Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskát szeretnék tartani a...

Macskát szeretnék tartani a lakásban. Teendők?

Figyelt kérdés
Még sosem volt macskám teljesen alapvető dolgokra is kíváncsi vagyok.
2009. nov. 8. 19:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

- az ablakot erős szúnyoghálóval fedd be

- legyen fekhelye ahol csönd van és tud 14 órát aludni

- legyen beoltatva

- ha van halad akkor az akvárium tetejére ne tudjon felugorni

- legyen macskabiztos a lakásod

2009. nov. 8. 19:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
2009. nov. 8. 19:55
 3/11 anonim ***** válasza:

ha van erkélyetek akkor azt ne nyissátok ki felügyelet nélkül

-legyen a macskának kaparófája

- legyen neki alma lehetőleg szemcsés

-ajánlom a wiskash-t főleg azt amelyik a szőrcsomókra való

az nagyon fontos hogy mindennap kapjon belőle 6-11-et mert beleis halhat ha nem tudja felköhögni

- legyen ivartalanítva mert ha fiú és mondjuk udvaron akarod tartani akkor 2-3 hónapra is elszökhet és ha azután hazatér akkor azt csodának hidd

2009. nov. 8. 19:59
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Szia. Macskát találtál már? Nem egy nagy ördöngösség, nekem kutya után lett macskám. 2 van+1kutya. Kaja: Junior táp kell neki ha még kicsi, mert meghal, tiszta víz mindig legyen. Nekem az alom hamu volt, vagy föld, de nem szerette a földet. Lány macskával vigyázni kell, mert elég nehezen lesz szobatiszta, a fiú gyorsabban tanul. (Ha még nincs macska, tudok adni, mert az egyiket el kéne ajándékoznom:) Írj levelet ha érdekel. 4hónapos lány)
2009. nov. 9. 15:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Jaj, itt komoly félreértések vannak:

"Junior táp kell neki ha még kicsi, mert meghal, tiszta víz mindig legyen. Nekem az alom hamu volt, vagy föld, de nem szerette a földet. Lány macskával vigyázni kell, mert elég nehezen lesz szobatiszta, a fiú gyorsabban tanul."

1.Nem hal meg a felnőtt táptól.

2.Sem a hamu sem a föld nem jó alomanyag, 300 ft körül már kapható 5 kilós macskaalom venni.

3.Nincs különbség a szobatisztaság megtanulásában a nemek között, hanem a fiú macska hajlamos a jelölésre, főleg ha nincs ivartalanítva.

2009. nov. 9. 15:24
 6/11 anonim ***** válasza:
ez a meghal elég kemény beszólás volt Semmi baja nem lesz tőle. A hamu szerintem nem jó, a föld teljesen jó, de olcsóbban kapsz almot mint földet. Nekünk homokba jár, és még a legmenőbb almot sem szereti xD
2009. nov. 9. 17:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Sokat kell takarítani a macska után? Nem szedi szét a függönyt, vagy a kanapét/ egyéb bútor(oka)t?
2009. nov. 9. 20:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem kettő is van. Rengeteg kárt okoztak már a lakásban, de lehet hogy te szerencsésebb leszel!Elvégre a macskák sem egyformák! Nekem ég és föld a különbség a két macska természete, és szokásai között!Az egyik jelölget! A másik kapar, függönyön, és szúnyoghálón lóg, sütőajtót nyitogat, papírtörülközőt tépdes,rendszeresen tiltott dolgokon élezi a körmeit, pedig van kaparófája, kihúzza a zsinórokat a pulóvereinkből,lerágja a gombot az ágyneműről,ha óvatlan vagyok, még kaját is lopkod.Rengeteg türelem kell hozzájuk!Inkább előzd meg a dolgokat, mintsem, hogy felidegesítsd magad! Apukám évente új szúnyoghálót készít. Nincs az a modell, amit ne tudna szétszedni!
2009. nov. 10. 11:15
 9/11 anonim ***** válasza:

A macska azért is jó háziállatnak, mert alapvetően jól megvan a lakásban.( Mindig vannak kivételek!)

- Tiszta alom!

- Táp, és Víz!

- Fekhely( Bár lehet, hogy nem azt fogja használni, amit te választasz neki!)

- Kaparófát vegyél neki, és tanítsd is meg a helyes használatára!( már, ha tudod! Nekem nem sikerült: Csak nekidörgölőzik, egyébként meg le sem sz...ja)

A papírtépdesés igaz!Sose hagyj elöl ételt!Sem az asztalon, sem máshol!Az enyém kukázni is imád! Van olyan kaja, amit nem eszik meg. Persze, ha beledobom a kukába, onnan mindjárt finomabb! Tehát!

- Kukát nem hagyunk elöl!

- Ablakok, ajtók zárva legyenek!

És sose higgy benne, hogy "azon a kis résen úgysem fog kiférni!"

2009. nov. 10. 11:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Macskája válogatja, valóban. Az enyémnek egy rossz tulajdonsága van, a tapétát kaparja. Ezen kívül semmi rosszat nem csinál, nem rombol, nem ugrál, nem lopkod, általában csak heverészik. Az almot rendeltetésszerűen használja, úgyhogy alig kell utána takarítani.
2009. nov. 10. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!