Mit tegyek? (balbla)
Van egy 2 éves fekete macskám.[kan]
Most kaptam egy kis cirmos cicát.[ez is kan]
A fekete cica nagyon furcsán viselkedik.. Lehet hogy el fog menni? vagy ilyesmi?
mit tudok tenni?:(
Persze, hogy furcsán viselkedik. Valószínűleg féltékeny.
Ez ellen azt teheted, hogy a régi cicáddal még többet törődsz, hogy ne legyen oka féltékenykedni, ne hihesse, hogy kiesett a kosárból. A kiscicát akkor simogasd, amikor a nagyot is, akkor etesd, mikor a nagyot is, így a nagy előbb-utóbb tudomásul veszi, hogy a másik cica is családtag, és attól még őt is ugyanúgy szereted, mint rég.
Csinálj közös játékokat, hogy mielőbb összemelegedjenek, megismerjék egymást.
Az etetést úgy értettem, hogy egymás mellé helyezd az edényüket, egymástól kb. fél méterre és amikor a nagy kap, a kicsi is kapjon olyankor.
Persze fordítva már nehezebb, mert a kicsi ugye még 4x-5x eszik, a nagy meg már csak 2x.
Mindenképpen nyugtasd meg, vedd ölbe, kicsit el is kényeztetheted:)
Én pl. majdnem mindig adtam neki is egy kis finomságot a kiscica kajájából, mert folyton ott sertepertélt, ahol a kicsi. Az máris egy jó élmény neki, hogy amikor a kicsi eszik, neki is csurran-cseppen valami finomság. Meg amit írtam, a játékok. Fontos, hogy a kiscicáról sok jó élmény jusson eszébe.
gondolkodom rajta hogy odaadom egyik ismerősömnek.
akkor ugyanolyan lesz mit régen?
megsértődött rám a cica:(:( nagyon el vagyok keseredve..
ha elviszem a kiscicát.. újra a régi lesz?
Azért ne siesd el a dolgot...Nem úgy van az...Tessék még próbálkozni, küzdeni egy kicsit. Majd összemelegszenek.
Legalább pár napig hagyd, ha akkor sem érzel "javulást", ráérsz akkor odaadni:)
Bár ha nem ivartalanítod őket, lehet, hogy vetélytársak lesznek ha megnő a kicsi...
Nekem könnyebb volt a helyzetem, az ivartalanított kandúromhoz jött egy kicsi lány cica, imádták egymást az első perctől fogva:) Sokszor összebújva alszanak, a nagy anyáskodik a kicsi felett:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!