Leírnátok nekem hogy milyen ételt nem szabad adni kutyának, és azt is hogy miért nem?
Krumplitól sem lesz semmi baja, legfeljebb úgy jön ki, ahogy bement. A nyers krumplit mi sem tudjuk megemészteni. Hasábburgonyát szoktak kapni néhány szemet, ami marad a tányéromon.
Csokit annyira vészesen nem kell venni, egy kocka tejcsokitól nincs semmi bajuk. Persze nem tömöm tele őket ilyesmivel.
Fagyit az enyémek imádják, mondjuk kivételes helyzetben vagyok, mert a huskyk a havat is eszik, nyáron meg jégkockát szoktam tenni a vizükbe. Egy gombóc fagyi kijár nekik is, ha én is eszem, 15 éve nem volt még torokgyulladása egyiknek sem. Nem csak a huskyknak szoktam adni.
Amit soha semmilyen körülmények között nem ehet a kutya az a nyers disznóhús. Más ilyesmiről nem tudok.
Ja, kimaradt hogy miért:
egy Aujeszky vírus nevezetű kórokozó lakhat benne, ami halálos és gyógyíthatatlan ún. látens veszettséget okoz.
édességet, csokit jutalmul - túl fűszeres ételt ( károsítja a vesét, gyomrot és szaglószervet )
- túl zsíros ételt ( hányáshoz, hasmenéshez vezet )
- nyers húst - mindig minden húst és csontot főzzünk meg!
- Üreges, szilánkos csontot pl.: csirke-, pulykacomb csontjai ( gyomorba, belekbe szúródhat és csak műtéttel távolítható el )
Azért ennyire szigorúan ne vegyétek már a dolgokat!!!
A leírt dolgok mind arra vonatkoznak, ha nagyobb mennyiséget kap belőle.
2 kiló keserűcsokitól lehet, hogy bekómál, de egy kocka tejcsokitól semmi baja nem lesz.
A kávét sem fogja vödörszámra inni, de az enyémek szoktak kapni egy pici tejeskávét. Imádják.
6 pár kolbászt sem fog együltő helyében megenni (hacsak nem szabadult be a füstölőbe, de 2-3 karika gyulai jutalomfalatnak senkinek sem árt.
Egyedül a nyers disznóhús az, amitől már egyetlen falatba is belehalhat, ha az fertőzött. Azt meg nem tudhatjuk.
Gomba akkor káros, ha mérgesgomba, azt meg ugye senkinek nem jutna eszébe adni a kutyájának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!