Az Ázsiai oroszlán vagy az Ázsiai gepárd ismertebb?
Mindkét állat kevésbé ismert, mert Afrikából ismert nagymacskák (mert ott a legnagyobb az egyedszámuk), de ha választani kéne, akkor melyik az ismertebb?
Egy leírás az Ázsiai oroszlánról (ha véletlenül nem ismeri valaki):
Ez meg az Ázsiai gepárdról (ha véletlenül nem ismeri valaki):
Szerintem az oroszlán az ismertebb. Minden nap nézek természetfilmeket a TV-ben, többször is lefilmezték.
A gepárdról pedig csak az egyik itteni kérdésben olvastam.
Egyetértek az előző válaszokkal! Én is így gondolom!
Egyébként Magyarországon tartanak ázsiai oroszlánt a Budapestibe, de ázsiai gepárdot sehol se.
Itt a cikk az ázsiai oroszlán utolsó élőhelyéről:
Sajnos az ázsiai oroszlán is kihaló félben van.
Sőt ha azt nézzük bizonyos területeken ahol éltek már ki is haltak.
6-os válaszoló!
Hát igen, de az ázsiai oroszlán viszonylag jobb helyzetben van, mint az ázsiai gepárd. Az ázsiai oroszlánból legalább van 50-600 egyed (egyedszáma gyarapszik), míg ázsiai gepádból csak 40-50 (ráadásul két kifejlett nőstény él belőle vadon), pedig a két állat elterjedési területe pont, hogy fedte egymást.
Ázsiai oroszlán már csak Indiában él, míg ázsiai gepárd csak Iránban, valaha Törökországtól Arábián át Indiáig elterjedt állatok voltak.
9-es!
Azért, hogy az emberek jobban eltudják olvasni, ezért kiemeltem a szövegből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!