Első lónak milyen lenne?
Haflingi(bár lehet nem mutatnál jól rajta a 170 cm-del, de kitudja ki kell próbálni), ha szereted a tempót akkor kisbéri. :) Mind kettő jó hobbira csak az egyik sokkal nyugodtabb a másik meg tempós. (Úgy általában, de hafiból is kifoghatsz egy tempósat és kibériből is egy nyugodtat.)
Esetleg még fjord. A haflingival kb ugyan akkora csak a színe más. Nekem ők jobban bejönnek, bár ez csak ízlések kérdése.
Ne fajtát válassz, hanem egyént.
Valamint mindig lovastudásnak megfelelően választunk lovat, csikót semmiképp sem ajánlanék, a Te esetedben 7-8 éves lónál fiatalabbat nem vennék, és kizárólag heréltet vagy kancát.
Amennyire időm engedte nézegettem hirdetéseket, de nagyon kevés helyre tesznek fel már normális képeket...
Esetleg Ő az akiről én kérnék bővebb információt:
Jó magas lovacska, és Széplak, abból a vérből én még nem láttam rossz lovat. 13 éves, tapasztalt ló, biztosan tudna neked segíteni és támogatni, aztán a megfelelő szinttől pedig együtt fejlődhetnétek tovább.
Kérnék róla videót munkában, szabadon, valamint egyenes talajon való állásról képet.
Ha képről stimmelnek a lábai, a videó is rendben van, szépen, puhán össze van szedve, lendületesen dolgozik akkor mennék el élőben megnézni.
Lipicai, kisbvéri, haflingi, magyar félvér, nóniusz fajtákban érdemes nézelődni, szerintem 8 év körüli, vagy a feletti, biztosan belovagolt lovat. Meg kell nézni, edzővel, orvossal.
Célzottan sportlovat, gidránt, angol/arab telivért, ügetőt ne.
Nem baj, ha a ló nem tisztavérű, de sütve vagy chippelve legyen, mert csak arra írható szerződés, amelyiknek van egyedi azonosítója (az nem szerződés, hogy eladok neked egy állításom szerint 10 éves, jegytelen sötét pej kancát, mert megyén belül mutatok még 10 olyat, na most melyiket vetted meg Te... Én aztán vissza nem veszem, ha garanciális betegség merül fel). Oltásai és féreghajtás legyenek meg, illetve vérvételes vizsgálat jó lenne.
Szerintem neked voltak rossz tapasztalataid, de kicsit ezt akkor kifejtem. A lipicai nagyobbik része ma kocsimunkára van szelektálva, mert a fogatsportban remekül teljesítenek, így a barokkos mozgása térölelővé, előre nyúlóvá vált, az egész külleme, kiállása picit megváltozott.
Azonban, részben pl. a Bécsi spanyol lovasiskolásoknak, létezik még a kimondottan hátaslónak való fajta, velük nem véletlenül lehet magasiskolázni is akár - érzékeny, tanulékony pacik, és szerintem nagyon kényelmesek is; nem olyanok, mint pl az én kis ügetőm - ha rajta megtanulsz tanügetni, sok meglepetés már nem érhet... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!