Új macska jön hozzánk egy hét múlva, és az előzőnk 2 hónapja halt meg AIDS-ben. Ha még a bútorokat, sarkakat és minden felületet fertőtlenítettünk, aminek köze volt a macskához, szerintetek veszélyes hozni újat? (fajtiszta lesz)
Első hallásra riasztó a tény: a macskák csaknem egyharmada testében hordozza az AIDS-vírusát. Szerencsére nem az egyelőre gyógyíthatatlan humán betegséget előidéző vírust, hanem egy, a retrovírusok közé sorolt fajt, amelynek nevét FIV-nek (feline immundeficiency virus )rövidítik. Ez a - humán AIDS-vírussal rokon, de azzal nem azonos - kórokozó azért tud ily mértékben jelen lenni, mert a fertőzött vérrel és nyállal terjed, leginkább az állatok verekedése közben, harapása folytán. Így a tüzelő nőstényekért való egymással vérre menő csatákat vívó,szabadon élő, vagy a lakásból rendszeresen kijáró kandúrok a leginkább veszélyeztetettek. Kóborlási és verekedési hajlamukat azonban nagymértékben csökkenthetjük az ivartalanítással. A FIV retrovírus a szakirodalom egységes álláspontja szerint emberre nem veszélyes.
Az emberi AIDS-el ellentétben - a párzás és a szülés/szoptatás során rendkívül ritka esetben fertőz, a kórokozót hordozó társukkal egy tálból falatozó cicákat sem fenyegeti a FIV veszélye.
A teljes cikk itt:
Kérdezz rá az orvosnál én 3-6 hónapos várakozási időről hallottam, hiszen nem tudsz mindent úgy fertőtleníteni, mint egy csupa csempe, csupa rozsdamentes acél rendelőben.
Kérdezz utána.
Köszönöm a válaszokat,
az orvosnak írtam e-mail-t és pont most olvastam, hogy 2002 óta van oltás AIDS ellen macskáknak. Igaz ez?
Emeljük már ki, hogy macska aidsről van szó, végén még valaki félreérti.
Tudomásom szerint ez ellen van védőoltás!
2002 es cikk
A viszonyokat ismerve ennyi idő alatt már ide is eljutott a dolog! Üdv felvilágosodás korában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!