SOS! Veréb veszélyben! Mit tegyek? Mivel etessem? Rendbe jöhet még? Mi lehet a baja?
Szegény... :(
Ez egy veréb, és tényleg nincs sok esélye túlélni. Ha túléli, akkor csak azt mondom:
Egy veréb nagyon sok mindent megeszik, a Meki előtt a sültkrumplitól kezdve a suli előtt maradt szendvicshéjakig. Még a főtt kukoricát is. A lényeg, hogy inkább kisebb magokat kapjon (Ne nagyon kicsit, mert az életveszélyes, de ne nagyon nagyot, mert azt nem tudja megenni) Egyébként kenyeret ne adj neki - Főtt kukoricát amúgy adhatsz, ha úgy látod. Meg vizet ilyen kis pipettával. Vagy - vannak azok a csöpögtetős orrcseppek, amiknél kis üvegcsőbe lehet fölszívni, olyan gumiszarral az orrcseppet - 8, 9-szer átmosni vízzel a belsejét (fölszívod, megfordítod, lefordítod, stb., megint megcsinálod, stb.) Meg a külsejét külön. Ha még nem tiszta, akkor még, jó sokszor. És ebbe vizet rakni!
Csipesszel (az is legyen fertőtlenítve) lehet még etetni, de figyeld, hogy ne maggal etesd meg ilyenkor.
[link] Nagyon nagyon sok szerencsét, és jobbuljon a madár! - Még állatorvoshoz is elvihetnéd!
apróra vágott sajtot, párizsit is adhatsz.
hadd maradjon nyugiban, hátha magához tér.
szerintem agyrázkódása is lehet.
az ablakra kéne ragasztani ragadozómadár sziluettet, hogy máskor ne röpüljenek neki.
én egyszer egy elcsapott fecskét találtam egy szűk úton.
evett sajtot, kimászott a kosárból az ágyam alá, ott töltött egy éjszakát, de nem repkedett. Másnap kivittem a mezőre, feldobtam, 3 kört írt le fölöttem, aztán elrepült.
:)
Eleinte kicsit rosszul volt, de jobban lett... 1-2 napig jobban volt, szinte már repülőképes, aztán nem tudom mi lett, hirtelen rosszabbul lett, estére pedig már meghalt :(
Nagyon sajnáltam, de tisztességesen eltemettem. :(
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!