Van egy 2 éves ivartalanított nőstény cicám. Hisztis egy nőci. Most befogadtunk egy kiscicát kb 9 hetes. Hogyan tudnám őket összebarátkoztatni? Nagyon fúj a nagy a kicsire, és kurrog. Félek bántani fogja.
Szerintem fegyelmezzétek. Szerintem hiba csak rájuk bízni a történéseket, hogy majd ők megoldják. Ti vagytok a főnökei, a "szülei" mindkét cicának. A legjobb, ha kutyánál, macskánál úgy kezeli az ember az állatokat, mintha a gyermekeik lennének, mert kb. ők is így tekintenek az emberre, egyfajta örök gyermekkorban élnek a megszelidített állatok.
Így a kicsi is meg lesz nevelve és a nagy is értékelni fogja a segítséget és fel fog nézni rátok. Hiba nem nevelni. Szóljatok rá, tudnia kell hol a helye és mit szabad, mit nem.
Hát, nehéz erre mit tanácsolni. Mondjuk én azt hittem benti cicák, mert inkább ott szokott gond lenni. De mégis, hol töltik az idejüket a cicák? HOgyan néz ki egy napjuk? Mennyit vannak bent és mennyit kint? Ha kint vannak, hol vannak, mit csinálnak? Mindkettő akkor jön-megy, amikor akar?
Mondanám, hogy ha ott van a nagy vagy tudod, hogy jönni fog, akkor a kicsi legyen a közeledben és ne engedd a nagyhoz, tartsd a kezedben vagy foglald le vagy tiltsd le róla, csak messziről nézze a nagyot. De ha a kicsi is jön-megy, akkor ezt nem tudod annyira ütemezni. Egyébként a kicsinek lehet, hogy jobb lenne, ha amúgy is csak benti lenne, amíg még kölyök, de nem tudom milyenek a körülmények. Sajnos úgy néz ki, hogy a nagy nem igazán barátkozós, a kicsi meg nagyon szeleburdi, szóval nem egy könnyű helyzet. Akkor a naggyal nem is igazán tudsz már foglalkozni, nincs ott veled? Kellene olyan időszak, amikor a kicsi nincs ott és csak az idősebbel foglalkozol. Esetleg az etetését is lehet máshol kellene megoldani, ahol nem olyan stresszes neki, ahová biztonságban mehet a kicsitől. Én megpróbálnám azt, hogy egyelőre ne is nagyon találkozzanak, majd ráér az ismerkedés akkor, ha a kicsi már nem ilyen hebrencs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!