Szeretnék egy cicát, de fogalmam sincs, hogy lányt, vagy fiút. Van valami különbség a viselkedésükben (szobacica lesz)?
A fiú macskák annyiból rosszak,hogy szanaszét spriccelnek (pisilnek) így jelölik a területüket..
Szerintem így lány macskát sokkal jobb tartani lakásba!
Nekem is mindig lány macska volt lakásba csak.Most meg csak kint a kertünkbe vannak,fiú-lány egyaránt:)
Ha ivartalanítod a fiú macsekot, ő sem fog jelölni.
Reméljük, a kerti cicáid is ivartalanítottak...
Attól,hogy ivartalanítva van a kandúr,attól még szanaszét pisil..és büdös az lakásban így.
Tényleg jobb a lány cica minden szempontból!
Nekünk fiúmacskáink voltak, kertben, és nem voltak ivartalanítva, csatangoltak is sokat, nyáron hetekre eltűntek. De legalább rendes macskaéletet éltek. Kíváncsi vagyok, egy szobacicának mi örömet jelent az élet a zabáláson kívül. Neked biztos jó, hogy van egy plüss díszállatod, amit megcirógathatsz néha, és ettől te jól érzed magad. De ilyen erővel halakat is vehetnél, biztos szórakoztató nézni őket és kevesebbet igényel, mint egy macska...
Egyébként volt, mikor panelben laktunk, és 1-2 hétig volt nálunk macska, és nem volt jó se neki, se nekünk. Pedig nem volt kerthez szokva, meg annyit törődtünk vele, amennyit csak bírtunk, de minket is zavart, ha épp nem értünk rá, vagy mást szerettünk volna csinálni, és ő is sokkal többet igényelt. Meg utáltuk egyedül hagyni az üres lakásban, pláne, hogy elég hamar kimerítette a lakás érdekességeit, míg ugye ha szabadban él minden nap talál érdekességet, amit kíváncsian megszemlélhet, levadászhat.
Szóval ne csinálj szobacicát csak azért, hogy neked jó legyen. A macskának nem lesz jó, mégha előbb-utóbb bele is törődik, megszokja, és elkényelmesedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!