomtam :(
2010. júl. 14. 22:35
 52/89 A kérdező kommentje:
De szerinted igaza lehet?
2010. júl. 14. 22:36
 53/89 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg annyi, hogy így kell kinéznie a nemesi származást igazoló okiratoknak..

Ha nekik van ilyenjük akkor nyugodtan elhiheted, hogy nemesek.

2010. júl. 14. 22:38
 54/89 anonim ***** válasza:
80%

Hát ha a háború előtti nagyszülőknek is Y volt a nevükben akkor nemesek.

Ez vitathatatlan.

Lehet, hogy vásárolták a nemesi címet, mert lehetett ilyet is Pl Neumannék..

Árpád házig visszamenőleg, hát ezt állítani lehet, de visszakutatás nélkül nem igazán hiteles, mindenesetre több esély van rá mint akit pl szabónak hívnak

2010. júl. 14. 22:43
 55/89 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,majd reggel megint fent leszek:)

És tudtommal nincs ilyen okiratuk,nem mesélt róla.

2010. júl. 14. 22:46
 56/89 anonim ***** válasza:
100%
Az uncsimék is Szalayak, de nekik egészen 1500-tól megvan a családfájuk,plussz a nemesi levelek, plussz a kastélyuk is, amit már államosítottak a háború után, de el szoktak menni néha oda, mert ott van a családi kriptájuk is. De ők erről sose beszélnek, csak a szűk család tudja.
2010. júl. 14. 22:54
 57/89 anonim ***** válasza:
85%

Árpád-ház kihalása, lecsengett már pár száz éve :D

de ha netalántán mégis vmi rokonság van köztük, akkor is nevetséges, h királynőnek képzeli magát... !

2010. júl. 14. 23:01
 58/89 anonim ***** válasza:
84%

Még ha igaz is ,hogy nemesi származású,akkor sem kellene büszkének lenni rá! A nemesek semmivel sem voltak jobbak,mint a mostani politikusok. Gőgösek,büszkék voltak, a szolgáikat,parasztjaikat,a nem nemeseket semmibe vették. Némelyikük a kutyájával jobban bánt,mint az embereivel. A nemesek semmi hasznot nem hoztak az országnak.

Nem vagyok komcsi,dee éltem már a Horthy-rendszerben!

2010. júl. 14. 23:06
 59/89 anonim ***** válasza:
39%
Én valóban leszármazott vagyok, és nem tudok olyan ágról, ahol 14 éves lány van. Ugyan a válaszokat nem olvastam végig, de kizártnak tartom. Tudnék róla.
2010. júl. 14. 23:12
 60/89 anonim ***** válasza:
96%

Hiába nekem is itt a Görgey név üknagyanyám révén mégsem érek vele semmit.Visszavezetni se nagyon lehetséges csak Görgey Artúrt lehet mindenhol megtalálni.

19/N

2010. júl. 14. 23:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!