Meddig él egy macska?
A benti cicák általában tovább élnek, mint a kintiek. Én 15 évet mondanék átlagnak, de az ismerőseim között a legtöbb cica még ennél is tovább élt.
A 12 meg minden, csak nem matuzsálemi kor egy macskánál..
Hát én nagy reményekkel 20 boldog, egészséges évet saccolok a cicáimnak. :) Az 5 éves cica nem idős. Volt egy szintén kinti-benti ivartalanított kandúr macsom, akit sajnos el kellett altatni, mert olyan betegsége volt, hogy folyamatosan romlott az állapota, de nem tudták a dokik sem mi az (a lábát kezdte nyalogatni egy helyen, aztán injekciózták, lebénult, utána meg gyorsan romlott az állapota). Szóval elméletileg neki semmi baja nem volt, látott, hallott, szép bundája volt, jó súlyban volt és szerintem boldog is volt, nem látszott rajta a kora 14 év, de sajna az a valami véget vetett a cimicke életének. :(
Nagyon megnőtt a cicák átlag életkora, mivel ivartalanított is így nagy eséllyel hosszú életű lesz.
10 évig egy kinti macska is elél, legalábbis a nőstények.
Benti macsekok simán megélnek 15-20 éves kort is.
Nem ivartalanított kinti-benti kandúr általában nem valami hosszúéletű, mert elcsavarog, kinyírja egy másik kandúr, elüti az autó, stb. Ha szeretnéd, hogy tovább éljen, ivartalaníttasd!!!
14 éves nőstény cica. Szobacicának született, ennek ellenére egész életében kint lakott. Soha nem kapott oltást! Soha nem volt beteg, nem látta soha állatorvos.
A társas kapcsolatokért él. Van társa és kiegyensúlyozott, már nem olyan szép a bundája mint régen, de testalkata normális. Remélem még jó pár évig így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!