Mi a véleményetek a Royal Canin FHN Kitten Sterilised tápról? Ha RC-t választok maradhat a Whiskas alutasakos, vagy válasszak mást kicsit jobb minőségben? (aluból nem tudom megvenni a prémiumot, az már nagyon sokba kerül)
Azért nem jó, mert csak kb. 23-24% a hústartalma, és az sem friss hús, hanem húspor. Emellett kukoricát és egy halom oda nem illő dolgot tesznek belé, amire a macskának semmi szüksége. És még drága is, mert megfizeted a reklámozást és hogy neves cégtől veszed.
Ugyanebben az árkategóriában sokkal jobban jársz az Acana vagy az Orijen tápokkal, Acana 65%, Orijen 70% friss hús. Ezeknél jobb száraztápot nem találsz.
Royal Canin Kitten Sterilized összetétele: (friss hús meg sincs említve, viszont van benne kukorica, rizs, és egy csomó olaj)
ÖSSZETÉTEL: dehidratált baromfifehérje, növényi rostok, rizs, növényi fehérje kivonat*, kukorica, kukoricaglutén, állati zsiradékok, hidrolizált állati fehérjék, cukorrépapép, ásványi sók, szójaolaj, élesztők, halolaj, Psyllium maghéj és mag, frukto-oligoszacharidok, élesztő-hidrolizátum (mannán-oligoszacharidok forrása), bársonyvirág kivonat (lutein forrás). ADALÉKANYAGOK (kilogrammonként): Tápértékkel rendelkező adalékanyagok: A vitamin: 20300 NE, D3 vitamin: 700 NE, E1 (Vas): 43 mg, E2 (Jód): 4,3 mg, E4 (Réz): 8 mg, E5 (Mangán): 56 mg, E6 (Cink): 167 mg, E8 (Szelén): 0,08 mg - Tartósítószerek - Antioxidánsok. ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK: Nyersfehérje: 34% - Nyersolajok és -zsírok: 12% - Nyershamu: 7,6% - Nyersrost: 9,8% - Kilogrammonként: Kalcium: 10 g - Foszfor: 9,5 g. *L.I.P.: kitűnően emészthető, válogatott fehérje.
Applaws Kitten Chicken összetétele:
Összetétel: szárított csirkehús (min. 58%), burgonya (min. 10%), friss csirkehús (min. 9%), szárnyas olaj (min. 7%), szárnyas húslé (min. 3%), cukorrépa pép (min. 3%), tojáspor (min. 3%), cellulóz (növényi rost) (min. 1%), lazac olaj (min. 2.6%), szárított sörélesztő, áfonya kivonat, jukka kivonat, citrus kivonat, rozmaring kivonat.
Ez a második nekem egész jónak tűnik, de még nem próbáltam.
En RC-vel etetem a cicam, es emelle whiskas alutasakot kap. Tervezek atterni az orijenre, csak nalunk meg sehol nem talaltam, nagy kiszerelesben meg meg egyelore nem tudom megrendelni.
En egesz napra teszek ki a cicanak szarazat, illetve reggel-este adok neki egy-egy alut, aminek kb a harmadat eszi meg, a tobbit a kutyanak hagyja:D
Nagyon szep, egeszseges kandurom van, gyonyoru a szore, szoval nem gondolom, hogy rossz etrend lenne.
Persze ha megengedhetnem magamnak, es nem lenne ilyen valogatos a cicam teljesen mas etrendet alakitanek ki neki, de sajnos o a hust egyaltalan nem eszi meg, ha izesitve van, ha nincs. Probaltam egyszer valami jobb minosegu alut, azt meg nem ette meg. Szoval nala a whiskas a befuto, pedig en utalom, alig van benne hus, meg valahogy nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb. De termeszetesen nem is a legrosszabb, szoval nyugodtan adhatod ezt a cicadnak:)
Meg annyit, hogy nagyon fura, hogy ilyen sok alutasakos elfogy nalad? Az enyem 6kilo, jol megtermett cicus, de mint irtam, egy alutasak harmada fogy el reggel, es ugyanennyi este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!