Miért csinálja ezt a kutyám? A kiskutya miatt?
lehet azért csinálja, mert megjelöli a területét. végül is neki betolakodó a kiskutya.
mindenképp TE légy a falkavezér, talán akkor nem fog jelölgetni. Vedd át az irányítást, erre nagyon sok módszer létezik:
ezeket letöltheted segítségül, vagy ha még nem tetted, olvasd el a már sokat említett kutyapszichológia c. könyvet, ingyen le lehet tölteni netről.
Már elolvastam a könyvet, én vagyok a falkavezér. Eddig nem is volt semmi gond, csak ma. A nagyobbik 11 hetes korától szobatiszta, szóval biztos nem baleset. Eddig külön helyiségben aludtak, de 2 napja együtt, és a kicsi éjjel többet van ébren, olyankor is pisi-kaki, ha nem veszem észre időben. Én is jelölgetésre gondolok, v talán arra, h a nagyobbik úgy gondolja, h ha a kicsinek lehet, neki is?! Meglátjuk mi lesz, ha nem fog menni, akkor megint külön zárom őket alvás idejére.
Köszönöm a válaszaitokat!
A kutyádnak nem tetszik az új jövevény, ezt bepisilés, kakilás formájában fejezi ki (domináns viselkedés).
Idővel, ahogy megszokja és elfogadja a kiskutyát, abba fogja hagyni, ha valóban ti vagytok a falkavezérek.
Lehet, hogy a kicsi most kezd felbátorodni, eddig a nagyobbik pátyolgatta.
Erősítsd a nagyban, hogy őt szereted jobban. Ne hagyd, hogy a kicsi beleszóljon, ha játszotok, adj neki több jutalomfalatot, ha odamegy Hozzád. Menni fog a dolog! Ne hagyd, hogy rivalizáljanak, mert annak nem lesznek jó következményei. Amúgy szukák vagy kanok? A kanokkal könnyebb az ilyen helyzeteket kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!