Volt olyan papagájotok, aki mentálisan "összeomlott" a tükör miatt?
Nem vagyok kíváncsi olyanokra, hogy "hallottam róla", "ezt mindenki tudja", "a tenyésztők is megmondták" és "ez tény". Csak azok kommentjeit várom, akiknek volt/van papagájuk, aki konkrétan bekattant a tükörtől.
Tőlük szeretném kérdezni, hogy mi és hogy történt, és mi lett a végkifejlet? Annyit olvasok itt erről, de még olyant nem olvastam, aki saját élményt írt volna, mindenki hivatkozik, és "köztudomást" emleget.
Még annyit, hogy a bélgyulladás, bár a tükör okozza, ennél a kérdésnél nem téma.
Köszönöm, ha elmesélitek tapasztalataitokat.
Köszönöm mindenkinek:) Nagyon hasznos válaszok! Mennek a zöld kezek!
Tehát akkor többnyire a túlságos kötődés a tükörhöz váltja ezt ki, és attól lehetnek agresszívek, hogy a tükörkép nem megy pl. arrébb, nem viselkedik a papagájok szabályai szerint, mikor az "igazi" domináns papagáj ezt úgy akarná. Ilyenkor meg elkezdi gyepálni a tükröt, mert a benne lévő csuri rossz reakciókat ad neki. Ha jól értem.
A gyulladást amúgy akkor kapja, ha a tükröt akarja etetni, ami ugye lehetetlenség, és a felöklendezett étel visszakerül hozzá, de rendszeresen. Egy idő után ez okoz(hat?) náluk ilyent.
De írjatok még, ha van történetetek!
Igen. Még gyerek voltam, mikor volt egy hím papagájunk. A tenyésztő szerint simán lehet tartani egyedül, de ez nem igaz. (Katalin papagáj)
Anyu berakott hozzá egy tükröt, és attól fogva totál megváltozott. Mi ellenségek voltunk, a kalitkából nem akart utána már kijönni, rendszeresen etette a tükröt és izélgette a szélét. Próbáltuk elvenni, de velünk ugyanolyan maradt, ő meg csak gubbasztott magában.
Ha ez nem mentális összeomlás, akkor nem tudom mi az.
Nálunk imádta a tükröt,csak azért vettük el,mert kapott egy lányt!!
Csengője mindig volt,de kb.2 hónapja állati módon rángatja,de nem tudjuk miért,de aranyos!!
17:08-as: igen, ez sajnos annak tűnik:/ De előtte ő nagyon kedves papagáj volt? Emberszerető? Vagy csak úgy elvolt a maga világában? Kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor 180 fokos a változás, vagy alapból nem egyszerű természete volt a papagájnak.
Beus: :) biztos szereti a hangját.
Remélem ezeket a válaszokat minden olyan ember elolvassa aki szerint jó a tükör és talán változtat a hozzáállásán.
Én 4 éve kaptam 1 hullámos papagájt és mivel nem tudtam róla sok mindent kb. 2 hónap után adtam neki egy tükröt. Addig evett kézből és már az ujjamra is ráállt de a tükörtől teljesen megváltozott. Ha valaki a kalitka közelében volt már morgott ha valaki be is nyúlt pl.vizet cserélni egyből támadt ezért 2 nap után kivettem a kalitkából a tükör. Még 2 héten keresztül keresgélte és hívogatta majd megnyugodott és kezdhettem előröl a szelídítést. Mielőtt hozzám került már elkezdtem érdeklődni a papagájok tartásáról,etetéséről,stb. az interneten de ezután az eset után többet szinte egész nap olvastam,keresgéltem. Ma már 4 papagájom van és annyit tudok mint egy nagyon tapasztalt tenyésztő.
17:08-as vagyok.
Igen, előtte rendszeresen kijárt hozzánk, tudtuk simogatni is, nagyon közvetlen, érdeklődő volt.
:) Tündériek lehetnek. Örülök, hogy azóta jobban lett a papagájod:) A tüköretetés okozhat problémát, de ha a többieket tudja etetni mellette, akkor talán nem fog. De erre nem esküdnék meg.
Viszont úgy érzem, többszörösen bebizonyosodott, hogy a tükör rossz, még, ha nem is minden papagáj esetében, de nem érdemes kísérletezni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!