Mi a külömbség a western és az angol stílus között?
Miért ne bírna el? Hány kiló vagy? :)
Én úgy tudom, a western lovaglásnál nem annyira "szigorúak" a dolgok, javítsatok, ha ez nem így van.
A western sport is szigorú, lásd pl. reining, de alapvetően elmondható, hogy nagyobb önállóságot vár el a lótól.
Más szinte minden, nem csak a nyereg kényelmesebb, hanem más ülést ad, másfajta segítségeket kíván, máshogy kell a szárakat kezelni. Ha érdekel a western nézz meg néhány videót, vagy látogass el egy western lovardába, ahol valódi képzés folyik, nem csak a felszereléseket vették át. Egy kis ízelítő a versenyek sokszínűségéről és hangulatáról: http://www.youtube.com/watch?v=QuMW3FYtTp0
A súlykérdés nem feltétlenül ennyire nehéz ügy. Oktatóm lován is megfordul sokféle ember, ő most egy ugrónyereggel dolgozik, azzal még a 70-80 kg-t a ló simán, míg a 110 kg-s emberek már feltörték a hátát egyszer. Ehhez hozzájön mondjuk, hogy ők még kicsit kezdők, nem megfelelően könnyítettek, stb.
Ugyanezt a lovat az én díjlovas nyergemmel ugyanez az ember X idővel később már nem tudta "kikezdeni".
Az mondjuk tény, hogy megfelelő lovat kell találni, jobban jársz, ha kicsit fogysz előtte (megfelelő táplálkozás, életmód, miegyéb - ha kicsit sportolsz, megerősíted a lábaid pl., az jól is fog jönni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!