Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan rázzuk le őket? Mit...

Hogyan rázzuk le őket? Mit mondjunk?

Figyelt kérdés

Párommal élünk anyósom házában. Nagyon rossz a kapcsolatunk, mégis rákényszerültünk elfogadni ezt a házat. Úgy a háza, hogy az ő nevén van, de csak ketten élünk itt. Végeztem a sulival, páromnak van egy tűrhető munkája, amiből megélünk ketten. Én most lennék pályaválasztásnál, rengeteget gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy beszállok a családi vállalkozásunkba párommal együtt, de ez viszont csak áprilistól októberig tart, szezonális. Páromnak megmaradna a munkahelye is, és még jönne segíteni nekem amellett. Jövőre tudnám elkezdeni, ennél jobb munkám nem lenne úgysem, kedvemre való meg aztán pláne. Ez az az egy, amit szívesen csinálnék és értek is hozzá. Viszont anyósomék zaklatnak mindkettőnket hogy mikor megyek már dolgozni? Tanfolyamot végezzek el. Jövő nyárig még ki kéne húznom valahogy ezt a dolgot, mert utána évente elég pénzt tudnánk gyűjteni ezzel a munkával, + még majd télre is tervezek munkát, de annak is köze van ehhez a saját vállalkozáshoz, de ahhoz még gyűjteni kell pénzt, és pár év múlva tudjuk azt is kezdeni.

1. Mi köze van ahhoz, hogy mi hogy élünk a párommal? Mi van ha nem akarok dolgozni? Ahhoz sem lenne semmi köze! Úgy tart el a párom ahogy akar!

2. Ha én vagyok olyan ügyes, hogy 6 hónap mindennapos munkával megkeresek évente elég szép összeget, és azt mindet félretudjuk tenni saját házra, akkor igazán maradjon csöndbe, és aki 2 műszakos? Az is fele évet dolgozik, felét nem.

Gondoltam hogy megyek tanfolyamra, de a rászánt pénzt inkább a vállalkozásba fordítom bele. Feleslegesen kezdem el, ha úgysem fogok benne dolgozni. Emellett a munkám mellett nem lehet úgysem másik, mivel fix félévet igénybe vesz. + Azért mi vagyok én állat? Nekem is jár a pihenő, nem is beszélve arról hogy beteges vagyok és nem tudnám megállni a helyem egy munkahelyen.

Szerintetek hogy csitítsuk le őket, hogy ne legyen vita? Konkrét, meggyőző érv kellene!

2013. júl. 23. 23:05
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
Bocs, nem túl jó a kategória választás.
2013. júl. 23. 23:06
 2/50 anonim ***** válasza:
71%

"Mi köze van ahhoz..."

Tudod a világon vannak olyanok, hogy rokoni kapcsolatok. Ez akkor is így van, ha egyesek nem akarnak tudomást venni róla.

"akkor igazán maradjon csöndbe"

Ha nem szeretnéd, hogy beleszóljon, akkor ne nekünk panaszkodj, hanem neki mond el, mi nem tudunk segíteni az ügyben.

A tanfolyamra azt mondom, hogy nem feltétlen hülyeség, ha olyasmit végzel el, amit lehet maszekban csinálni, akkor simán jó lehet az évnek azon felére, amikor nincs épp szezonális munka, lehetsz magánvállalkozó is akármiben, nem feltétlen kell bárhova elmenni szerződésesnek.

"Szerintetek hogy csitítsuk le őket, hogy ne legyen vita? Konkrét, meggyőző érv kellene!"

Szóval szerintem ha valaki csitítani meg elnémítani akarja a rokonait, ott nem biztos, hogy a rokonokkal van a baj, de ennek megítélésére én kevés vagyok. Meggyőző érvet meg hogy gondoltad? Mi itt majd kitalálunk neked valamit, vagy mi?

2013. júl. 23. 23:11
 3/50 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam a tanfolyamot, hogy maszekban majd de jó lenne..de nincs olyan amit tudnék csinálni, le tudnám írni bővebben miért nem jók, de most nem ez a lényeg..hidd el, rengetegszer végiggondoltam már, még be is jelentkeztem egy tanfolyamra, viszont tudom hogy úgysem lenne belőle semmi, értelmetlen megcsinálni, pénzt költeni rá..Már sokszor mondtuk nekik, de ők ezt hajtogatják. Jogomban van eldönteni mit kezdek az életemmel.
2013. júl. 23. 23:19
 4/50 A kérdező kommentje:
Én tényleg azért írtam le ezt a kérdést, hogy hátha tudtok mondani valami meggyőző érvet ami még nekem nem jutott eszembe, mert eddig semmire sem mentem az érveimmel. Hülyének néznek minket, ne tudd meg mennyire.
2013. júl. 23. 23:20
 5/50 anonim ***** válasza:
71%

"úgysem lenne belőle semmi, értelmetlen megcsinálni, pénzt költeni rá"

Ilyen hozzáállással biztos nem.

"Jogomban van eldönteni mit kezdek az életemmel."

De mikor kifogásokat kell kitalálni, akkor jobb lenne, ha más hozná meg ezeket a döntéseket?

"Hülyének néznek minket, ne tudd meg mennyire."

Nem tudom meg mennyire.

2013. júl. 23. 23:26
 6/50 A kérdező kommentje:
Nagyon szörnyű rokonokra gondolj, hidd el, velük van a baj, nagyon elvetemült felfogásuk van sajnos. De ennek nincs köze ehhez a dologhoz, csak arra írtam, hogy azt írtad hogy nem biztos a rokonokkal van a baj. Tudod, ők olyanok, hogy az a szent amit ők mondanak, de ha már más a véleményünk, az elképzelésünk, nem azt szeretnénk csinálni amit ők mondanak, nem úgy élünk ahogy nekik jó, akkor már kezdik a hülyeségüket. Külföldre szerettünk volna kimenni, meggyőztek hogy ne tegyük, pedig lett volna munka is, hitegettek hogy jobb lesz itt. Meg is bántuk. Minden erejükkel próbáltak minket lebeszélni másról is, mert a saját érdekeiket nézték.
2013. júl. 23. 23:28
 7/50 A kérdező kommentje:
Hozzáállás? Épp hogy a hozzáállás mindig is jó volt, mondtam, be is iratkoztam, volt kedvem is hozzá. De rá kellett jönnöm hamar sajnos, hogy nem bírnám. Én olyan vagyok, hogy azt szeretem elkezdeni, aminek van értelme, tudom hogy lesz belőle valami. Letehetnék egy műkörmös tanfolyamot most azonnal. De nem lenne pénzem felépíteni a vállalkozást. És miért építsem fel, ha van másik vállalkozás is? Ami már biztos. Ráadásul olyan szerencsétlen lennék benne, érzékem sincs hozzá, utáltam mindig is körmöt festeni. Kíváncsi vagyok így mi lenne belőle.
2013. júl. 23. 23:33
 8/50 A kérdező kommentje:
Rossz kezdés lenne, nem rossz hozzáállás. Azért ne várd hogy jó legyen a hozzáállásom ahhoz, amit utálok vagy nem bírok.
2013. júl. 23. 23:34
 9/50 A kérdező kommentje:
Ahogy levettem, neked nem volt szimpatikus ez az egész leírásom és leszólogatsz és kötekedni akarsz velem. Nem látsz a dolgok mögé, csak a kérdésemre szerettem volna választ kapni.
2013. júl. 23. 23:37
 10/50 anonim ***** válasza:
87%

Ez az iromány jóérzésű embernek nem is lehet szimpatikus, mert undorító az egész úgy, ahogy van.

Szóval csak röviden:

"1. Mi köze van ahhoz, hogy mi hogy élünk a párommal? "

Majd amikor kiköltöztök a mama házából - ahol gondolom ingyen laktok - na onnantól kezdve semmi köze nem lesz hozzá. Amíg közvetve A DRÁGA MAMA szponzorálja a TE MINDENNAPI MEGÉLHETÉSED és a kicsi polód alá nyom egy kérót addig igenis van némi beleszólása abba, hogy te lógatod-e a lábad vagy sem.

"Mi van ha nem akarok dolgozni? Ahhoz sem lenne semmi köze! Úgy tart el a párom ahogy akar! "

Asszonytól ilyet hallanék páros lábban rúgnám a holdig.

"nem is beszélve arról hogy beteges vagyok és nem tudnám megállni a helyem egy munkahelyen. "

Érdekes, a "vállalkozásotokba" tudsz dolgozni fél évet minden nap. Na most akkor hogy is van ez?

Szóval egyrészt szerintem próbálj állítani a stílusodon egy kicsit, mert gyomorforgató (ez volt a papolás rész), másrészről a mamát úgy lehet leállítani, hogy fogjátok magatokat és saját házba ill. albérletbe költöztök. Na, ott úgy tart el a párod, ahogy akar (azt hiszem ő sem lenne már ilyen lelkes, ha albit kéne fizetnie) és te meg azt (nem)csinálsz ott, amit akarsz.

2013. júl. 23. 23:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!