Botladozás? . BotLÓló.
Vagy komoly lábproblémája van, vagy a látásával van gond - egyik se lesz szimpla és nem akarlak elkeseríteni, de jó eséllyel ilyen marad a pacid. :-(
Én első körben a szemére tippelnék egyébként, szerintem egyszerűen nem lát rendesen a ló. Főleg, hogy azt mondod, vezetve is botladozik. Nem veleszületetten vak, hanem szerzett a dolog és nem tudott hozzászokni.
Ha meg erős ízületi elhasználódás miatt van, akkor meg még annyi esély sincs rá, hogy ne botladozzon, mint ha megvakul. A vak (vagy rosszul látó) ló egy idő után valamelyest megszokja a dolgokat, ismert terepen nem botladozik. Viszont ha lábprobléma, hááát... Sajnos sok jót nem tudok jósolni.
Szerintem járóiskolát és egyebeket mindenképp felejtsd el és mindenképp konzultálj dokival, hátha tud valami okosságot. Sok szerencsét!
Vicceskedő, kérlek ha lehet, tedd a válaszaid mellé, hogy: (vicc)
Amúgy jó poén lett volna, ha poénnak szántad volna...
de tudod, én nem poénnak szántam a kérdésem...
Gabka77! Köszönöm, én is szemproblémára tippelnék, de kételyeim vannak...
Állatorvos elég sűrűn látja (3-4 havonta), de nem mondott semmit (bár akkor még csak botladozgatott), így hát eljött az idő, hogy megnézessem vele a szemeit is...a lábai korához képest megfelelőek, körmei rendben.
Olyan szétszórt típus...nagyon szétszórt, ha pl. ha evés közben történik valami, felkapja a fejét, és elfordulva megbotolva megy megnézni a hang forrását. Sokszor a hátsó lábát mintha elfelejtené kinyújtani, vagy az elsőt előre tenni. Hm...nem tudom...
...Ha valakinek van még hasonlóan jó tippje/ötlete, megköszönném, ha megosztaná velem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!