Anyósom beszólása, mit tennétek?
Egy hónapja elvesztettük a kisbabánkat a 24.hétben mivel beteg volt. Elötte sokat kellett pestre járni orvoshoz így a két kutyánk oltását nem tudtuk beadatni (egyik az en kutyám a másikat anyósom kapta 9éve de nálunk van mi gondozzuk etessük)mert minden forintra szükség volt.
Anyósom elhívott magához elhordott minket föként engem minden szarnak. Mondja a kutya sincs beoltatva. Mondom neki szépen h de azért mert kellett a babára. Erre ö de a kutyát be kell oltatni. Mondom nehogy már fontosabb legyen a retkes kutya mint a baba? Erre ö hogy de,a kutya legyen beoltva. Otthagytam de ö utánam jött h szégyeljem el magam es gondolkohzak el.
Azóta eltelt kis idö és itt kedveskedik,normalisan viselkedek vele de nem tudom ezt elfelejteni neki.
Nemsokára szeretnénk újra babát de ezek után azt akarom h max annyit tudjon h unokája lesz,semmi többet.nem akarom h vele legyen majd meg bármibe is beleszoljon, ti mit tennétek?
Nem fontosabb a kutya mint a baba, de az oltas fontos, es ugyanugy egy felelossegetekre bizott eloleny.
Megertem ha nincs penz az oltasara, de akkor szoltatok volna anyosnak, hogy mama, oltani kene a kutyat es mi most nagyon le vagyunk egve, nincs ra penzunk.
Mi lesz ha a gyereknek kell majd oltas de nem lesz ra penz? Azt is hagyjatok majd a fenebe?
Tényleg nem ártana beoltani a kutyát, mert összeszedhet olyan dolgokat, amik árthatnak a magzatnak.
Nekik az oltás az olyan, mint a gyerekeknek a kötelező védőoltás. Nem tudom, hogy nálatok mennyi, de itt egy kombinált oltás 2500 forint, és ez nem túl sok.
Az anyósod meg oltassa be a kutyáját, ha ennyire rá van görcsölve, most nektek is megvan a saját tervetek, jövőtök.
Nem tartom jó ötletnek azt, hogy a nagymamát eltávolítjátok az unoka életéből, rá is szüksége van, alkalmazkodj alkalmazkodj és alkalmazkodj, amíg nem akarja szinte helyetted nevelni a gyereket, addig ne is szólj rá.
És ezt úgy írom, hogy huszonéves vagyok, elvoltam tiltva a nagyanyámtól, és sajnálom, hogy nem lehettem vele annyit gyermekkoromban..
Azota be lettek oltatva a kutyak.
Anyosom foglalkozott 3 evvel ezelottig a kutyaval azota kb szarik ra
De gondolom egyikotok se vesztette meg el a gyereket es ezrt vagytok a kutyoltason fennakadva es nem azon h h mondhat ilyen tragedia utan ilyet az anyosom
Szeretem a kutyainkat de azert nem lesz fontosabb soha egyik se egy gyereknel.
Ha gyereket kellett volna oltani akkor inkabb ehen halnek minthogy ne kapja meg
ebből látszik, mi van ha úgy vállal az ember gyereket, hogy épp hogy kijön belőle...
amúgy ha jól tudom pont állat beoltásra vannak egyes önkormányzatoknál támogatások is
Persze mindenki azt kalkulalja bele a babavarasba h tobb szazezret koltesz az orvosra,meg h naponta kell pestre jarkalni.boven kijottunk volna normal helyzzben de mikor heti tobbsuor kellett 20ezres vizsgalatokra jarni akkor a jobb anyagi helyzetben levo embereket is megterheli.
Neked van gyereked?
Nalunk szar az onkormanyzat
Aki nem elte at az nem tudja milyen mikor minden pillanatban azon retteg a ember mikor hal meg a baba,ekkor a legkevesbe tudsz masra gondolni.
Mielott kb leallatkinzoznanak egy honappal.csuszott csak el az oltas de a napi pestreszaladgalas mellett az a legkisebb problema.
A kerdes lenyege anyosom lett volna es nem a kutyaoltas.
Tegyuk hozza h anyosom a baba halala utani elso napomon otthon elkezdett kiabalni velem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!