Milyen betegség lehet ez? És hogyan kéne kezelni?
A csüdjénél? Ez lehet valamiféle gombás fertőzés, sömör, vagy bakteriális eredetű fertőzés, de atka is. Az a biztos, ha kihívjátok az állatorvost, ő kenetet vesz, kitenyészti, és megmondja, mi az.
Addig is folyamatosan fertőtlenítsétek betadine-nal, és fáslizzátok be a lábát éjszakára betadine-os dunsztkötésként.
Így látatlanban nem tudom megmondani, nálunk a csüdsömör okozott hasonló tüneteket az egyik lónál. A sömör pörkösödik és ha húzod le a bőrt, akkor a helyén egy idő után - mikor eldurvul a helyzet - lehet látni a vérző, váladékozó húst. A sömört imaverol oldattal lehet kezelni és nizoral samponnal, de ilyen előrehaladott állapotban szerintem már csak az injekció segít - ha egyáltalán ez sömör.
Ha bakteriális fertőzés, akkor antibiotikum-kúrát fog kapni.
Mindenképpen szólj állatorvosnak!
Én csak tanácsolni tudnám, hogy mutasd meg másik dokinak is. Lehetőleg olyannak aki a haszonállatokra specializálódott.
Esetleg kérdezősködj a ló fórumon kit ajánlanak.
Nekem ez nagyon sömör gyanús, bár ezt egy állatorvosnak fel kellene ismernie.
A mézet meg felejtsétek el.
Védjétek a lábait a sártól, nedves alomtól. Minden nap alaposan mossátok le a lábát, és nyírjátok le az érintett területekről a szőrt.
Fertőtlenítésre használhatok hyperolt, braunolt, betandint, de soha ne kössétek be a lábát, mert ettől a bacik csak még jobban érzik magukat.
Ha elkezd varosodni, akkor jöhet a neogranormon kenőcs, vagy szarvasfaggyú, vagy gyógyszertárban lehet kérni hogy keverjenek ki mikulicz kenőcsöt.
A lényeg hogy a lábai mindig tiszták és szárazak legyenek, ne ácsorogjon trágyában, vizeletben,sárban ésatöbbi.
Ez a megoldás a sömörre vonatkozik. De jobb lenne, ha olyan állatorvos is látná, amelyik látott már lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!