Csak az lehet igazán jó lovas, aki oktatónál tanult lovagolni?
Szerintem nem.
Én soha nem voltam oktatónál mégis sok "lovasiskola tanoncot" meg szégyenítek...
Attól függ kinek mit jelent jól lovagolni. JÓL cipeltetni magunkat a lóval avagy JÓL lovagolni.
A jó lovaglásba beletartozik a kőkemény idomítás, akár csak az ALAP díjlovas elemek. :) De kíváncsi vagyok hogy egy olyan lovas aki életében nem járt oktatónál ezeket hogy oldja meg. :) Szívesen néznék képeket is.
És ki mondta hogy csak ilyen bérlovardákban lehet lovagolni tanulni? A kérdésből idézem "IGAZÁN JÓ LOVAS". Hogy jön ide a bérlovardában zötykölődés? Az sem lovaglás, az is az amit magadtól tanulsz meg, csak még fizetsz is érte, mert hogy ott nem tanítanak semmi hasznosat az hót ziher... De nem csak a bérlovardák vannak meg az "otthon magadtól megtanulsz lovagolni".
Ismétlem, a kérdés a LOVAGLÁSRÓL szól. Legyünk azért tisztában a fogalmával... :)
Attól hogy összeszoktatok a lovaddal és ismeri a jelzéseidet még nem azt jelenti hogy tudsz is lovagolni, sőt! Egy másik lovon mindjárt nem értetnéd meg magad annyira, egy normális edzőnél kerülnél is vissza a futószárra a alapokhoz. :) Belefásulni egy lóba és megszokni, ezáltal el tudni úgy ücsörögni rajta hogy értegeti mit akarsz az nem lovaglás. :) Főleg hogy ide csak a lépés ügetés vágta állj plusz a fordulatok vannak benne, esetleg pár akadályon "átugrás".
De még mindig kérdezem? Hol itt a lovaglás...? :)
Nem szeretnék veszekedést sem megbántani senkit, de azt el kell fogadni, hogy senki sem fogja tudni magától megtanulni azt amit a legjobbak tanítanak, akik szintén a legjobbaktól tanulták! Edző nélkül ki se lehet kerülni a háziversenyeken kívülre... Nem véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!