Ti erre hogy reagálnátok, "anyatigris" vagyok, vagy tényleg igazam van?
A sztori a következő!
Párom testvérének a gyerekei, és az én kislányom a nagymamájuknál aludtak,mivel párom testvérének a legkisebb
gyerekének születésnapja volt,játszottak,mesét néztek,lányom jól érezte magát velük,erősködött,hogy had aludjon ott ő is.
Másnap elmentem a lányért,kérdeztem hogy érezte magát,erre nem válaszolt,én persze nem hagytam annyiban a dolgot,láttam hogy valami nagyon bántja.
Végül elmesélte,hogy ebéd után ettek a tortából,a mama neki vágta a legkisebb szeletet,majd szeretett volna kérni belőle még egyet,miután megette,erre az mondta neki anyósom,hogy ő dagadt,azért kapta a kis szeletet,és ne akarjon még egyet enni,mert akkora lesz mint egy ház,tény és való hogy jó húsban van,de nálunk én visszább vettem
az édességezést,viszont szerintem egy szülinapi buli után simán belefér egy kis torta evés......én ezért a beszólásért nagyon megharagudtam anyósra,mert ha a gyerek tényleg duci is,akkor sem kéne bunkó mód megszégyeníteni a többi gyerek előtt.
Ráadásul nem ez az első,volt már rá példa,hogy náluk ebédeltünk,a gyerek rántott húst evett,és nyúlt hogy ő majd vesz még egy szeletet,erre beszólt előttünk,anyósom neki,úgy hogy több ismerős is jelen volt,hogy "Tündike nem volt még elég,evés helyett mozoghatnál egy kicsit többet,anyukád elvihetne a parkba kicsit ugrálni!"
Na erre én sem bírtam tovább,szépen megkérdeztem tőle,hogy
"Terike néni!Ha sajnálja a gyerektől az ételt,miért tetszett minket meghívni ebédelni?"
Nem válaszolt semmit,mi 5 perc múlva hazamentünk,erre azt hallottam tőle vissza,hogy leégettem az ismerősök előtt,és én voltam bunkó vele.
Párom az anyját védi,szerinte anyatigris vagyok,és a gyerek tényleg fogyhatna......
ma 14:06
Komolyan? :)
Hiába gúnyolódsz, neked ennyi a megoldás, nem kap édességet.
Mert az aztán nem teszi tönkre a lelkét, hogy nézi a többieket, mi?
Minél többet olvaslak, annál inkább egyetértek a mamával (ha a stílussal nem is). Valakinek észhez kell téríteni a kislányt, ha te az anyjaként csak azt látod, hogy kap salátát, mert TE szereted, meg nem kap édességet...
Ne mentegesd a gyereket, mert neki ártasz vele.
"Hiába gúnyolódsz, neked ennyi a megoldás, nem kap édességet."
Annyit írtam volna,hogy nem kap édességet,és ezzel elintéztem mindent?
Ha válaszolok egy kérdésre,én előtte el szoktam olvasni az előzményeket is,hogy ne írjak hülyeségeket.....
Már bocs....
"Minél többet olvaslak,"
Pedig ha minél többet olvasol,kiderülhetett volna,hogy nem csak ezzel szeretnék neki segíteni......de nem akarom mindig,mindenkinek ismételni magam,rendszeresen járunk sétálni,kirándulni,szeretném beíratni táncra,úszó tanfolyamra,tehát nincs egyáltalán letudva annyival,hogy nem eszik édességet és kész.....
Kerdezo, folyamatosan csak vedekezel.
Egy gyerek nem egyik naprol a masikra lesz 54kg. Amint hizasnak indult, lepni kellett volna. Nem letezik, hogy ha valoban egeszseges elelmiszereket eszik, nem fogyaszt edesseget es meg sportol is, ilyen kover legyen. Ha megis, akkor sulyos hormonzavara van, amit ki kell vizsgalni. Addig vinni orvostol orvosig, amig ki nem derul, mi a baja.
Mondjuk azt is el tudom kepzelni, hogy neked egeszseges etelnek szamit a pl. salata. Az is. Amig nem majonezzel keszited.
Vidd orvoshoz azt a gyereket.
"Kerdezo, folyamatosan csak vedekezel. "
Elnézést hogy ha folyamatosan támad valaki,bátorkodom megvédeni magamat :))
Igen,régebben elnézőbb voltam vele,megvettem neki szinte mindent,amit megkívánt a boltba,de észrevettem hogy egy kis édességtől is könnyeben szaladnak fel rá a plusz kilók,mint más kisgyerekre,most viszont azon vagyok,hogy
ez változzon......
N1. Máskor jobban jársz, ha ilyen kérdést a gyerekválalláshoz írsz. Ott normálisabb válaszokat kapnál szerintem, mert inkább anyukák olvassák azt :)
2. Én lehetnék a lányod is :) ugyan ez volt/van velem :) beszólogatott a nagymama, annyit ért el, hogy nagyon szomorú lettem, megromlott a kapcsolatunk...
Mond el a nagymamának: Terike néni! A lányom elmondta, hogy mit tetszet neku mondani. Igaza van, tényleg nem vékony a gyerek, de ezt így még nem érti, hogy csak jót akart. Nagyon megbántotta és megalázta a többiek előtt. Nem szeretném, ha mégegyszer ilyen lene. Hidje el, így csak meg fogja utálni magát. Már több ilyen történetet olvastam, hogy így romlott meg a nagyi- unoka kapcsolat....
A férjednek mond: Jani! Nem akarom anyukádat támadni, de ez "Kittinek" nagyon rosszul esett. Nem szeretném, ha megromlana a kapcsolata a nagymamájával, de ha anyukád így folytatja ez lesz. Szereted Kittit, nem? Ő a te lányod is! Nem arra kérlek, hogy válasz köztem és anyukád között, de a lányod csak megér annyit, hogy beszélgess el anyukáddal! Te sem szeretnéd, ha lelkileg sérülne vagy mindig szomorú lenne, ha a nagyihoz megyünk, gátlásos lenne vagy szégyenlős lenne a közös ebédeken ugye? Ha szeteted őt, akkor beszélj anyádal!
Sok sikert :)
én 18 éves voltam, amikor a mérleget kaptam, és 47 kg voltam, míg a társaim 42 kg-osak.
mégis, hány éves az az 54 kg-os kislány ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!