Miért nem tudják a kedves gazdik pórázon sétáltatni a neveletlen kutyáikat?
Egy ideje bosszant, hogy a környékünkön (panelrengeteg) rengeteg kistestű kutyát "sétáltatnak" póráz nélkül.
Nekem is kicsi a kutyám (1,5 éves yorki kan), de sosem engedem szabadon csak úgy az utcán, parkban.
Akárhányszor leviszem sétálni, tuti, hogy összetalálkozunk idegbeteg kis kutyákkal...
odajönnek szaglászni, még a farkukat is csóválják, aztán egyszer csak elkezdenek acsarkodni vele. Miért?
Attól tartok emiatt sérül az amúgy kiegyensúlyozott, barátkozó, kedves, jól nevelt kutyám.
Nem akarom, hogy féljen a többi kutyától.
Vegyem fel mindig, amikor jön egy kutya? Semmi értelme nem lenne.
A jobbik eset, amikor barátságos a kutya, de nem tudunk tőle továbbmenni, mert játszani akar, volt olyan kutya, amelyik a liftig kísérte minket...
Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
Ha szólok a gazdának, még neki áll feljebb...
Engem pl. azért hurrognak le mindig a póráz nélkül sétáltatós gazdik mert nem engedem el az 5 hónapos német juhász kutyusomat a ház körül futkározni csak a futtatón!
Olyan kis kajla hogy mindenkihez oda rohangászna és bizony nem mindenki szereti a kutyákat én meg nem akarok ebből problémát!A futtatón órákig szaladgálhat játszhat a többi kutyával de lakott területen igen is meg kéne kötni a kutyákat!Van egy törpeuszkárom de őt is pórázon viszem csak őt flexivel!
Mert azt hiszi, óh, de kis aranybogár, nem bánt, kis édi-bédi kutyuli, minek megkötni.
Aha, csak egyrészt ez a szabály.
Aztán nem csak, hogy pórázra nem veszik, de parancsolni se tudnak neki.
És persze, akár kicsi, akár nagy, akkor is kutya, az ösztönei mindnek ugyanolyanok.
én inkább azt vettem, hogy le sem sz.rják a kutyájukat, mennek tovább, a kutya meg majd jön... vagy nem.
sajnos a paraszt viselkedés egyáltalán nem stílusom...:(
de úgy néz ki nincs más lehetőség...
Azt ne felejtsd el, hogy amikor a Te kutyád pórázon van, az egy egész más szituáció, akkor ő is feszültebb, és hamarabb morog, vagy ad olyan jelzést a másik kutya felé, amit Te talán nem is látsz. Ha 2 pórázon lévő kan kutya találkozik, na abból lehet csak igazán nagy konfliktus.
De ahogy látom, Te azt várod el a saját kutyádtól, hogy teljes mértékig közömbös legyen a saját fajtársaival, akik minimum megszaglásznák, vagy esetleg játszanának vele egy kicsit.
Mi kertvárosban lakunk, egy patakparton. Naponta több száz kis-, és nagytestű kutya sétál végig póráz nélkül, de én még csak 1x láttam olyat, hogy kutyák összeugrottak.
Ja, amúgy nekem is yorkim van, mindig póráz nélkül sétál, és még soha nem akarta se nagy, se kicsi kutya bántani. Az meg, hogy játszanak, külön öröm, hiszen azért sétálunk, hogy ő jól érezze magát:)
Utolsó, ne forgasd ki a szavaimat. Egy betűvel sem írtam, hogy az agresszív kutyákat póráz nélkül kell sétáltatni, de ezzel már a gazdának kell tisztában lennie.
Az én kutyám megtanulta iskolában azt is, hogy ha én egy 3 sávos út másik felén állok, és azt mondom neki, hogy ott marad, akkor ő igenis ott fog maradni. Nem lehet olyan szituáció, amiben ő felülbírálhatja azt, amit én mondok neki. És az elmúlt 3 és fél évben nem is volt még ilyen.
Nem akarok meggyőzni senkit, egyszerűen a saját véleményemet és tapasztalatomat írtam le. Azért neveltem meg ennyire a kutyámat, hogy nyugodtan el merjem engedni séta alatt.
És igen, balesetek mindig előfordulhatnak, akkor is ha a kutya pórázon van.
Kívánom, hogy senki kutyáját ne érje semmilyen baleset akár pórázon, akár anélkül.
már ne is haragudj, de valamit félreértettél, de nagyon-nagyon...
semmi bajom a kedves játékos kutyákkal. nem az én kutyám acsarkodik, hanem a másik kezdi el... de volt már rá példa hogy kettő egyszerre jött oda, körülfogták, majd nekiugrottak...
ez normális lenne?
ha mindkét kutya pórázon van, és játszani akarnak, akkor majd a két gazdi eldönti, hogy játszhatnak-e.
de nem fair, hogy nekünk lehetőségünk sincs dönteni, mert így is úgy is jön az a kutya...
amúgy ma a párom beszólt, amikor a lépcsőházba menet jött egy nagy darab tacskókeverék morogva, a gazdája meg azt mondta "nem bánt, nem bánt" ... nem a sz.rt nem!
párom megmondta neki, hogy a kutyatartásnak is vannak szabályai, kösse meg... (úgysem fogja, mert lusta ehhez)
ha nem egy yorkim, hanem mondjuk egy cane corsom lenne, azt is fel kellene kapkodnom, ha jönne a szabadon lévő kutya?
vicces.
és gondolom még az a gazda rinyálna, ha megharapnáka kutyáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!